Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής

bet365

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «λύτρωσε» τη Λίβερπουλ στο 90’ απέναντι στην Τότεναμ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα παιχνίδια, που ο Φιρμίνο ξελάσπωσε τους «κόκκινους» στα τελευταία λεπτά.

Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2 (18/9/2018)
Μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος της Λίβερπουλ στην πορεία προς την κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2018-19. Οι «κόκκινοι» προκρίθηκαν... με την ψυχή στο στόμα από τους ομίλους, παρά το γεγονός πως στην πρεμιέρα είχαν πάρει μια τεράστια νίκη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, όπου η γαλλική ομάδα είχε επιστρέψει από το 2-0 και είχε ισοφαρίσει σε 2-2, ο Φιρμίνο ήταν αυτός που «καθάρισε» για την ομάδα του Κλοπ. Λόγω τραυματισμού στο μάτι είχε μείνει στον πάγκο, όμως πέρασε στο παιχνίδι στο 72’ και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-2, με εκπληκτική ατομική προσπάθεια.

Μοντερέι – Λίβερπουλ 1-2 (18/12/2019)
Περισσότερο από όσο θα φανταζόταν, δυσκολεύθηκε στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων η Λίβερπουλ, απέναντι στη μεξικάνικη Μοντερέι. Ο Κλοπ είχε αφήσει στον πάγκο βασικούς ποδοσφαιριστές και βλέποντας το ματς να οδεύει προς την παράταση, αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Φιρμίνο στο 85’. Και λίγα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έδωσε τη λύση στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις σημείωσε το γκολ της νίκης και έστειλε τους «κόκκινους» στον τελικό της διοργάνωσης.

Λίβερπουλ – Φλαμένγκο 1-0 (21/12/2019)
Τρεις ημέρες μετά το γκολ-πρόκριση επί της Μοντερέι, ο Φιρμίνο «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και μάλιστα πολύ μετά το 90’. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Φλαμένγκο, σε ένα παιχνίδι που έμεινε στο «μηδέν» στην κανονική διάρκεια. Οι δύο φιναλίστ οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου σε μια αντεπίθεση στο 99’, ο Βραζιλιάνος σκόραρε απέναντι στους συμπατριώτες του και χάρισε στους «κόκκινους» το τρόπαιο.

Γουλβς – Λίβερπουλ 1-2 (23/1/2020)
Την περασμένη σεζόν οι «λύκοι» αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της Premier League, βάζοντας ουκ ολίγες φορές δύσκολα στους «μεγάλους» του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι» είχαν ήδη αποκτήσει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους, όμως ήθελαν παιχνίδι με παιχνίδι να έρχονται πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής, Γουλβς και Λίβερπουλ ήταν στο 1-1, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο φινάλε «μίλησε» ο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε στο 84’ για το τελικό 1-2, φέρνοντας την ομάδα του στο +19 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

 

Τελευταία Νέα