Ρεάλ Μαδρίτης: «Χαστούκια» μέσα στο σπίτι της

Ρεάλ Μαδρίτης: «Χαστούκια» μέσα στο σπίτι της

Ρεάλ Μαδρίτης: «Χαστούκια» μέσα στο σπίτι της

bet365

Η «βασίλισσα» γνώρισε εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Σαχτάρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις περιπτώσεις που η Ρεάλ έπεσε θύμα έκπληξης μέσα στη Μαδρίτη, στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Κύπελλο Πρωταθλητριών
1969-70: Ρεάλ Μαδρίτης – Σταντάρ Λιέγης 2-3
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη που υπέστη μέσα στην έδρα της, σε ευρωπαϊκό αγώνα, η «βασίλισσα». Η πρωταθλήτρια Βελγίου δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι είχε απέναντί της την εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποκλείοντάς τη με δύο νίκες στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Μετά το 1-0 στο Βέλγιο, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η Ρεάλ θα έκανε την ανατροπή στον επαναληπτικό. Ωστόσο, η Σταντάρ Λιέγης τη νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 3-2, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

1990-91: Ρεάλ Μαδρίτης – Σπαρτάκ Μόσχας 1-3
Η λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα είχε δώσει ελαφρύ προβάδισμα στους Μαδριλένους για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα, στον επαναληπτικό, η «βασίλισσα» άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Μπουτραγκένιο, όμως στη συνέχεια έπεσε θύμα μιας τεράστιας έκπληξης. Η Σπαρτάκ έφτασε στην ολική ανατροπή, μέσα στο Μπερναμπέου και με το «καθαρό» 3-1 πανηγύρισε για πρώτη – και τελευταία – φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Κύπελλο Κυπελλούχων
1970-71: Ρεάλ Μαδρίτης – Βάκερ Ίνσμπρουκ 0-1
Από τη μία το μεγαθήριο της Ευρώπης και από την άλλη η πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, η αυστριακή ομάδα ύψωσε το ανάστημά της μέσα στο Μπερναμπέου και με γκολ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης επικράτησε με 1-0. Αυτή η εκτός έδρας νίκη παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο σπουδαία στην ιστορία της Βάκερ, όμως στον επαναληπτικό το φαβορί έκανε την ανατροπή. Η Ρεάλ νίκησε με 2-0 στην Αυστρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

1993-94: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
Μόλις μία φορά είχε φτάσει μέχρι τότε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης η γαλλική ομάδα, που διψούσε για μια διάκριση εκτός συνόρων. Η Ρεάλ ήθελε τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της την προηγούμενη χρονιά από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως στο πρώτο παιχνίδι την τιμώρησε ξανά ο Γουεά και η παρέα του. Με ένα τέρμα του Λιβεριανού επιθετικού, η Παρί έφυγε νικήτρια με 1-0 από το Μπερναμπέου και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Μία πρόκριση, που ήρθε μετά την ισοπαλία στον επαναληπτικό.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
1994-95: Ρεάλ Μαδρίτης – Οντένσε 0-2
Πραγματικό σοκ ήταν για τη «βασίλισσα» η συγκεκριμένη ήττα, που σήμανε και τον αποκλεισμό της στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η Ρεάλ είχε επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, στη Δανία και ο επαναληπτικός του Μπερναμπέου έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Ωστόσο, η Οντένσε επικράτησε με 2-0, σημειώνοντας γκολ στο 90’ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Champions League
2018-19: Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3
Η ισπανική ομάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, πριν τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, όμως ήθελε τη νίκη ώστε να πάρει ρεβάνς από τους Ρώσους για την ήττα στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Μόσχα. Ο Σαντιάγκο Σολάρι θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στις «ρεζέρβες» της ομάδας και την πάτησε, καθώς η ΤΣΣΚΑ νίκησε με 3-0, προκαλώντας προβληματισμό στο Μπερναμπέου. Μια ήττα που δεν έβλαψε βαθμολογικά τη Ρεάλ, όμως ήταν η πιο βαριά – μέχρι τότε – μέσα στην έδρα της στο Champions League.

2018-19: Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4
Το μέγεθος του «Αίαντα» στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι τεράστιο (άλλωστε μετρά συνολικά τρεις νίκες στο Μπερναμπέου), ωστόσο ο τρόπος με το οποίο ήρθε εκείνο το διπλό συνιστά μια έκπληξη πρώτου βαθμού. Κι αυτό γιατί η Ρεάλ είχε φύγει με τη νίκη με σκορ 2-1 από το Άμστερνταμ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» και ήταν με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Champions League. Ωστόσο, στον επαναληπτικό, τα «μωρά» του Έρικ Τεν Χαγκ σόκαραν με την εμφάνισή τους την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Νίκησαν με 4-1 τη «βασίλισσα» μέσα στη Μαδρίτη και την άφησαν... στα κρύα του λουτρού.

 

Τελευταία Νέα