Οζίλ, Μίλικ, Κεντίρα: Τα «βαριά χαρτιά» που κόπηκαν από τις ευρωπαϊκές λίστες

Οζίλ, Μίλικ, Κεντίρα: Τα «βαριά χαρτιά» που κόπηκαν από τις ευρωπαϊκές λίστες

bet365

Οι 32+48 ομάδες των φετινών Champions League και Europa League «έκλεισαν» το ευρωπαϊκό ρόστερ τους για τη φάση των ομίλων και το PlanetFootball παρουσιάζει μια πλειάδα διάσημων παικτών που δεν θα παίξει Ευρώπη για το υπόλοιπο του 2020.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη του φετινού Champions League και του Europa League και ήδη γνωρίζουμε τις ευρωπαϊκές λίστες με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής για κάθε ομάδα.

Αφού ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και οι προπονητές ενσωμάτωσαν στην προεπιλογή τους τα νεοαποκτηθέντα αστέρια, οι 32+48 σύλλογοι εξέδωσαν τις τελικές 25αδες, διαδικασία από την οποία δεν έλειψαν οι αποκλεισμοί-εκπλήξεις ορισμένων τρανταχτών περιπτώσεων. Το PlanetFootball, λοιπόν, παρουσιάζει τα «βαριά» ονόματα που δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2020.

Μεσούτ Οζίλ - Άρσεναλ


Η υπέροχο κίνηση με την κάλυψη του μισθού του θρυλικού «Gunnersaurus» δεν... συγκίνησε τον Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος αμιγώς σε αγωνιστικό επίπεδο εξακολουθεί να μην υπολογίζει στον Γερμανό play-maker. Απόδειξη ότι τον άφησε εκτός λίστας για το Europa League και με δεδομένο ότι μένει σταθερά εκτός αποστολής από τις 25 Ιουνίου ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μειώνονται αισθητά οι ευκαιρίες για να πάρει ξανά χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς πριν από την έλευση του 2021.

Αρκάντιους Μίλικ - Νάπολι


Από τα μέσα του καλοκαιριού προπονούταν μόνος του, με μοναδική σκέψη τη μεταγραφή στη Ρόμα από τη στιγμή που η Νάπολι είχε αποφασίσει ότι θα πωληθεί. Η αλλαγή πλεύσης από τη Γιουβέντους, όμως, η οποία δεν αγόρασε τελικά τον Τζέκο για να αρχίσει το ντόμινο, άφησε... αμανάτι τον Πολωνό στράικερ στους Παρτενοπέι. Ο ίδιος από την πλευρά του είπε πεισματικά «όχι» σε προτάσεις από Βαλένθια και Φιορεντίνα στο φινάλε του παζαριού και για «αντίποινα», ο Τζενάρο Γκατούζο τον άφησε εκτός λίστας Europa League, μετατρέποντας σε αίνιγμα το πότε θα ξαναδούμε τον έμπειρο στράικερ με τη φανέλα των Ναπολιτάνων.

Σάμι Κεντίρα - Γιουβέντους


Τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Γηραιά Κυρία αποπειράθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, όμως, ο Σάμι Κεντίρα δεν είναι... χθεσινός και δίχως πρόταση που να ικανοποιεί τα οικονομικά θέλω του δεν θέλησε να βγει στην αγορά των ελεύθερων. Έτσι κι αλλιώς, ο 33χρονος Γερμανός, που δεν έχει αγωνιστεί λεπτό στο 2020, ήξερε πως ο Αντρέα Πίρλο δεν υπολογίζει σε εκείνον, με αποτέλεσμα ο αποκλεισμός του από τη λίστα των πρωταθλητών Ιταλίας για το Champions League να μην προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι η πρώτη φορά που δεν θα παίξει στην Ευρώπη μετά την παρθενική σεζόν της καριέρας του το 2006/07, σταματώντας το σερί συμμετοχής σε 13 ευρωπαϊκών σεζόν και των 11 διαδοχικών στα «αστέρια» με Στουτγκάρδη, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιούβε.

Σέρχιο Ρομέρο


Ο Ντιν Χέντερσον επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» για να μείνει, για αρχή ως το Νο2, γεγονός που οδήγησε τον Σέρχιο Ρομέρο στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού του. Ωστόσο, ο Αργεντίνος κίπερ που εκπροσωπούσε σταθερά τη Γιουνάιτεντ στο Europa League, είδε τη διοίκηση να μπλοκάρει τη μετακίνησή του στην Έβερτον στο transfer deadline, γεγονός που προκάλεσε μέχρι και την «έκρηξη» της συζήγου του στα social media. Τελικά, ο 33χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται στο Μάντσεστερ, όχι όμως και στη λίστα του Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ για το Champions League, με τον βετεράνο, Λι Γκραντ να προτιμάται στην τριάδα των τερματοφυλάκων.

Ματίας Βεσίνο


Η απόκτηση του Βιδάλ τον έριξε μια θέση στο rotation των κεντρικών χαφ και η επιστροφή του Ράτζα Ναϊνγκολάν... στα τάρταρα της ιεραρχίας του Αντόνιο Κόντε. Μπορεί ο τραυματισμός του στο γόνατο να δικαιολόγησε την απουσία του μετά το restart την περασμένη σεζόν από Serie A και Europa League, όμως, ο Ουρουγουανός έμεινε εκτός λίστας παρά το ότι θα είναι 100% έτοιμος σε λιγότερο από έναν μήνα. Δείγμα του ότι ο Ιταλός coach δεν τον έχει στα υπόψιν του για τη φετινή σεζόν.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος


Έχει παίξει 3' λεπτά όλα κι όλα τους τελευταίους επτά μήνες κι αυτά στο FA Cup της περασμένης περιόδου. Ο Έλληνας στόπερ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζεται από τον Μίκελ Αρτέτα, που έχει κατασταλάξει στη γραμμή των κεντρικών αμυντικών του (Μαγκαλιάες, Χόλντινγκ, Λουίζ, Τίρνεϊ, Κολάσινατς) και αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός και από τη λίστα του Europa League, λίγες μέρες μετά το διαφαινόμενο ενδιαφέρον από Έβερτον και Νάπολι να τον αποκτήσουν.

Άλλες περιπτώσεις «κομμένων»:
Ντεμαράι Γκρέι (Λέστερ), Βίκτορ Μόουζες (Τσέλσι), Χεσέ Ροντρίγκες (Παρί Σεν Ζερμέν) Αντρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Χάρι Γουίλσον (Λίβερπουλ)

 

Τελευταία Νέα