Ίντερ vs Γιουβέντους: Τα κορυφαία ντέρμπι στο Μεάτσα

Ίντερ vs Γιουβέντους: Τα κορυφαία ντέρμπι στο Μεάτσα

bet365

Οι «νερατζούρι» υποδέχονται τους «μπιανκονέρι» για τη Serie A και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια από τα πιο συναρπαστικά “Derby d’ Italia”, που έχουν διεξαχθεί στην έδρα της Ίντερ.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Σαμπντόρια - Ουντινέζε; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ίντερ – Γιουβέντους 6-0 (4/4/1954)
Αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των «νερατζούρι» επί των «μπιανκονέρι». Μία νίκη που ήρθε σε μία χρονιά έντονου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο ομάδες και θεωρήθηκε μισός τίτλος εκείνη τη σεζόν. Η Γιουβέντους είχε ένα βαθμό παραπάνω, πριν το ματς της 27ης αγωνιστικής, όμως στο Μεάτσα γνώρισε τη συντριβή και ταυτόχρονα έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Ίντερ πέρασε στην πρώτη θέση, όπου έμεινε μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας τον τίτλο.

Ίντερ – Γιουβέντους 2-6 (19/6/1975)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη, που έχει σημειωθεί στην ιστορία του “Derby d’ Italia”. Το συγκεκριμένο σκορ δεν ήρθε σε αγώνα της Serie A, αλλά στο Coppa Italia της σεζόν 1974-75. Τότε, στο format της διοργάνωσης δεν υπήρχαν νοκ-άουτ αγώνες, αλλά μέσω δύο γύρων με ομίλους, έβγαιναν οι δύο φιναλίστ. Ίντερ και Γιουβέντους ήταν στο ίδιο group, στη δεύτερη φάση, με τους «μπιανκονέρι» να κάνουν επίδειξη δύναμης στο Μεάτσα και να παίρνουν ρεβάνς για την ήττα τους (1-2) στον πρώτο γύρο. Το τελικό 2-6 έχει μείνει μέχρι σήμερα στην ιστορία (Αναστάζι και Βιόλα πέτυχαν από δύο τέρματα), όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Εκείνη που τα κατάφερε από το συγκεκριμένο όμιλο ήταν η Μίλαν.

Ίντερ – Γιουβέντους 2-2 (9/3/2002)
Ντέρμπι κορυφής ήταν το ματς της 26ης αγωνιστικής της Serie A. Η πρωτοπόρος Ίντερ ήταν μόλις ένα βαθμό πάνω από τη δεύτερη Γιουβέντους, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις, αντάξιες της δυναμικής τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στους «νερατζούρι». Ο Ολλανδός χαφ άνοιξε και έκλεισε το σκορ με δύο υπέροχα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπουφόν. Ενδιάμεσα, η «Μεγάλη Κυρία» είχε σκοράρει με τους Τρεζεγκέ και Τούντορ, με το τελικό 2-2 να βγάζει νικήτρια... τη Ρόμα, η οποία εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία στο “Derby d’ Italia” και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ίντερ – Γιουβέντους 1-1 (19/10/2002)
Ένα παιχνίδι που μέχρι το 89’ δεν είχε γίνει τίποτα και από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν τα πάντα. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Ντελ Πιέρο έβαλε μπροστά στο σκορ τη «Μεγάλη Κυρία», όμως δευτερόλεπτα αργότερα έγινε... το έλα να δεις. Με τα νεύρα τεντωμένα, προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, που είχε ως αποτέλεσμα τις αποβολές των Μορφέο και Κόντε. Οι συγκινήσεις δεν τελείωσαν εκεί, όμως, αφού στο 95’ οι «νερατζούρι» έφτασαν σε μία δραματική ισοφάριση με τον Βιέρι. Ένα γκολ που καταγράφηκε στον Ιταλό φορ, όμως στην ουσία πιστώνεται στον τερματοφύλακα, Φραντσέσκο Τόλντο, που είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή.

Ίντερ – Γιουβέντους 3-0/3-5 πεν. (2/3/2016)
Ελάχιστοι έδιναν πιθανότητες στους «νερατζούρι» πριν το δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ιταλίας. Στο πρώτο ματς, η «Μεγάλη Κυρία» είχε επικρατήσει με 3-0 στο Τορίνο και ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Στον επαναληπτικό του Μεάτσα, η Ίντερ έφτασε κοντά σε μία τεράστια ανατροπή, όμως δεν την ολοκλήρωσε στη διαδικασία των πέναλτι. Στο 90λεπτο έφτασε στο 3-0 (Μπρόζοβιτς 2, Πέρισιτς), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, όμως στη «ρώσικη ρουλέτα» η Γιουβέντους ήταν πιο ψύχραιμη και με σκορ 3-5 ήταν εκείνη που πανηγύρισε, έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα.

Ίντερ – Γιουβέντους 2-3 (28/4/2018)
Ο αγώνας που στην ουσία έδωσε το πρωτάθλημα στη Γιουβέντους πριν από τρία χρόνια. Τέσσερις στροφές πριν το τέλος, οι «μπιανκονέρι» ήταν μόλις ένα βαθμό πάνω από τη Νάπολι και πήγαιναν στο Μεάτσα για να παίξουν το μισό τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντάγκλας Κόστα, όμως οι «νερατζούρι» έφεραν τα πάνω-κάτω, έστω κι αν αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο 20λεπτο. Μια κεφαλιά του Ικάρντι και ένα αυτογκόλ του Μπαρτζάλι έδωσαν στην Ίντερ το προβάδισμα, το οποίο και κρατούσε μέχρι το φινάλε. Ωστόσο ένα αυτογκόλ του Σκρίνιαρ στο 87’ και μια κεφαλιά του Ιγκουαϊν στο 89’ οδήγησαν τη Γιούβε στην ολική ανατροπή. Αυτή η νίκη και η ταυτόχρονη ήττα της Νάπολι ουσιαστικά χάρισαν στην «Κυρία» τον έβδομο σερί τίτλο της.

 

Τελευταία Νέα