La Liga: Στον αστερισμό της άσπρης βούλας

La Liga: Στον αστερισμό της άσπρης βούλας

bet365

Σε δύο παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος δόθηκαν την τελευταία αγωνιστική από τρία πέναλτι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σε ποια ματς της La Liga έχει υποδειχθεί ακόμη περισσότερες φορές η «εσχάτη των ποινών».

Οβιέδο – Βαγιαδολίδ 3-8 (1995-96)
Μία αναμέτρηση που βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Όχι τόσο για το συνολικό αριθμό τερμάτων (έχουν σημειωθεί και 14 σε ένα ματς), αλλά για τον αριθμό των πέναλτι, που αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία της La Liga. Ο ρέφερι υπέδειξε δύο φορές την «εσχάτη των ποινών» υπέρ των γηπεδούχων και τέσσερις (!) υπέρ των φιλοξενούμενων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι έξι εκτελέσεις βρήκαν δίχτυα, με τους τερματοφύλακες να μην μπορούν να υπερασπιστούν τις εστίες τους. Το τελικό 3-8 υπέρ της Βαγιαδολίδ στην προτελευταία αγωνιστική την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη και στη συνέχεια παρέμεινε στην κατηγορία.

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 3-1 (2004-05)
Στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του, ο Ρικέλμε ήταν ο άνθρωπος του αγώνα στο Μαδριγάλ. Στο ματς της 20ης αγωνιστικής της La Liga, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σημείωσε και τα τρία γκολ για τη Βιγιαρεάλ απέναντι στη Βαλένθια. Τα δύο από αυτά προήλθαν από το σημείο του πέναλτι, ενώ και το μοναδικό τέρμα των «νυχτερίδων» προήλθε από τα έντεκα βήματα, με σκόρερ τον Αϊμάρ. Ωστόσο, εκτός από αυτά τα τρία (εύστοχα) πέναλτι, ο διαιτητής Γκονζάλες είχε δώσει ένα ακόμα στην αναμέτρηση. Ήταν υπέρ των «νυχτερίδων», όμως ο Μάρκο Ντι Βάιο δεν είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα.

Εσπανιόλ – Σαραγόσα 2-2 (1988-89)
Στο παιχνίδι της 37ης αγωνιστικής οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η Εσπανιόλ για να πάρει βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού και η Σαραγόσα για να βρεθεί πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούσαν στην Ευρώπη. Στο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν έφτασε καμία, με το τελικό 2-2 να έρχεται με τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε για κάθε ομάδα. Δύο εύστοχα πέναλτι είχε ο Γιορέντε για τους γηπεδούχους και άλλα τόσα ο Χουανίτο για τους φιλοξενούμενους.

 

Τελευταία Νέα