Serie A: Τα γηραιότερα «κανόνια»

Serie A: Τα γηραιότερα «κανόνια»

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εξακολουθεί να «ματώνει» τα δίχτυα στα 39 του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους ποδοσφαιριστές, που σκόραραν τα τελευταία χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε ηλικία μεγαλύτερη από αυτή του Σουηδού φορ.
Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ρομπέρτο Σενσίνι (39 ετών, 2 μηνών και 27 ημερών)
Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα ιταλικά γήπεδα. Πήγε για πρώτη φορά το 1989, για λογαριασμό της Ουντινέζε και «κρέμασε» τα παπούτσια του το 2006, επίσης ως παίκτης της Ουντινέζε. Στην τελευταία του σεζόν στη Serie A, σκόραρε στη 18η αγωνιστική, στην ήττα της ομάδας του με 2-1 από την Κάλιαρι. Μέχρι και σήμερα παραμένει ο γηραιότερος μη Ιταλός ποδοσφαιριστής, που έχει βρει δίχτυα στη Serie A. Λογικά, αυτό το ρεκόρ θα σπάσει από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Πάολο Μαλντίνι (39 ετών, 9 μηνών και 4 ημερών)
Ο «θρύλος» της Μίλαν, που αγωνίστηκε μόνο με τη φανέλα των «ροσονέρι» σε όλη την καριέρα του και κατέκτησε όλους τους τίτλους σε Ιταλία και Ευρώπη. Ο Μαλντίνι αγωνίστηκε μέχρι την ηλικία των 41 ετών, τη σεζόν 2008-09. Ωστόσο, το τελευταίο του γκολ στη Serie A, το είχε πετύχει ένα χρόνο νωρίτερα. Η Μίλαν ηττήθηκε με σκορ 1-2 από την Αταλάντα, στο Σαν Σιρο, με τον αρχηγό να σημειώνει το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Σέρτζιο Πελισιέρ (39 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών)
Ένα πραγματικό ίνδαλμα για τους φίλους της Κιέβο, καθώς ο Ιταλός φορ ήταν παίκτης της ομάδας για σχεδόν μία 20ετία (2000-2019). Ο Πελισιέρ είναι ρέκορντμαν συμμετοχών του συλλόγου και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του. Στην τελευταία του σεζόν πέτυχε τέσσερα γκολ στη Serie A και το τελευταίο του ήρθε στην 21η αγωνιστική. Η Κιέβο ηττήθηκε εντός έδρας με 3-4 από τη Φιορεντίνα, με τον ίδιο να σημειώνει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Φραντσέσκο Τότι (39 ετών, 11 μηνών και 29 ημερών)
Ο μεγάλος “capitano” της Ρόμα, που γύρισε την πλάτη σε όλες τις «σειρήνες» προκειμένου να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στην αγαπημένη του ομάδα. Ο Τότι ήταν στους αγωνιστικούς χώρους και μετά την ηλικία των 40 και δύο ημέρες πριν τα κλείσει και μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, σκόραρε για τελευταία φορά στη Serie A. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, ο Ιταλός άσος σημείωσε το μοναδικό γκολ της Ρόμα, στην ήττα με 3-1 από την Τορίνο, για την 6η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πιέτρο Βιέρκοβουντ (40 ετών, 1 μήνα και 17 ημερών)
Σε ηλικία 23 ετών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, με την εθνική Ιταλίας. Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της γενιάς του, που αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στη Σαμπντόρια, όμως έκανε πέρασμα από Γιουβέντους (κατέκτησε το Champions League) και Μίλαν. Τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν η Πιατσέντζα, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2000, σε ηλικία 41 ετών. Το τελευταίο τέρμα του Βιέρκοβουντ ήρθε ένα χρόνο νωρίτερα, στην ισοπαλία απέναντι στη Σαλερνιτάνα, με σκορ 1-1.

Αλεσάντρο Κοστακούρτα (41 ετών και 25 ημερών)
Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο, που όμως πάντα ήταν στη «σκιά» του Μπαρέζι (αρχικά) και του Μαλντίνι στη Μίλαν. Ο Κοστακούρτα ήταν παρών στις σπουδαίες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 και του ’90, ενώ παρά το γεγονός πως ήταν κεντρικός αμυντικός και πέτυχε μόλις τρία γκολ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα, κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Στην προτελευταία αγωνιστική της σεζόν 2006-07, ο Κοστακούρτα αγωνίστηκε για τελευταία φορά και μάλιστα οι συμπαίκτες του, του έδωσαν την ευκαιρία να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι (ήττα με 2-3 από την Ουντινέζε). Με αυτό το γκολ σκόραρε για πρώτη φορά μετά το 1991 και έβαλε το όνομά του σε μία ανέλπιστη κορυφή για τον ίδιο.

 

Τελευταία Νέα