Άρχισαν από τα προκριματικά, έφτασαν μέχρι το τέλος

Άρχισαν από τα προκριματικά, έφτασαν μέχρι το τέλος

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις ομάδες που ξεκίνησαν από την προκριματική φάση του Champions League και στο τέλος της σεζόν κατέκτησαν το τρόπαιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1998-99)
Την προηγούμενη σεζόν είχε χάσει τον τίτλο στο νήμα από την Άρσεναλ. Τότε, η Αγγλία έβγαζε δύο ομάδες στο Champions League, με τους «κανονιέρηδες να πηγαίνουν απευθείας στους ομίλους και τη Γιουνάιτεντ να χρειάζεται να περάσει το «σκόπελο» των προκριματικών. Η ομάδα του Φέργκιουσον απέκλεισε την πολωνική Λοτζ, για να βρεθεί σε όμιλο των «γιγάντων» με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα. Προκρίθηκε ως δεύτερη, με το δρόμο να είναι δύσβατος και στα νοκ-άουτ. Αντιμετώπισε κατά σειρά Ίντερ και Γιουβέντους, πριν ανταμώσει ξανά με την Μπάγερν στο συγκλονιστικό τελικό του Καμπ Νου, που κρίθηκε με τα δύο γκολ των «μπέμπηδων» στις καθυστερήσεις.

Λίβερπουλ (2004-05)
Οι «κόκκινοι» ήταν για πολλά χρόνια μακριά από τον τίτλο στην Αγγλία, με την τέταρτη θέση της σεζόν 2003-04 να τoυς στέλνει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Η αυστριακή Γκράτσερ ήταν η αντίπαλος στον τρίτο προκριματικό και στη συνέχεια ακολούθησε το «θρίλερ» στους ομίλους, με τη νίκη-πρόκριση με 3-1 επί του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική. Λεβερκούζεν, Γιουβέντους και Τσέλσι ήταν κατά σειρά οι ομάδες που απέκλεισε η Λίβερπουλ στα νοκ-άουτ, πριν αναμετρηθεί με τη Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και φτάσει στην επική ανατροπή, που της χάρισε το τρόπαιο στα πέναλτι.

Μίλαν (2002-03, 2006-07)
Και στις δύο τελευταίες κατακτήσεις της, ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά, αφού στις προηγούμενες σεζόν στη Serie A τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Τη σεζόν 2002-03 πέρασε το εμπόδιο της Σλόβαν Λίμπερετς τον Αύγουστο. Μετά τις πρωτιές στις δύο φάσεις ομίλων, ακολούθησαν νοκ-άουτ με Άγιαξ και Ίντερ, πριν τον ιταλικό «εμφύλιο» στον τελικό με τη Γιουβέντους, που κρίθηκε στα πέναλτι με νίκη των «ροσονέρι». Τέσσερα χρόνια μετά, η πορεία προς την κατάκτηση του Champions League ξεκίνησε πάλι από τα προκριματικά, αυτή τη φορά κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε και την ΑΕΚ, με τους αντιπάλους της στα νοκ-άουτ να είναι η Σέλτικ, η Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον τελικό της Αθήνας, η Μίλαν νίκησε τη Λίβερπουλ και πήρε εκδίκηση για το «κάζο» της Κωνσταντινούπολης δύο χρόνια πριν.

Μπαρτσελόνα (2008-09)
Μόλις στη τρίτη θέση της La Liga (πίσω από Ρεάλ και Βιγιαρεάλ) τερμάτισε τη σεζόν 2007-08 η Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα η παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Champions League να περνά από τη διαδικασία των προκριματικών. Τα ματς κόντρα στην πολωνική Βίσλα Κρακοβίας ήταν τα πρώτα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», στο ξεκίνημα μιας ονειρεμένης σεζόν. Η παρέα του Μέσι τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και στα νοκ-άουτ απέκλεισε κατά σειρά Λυών, Μπάγερν και Τσέλσι. Στον τελικό της Ρώμης, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το Champions League να είναι ο ένας από τους έξι συνολικά τίτλους, που κατέκτησε μέσα στο 2009.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα