Ατλέτικο Μαδρίτης: Αποκλεισμοί-σοκ από το Copa del Rey

Ατλέτικο Μαδρίτης: Αποκλεισμοί-σοκ από το Copa del Rey

Ατλέτικο Μαδρίτης: Αποκλεισμοί-σοκ από το Copa del Rey

bet365

Με αφορμή τον αποκλεισμό των «ροχιμπλάνκος» από την άσημη Καρνέγια, ομάδα τρίτης κατηγορίας, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες ομάδες έχουν κάνει την έκπληξη απέναντι στην Ατλέτικο, στο θεσμό του κυπέλλου.

Λεονέσα (2019-20)
Μόλις την περσινή σεζόν, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε υποστεί ξανά «κάζο» στο Copa del Rey από ομάδα τρίτης κατηγορίας. Η άσημη ομάδα από την πόλη Λεόν, που έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά στη La Liga, το μακρινό 1955, έφτασε σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της. Στη φάση των «32» της διοργάνωσης, η Κουλτουράλ Λεονέσα έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στους «16» μπορεί να αποκλείστηκε από τη Βαλένθια, όμως είχε ήδη ζήσει το δικό της παραμύθι κόντρα στους «ροχιμπλάνκος».

Χιρόνα (2018-19)
Η ομάδα της Καταλονίας μπορεί να αγωνιζόταν στη La Liga εκείνη τη σεζόν, όμως ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της. Ωστόσο, στο θεσμό του κυπέλλου έκανε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της, φτάνοντας μέχρι την προημιτελική φάση. Τελευταίο της θύμα ήταν στους «16» η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία απέκλεισε μάλιστα σε διπλούς αγώνες. Μετά το 1-1 στη Χιρόνα, όλα έδειχναν πως οι «ροχιμπλάνκος» θα έπαιρναν την πρόκριση στον επαναληπτικό. Κάτι που κατάφερναν μέχρι το 88’ της ρεβάνς, όμως σε εκείνο το σημείο η Χιρόνα ισοφάρισε σε 3-3, προκαλώντας το απόλυτο σοκ στους γηπεδούχους.

Αλμπαθέτε (2011-12)
Ο αποκλεισμός που άρχισε την εποχή «Ντιέγκο Σιμεόνε» στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα είχε κάνει κάκιστο ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα, όμως το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με τον αποκλεισμό από το κύπελλο. «Θύτης» ήταν η Αλμπαθέτε, ομάδα από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, που απέκλεισε τους «ροχιμπλάνκος» στη φάση των «32». Η επιτυχία της Αλμπαθέτε ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως τα κατάφερε σε διπλούς αγώνες και μάλιστα με δύο νίκες (2-1, 1-0), απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο. Αυτός ο αποκλεισμός προκάλεσε «τριγμούς» στην Ατλέτικο, με τη διοίκηση να απομακρύνει τον Γκρεγκόριο Μανθάνο από την τεχνική ηγεσία και να δίνει τα ηνία στον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ουέλβα (2002-03)
Εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες είχε καταγράψει εκείνη τη σεζόν ο Ουέλβα στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα είχε μόλις επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια», έπειτα από 23 χρόνια, όμως έκανε κάκιστη πορεία με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί εκ νέου. Αντίθετα, στο κύπελλο πραγματοποίησε την κορυφαία πορεία στην ιστορία της, φτάνοντας μέχρι τον τελικό (ήττα από τη Μαγιόρκα με 3-0). Σε αυτό το ταξίδι, η Ατλέτικο Μαδρίτης αποτέλεσε ένα από τα «θύματά» της, στην προημιτελική φάση, αποκλείοντας τη με μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (0-0). Οι «ροχιμπλάνκος» μόλις είχαν επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, όμως δεν τα κατάφεραν ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα