Αυτοί που γύρισαν στο Ολντ Τράφορντ

Αυτοί που γύρισαν στο Ολντ Τράφορντ

Αυτοί που γύρισαν στο Ολντ Τράφορντ

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να έχει πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που έφυγαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στο «Θέατρο των Ονείρων».
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μαρκ Χιουζ
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια γύρισε πίσω. Τα επιτεύγματά του στο Ολντ Τράφορντ κίνησαν το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, η οποία τον έκανε κάτοικο Βαρκελώνης το 1986. Ο Ουαλός επιθετικός δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στο Καμπ Νου, με τους «μπλαουγκράνα» να τον κρατούν μόλις μία σεζόν και στη συνέχεια να τον παραχωρούν δανεικό στην Μπάγερν. Ο Χιουζ έμεινε ένα χρόνο και στους Βαυαρούς, μέχρι που ήρθε η πρόταση επιστροφής από τη Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 1,8 εκατ. λίρες (ρεκόρ τότε για το σύλλογο) και τον πήραν πίσω στο Μάντσεστερ, όπου ο ίδιος «αναγεννήθηκε» ξανά υπό τις οδηγίες του Φέργκιουσον.

Λες Σίλεϊ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πήρε αρχικά δανεικό από τη Λούτον το Δεκέμβριο του 1989 και έξι μήνες μετά τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν βασικός στους «μπέμπηδες» τη σεζόν 1990-91, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων. Η έλευση του Σμάιχελ, το καλοκαίρι του 1991, οδήγησε τον Σίλεϊ στην πόρτα της εξόδου, με τον ίδιο να υπογράφει στην Άστον Βίλα και να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους, κάθε φορά που αγωνιζόταν στο Ολντ Τράφορντ. Δύο χρόνια μετά, ο Φέργκιουσον τον πήρε πίσω στην ομάδα, με το Σίλεϊ αυτή τη φορά να αποδέχεται το ρόλο του αναπληρωματικού του Σμάιχελ. Η δεύτερη περίοδος στην ομάδα ήταν πιο περιορισμένη και το 1994 ο Άγγλος γκολκίπερ αποχώρησε οριστικά.

Μαρκ Μπόσνιτς
Από την ακαδημία της Γιουνάιτεντ, ο Αυστραλός γκολκίπερ ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου το 1990 και ήταν αναπληρωματικός του Σίλεϊ. Μετά από ελάχιστες συμμετοχές, ο Μπόσνιτς αποχώρησε το 1991 κι έπειτα από μια σπουδαία καριέρα στην Άστον Βίλα, επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ το 1999, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Σμάιχελ, που μόλις είχε φύγει. Στην πρώτη του σεζόν, μετά την επιστροφή του, ο Μπόσνιτς ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια των «μπέμπηδων». Ωστόσο, το 2000 αφίχθη ο Φαμπιάν Μπαρτέζ στο Μάντσεστερ και ο Αυστραλός έγινε η τρίτη (!) επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μετά από λίγους μήνες αποχώρησε οριστικά, αυτή τη φορά για την Τσέλσι.

Πολ Πογκμπά
Ένα από τα ελάχιστα λάθη που έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στα χρόνια της παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν εκτίμησε ποτέ ιδιαίτερα τις ικανότητες του Γάλλου μέσου. Όταν ο τελευταίος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα, τότε ο Σκωτσέζος τεχνικός τον άφησε να φύγει ελεύθερο, αφήνοντας αιχμές πως ήδη ο Πογκμπά είχε συμφωνήσει με τη Γιουβέντους. Στο Τορίνο, ο Γάλλος χαφ εκτοξεύθηκε ποδοσφαιρικά και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως στη θέση του. Η... μισή Ευρώπη θέλησε να αποσπάσει την υπογραφή του, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελικά να κόβει πρώτη το νήμα και έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ (παγκόσμιο ρεκόρ τότε) να τον παίρνει πίσω στο Ολντ Τράφορντ το 2016. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα ο Πολ Πογκμπά δεν έχει δικαιώσει τον ντόρο που έγινε τότε γύρω από το όνομά του και δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο τους «μπέμπηδες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα