Υπό τις οδηγίες του Πεπ και του Κλοπ

Υπό τις οδηγίες του Πεπ και του Κλοπ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πέντε ποδοσφαιριστές, που στην καριέρα τους είχαν προπονητή τόσο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και τον Γιούργκεν Κλοπ.

Μάριο Γκέτσε
Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο προπονητής που ανέβασε το Γερμανό μεσοεπιθετικό από την ακαδημία της Ντόρτμουντ στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, κατά τη χειμερινή διακοπή της Bundesliga τη σεζόν 2009-10. Μαζί συνεργάστηκαν μέχρι το 2013, όταν ο Γκέτσε πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν την απόκτησή του πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν 2012-13 και ενώ ήταν γνωστό πως εκείνο το καλοκαίρι θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία τους ο Πεπ Γκουαρδιόλα. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να τον κρατήσουμε. Είναι θαυμαστής του Γκουαρδιόλα και ήθελε να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του», ήταν τότε τα λόγια του Γιούργκεν Κλοπ. Γκέτσε και Γκουαρδιόλα έμειναν ακριβώς το ίδιο διάστημα στο Μόναχο (2013-2016), σαρώνοντας εντός συνόρων, όχι όμως και στο Champions League.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
Το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε το 2010, όταν έφυγε από την πατρίδα του και τη Λεχ Πόζναν, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός επιθετικός εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, φτάνοντας στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, αλλά και μέχρι τον τελικό του Champions League. Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν ανανέωσαν ποτέ τη συνεργασία τους, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2014 ο Λεβαντόφσκι να είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμούσε. Ο «Λέβα» ήρθε σε συμφωνία με την Μπάγερν και από το καλοκαίρι του 2014 άρχισε να συνεργάζεται με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Μαζί κατέκτησαν δύο φορές την Bundesliga, όμως δεν έκαναν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Ιλκάι Γκουντογκάν
Οι εμφανίσεις του για μια διετία με τη φανέλα της Νυρεμβέργης, οδήγησαν τον Γιούργκεν Κλοπ στην απόκτησή του το καλοκαίρι του 2011. Ο Γερμανός χαφ έγινε ο ιθύνων νους για την Ντόρτμουντ, με τον προπονητή του να εκφράζει το θαυμασμό του ουκ ολίγες φορές. Ο Κλοπ αποχώρησε από την ομάδα το 2015 και ένα χρόνο μετά ήταν η σειρά του Γκουντογκάν να πει «αντίο». Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μόλις είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι και η πρώτη μεταγραφή που έκανε ως προπονητής των «σίτιζενς» ήταν εκείνη του Γκουντογκάν από την Ντόρτμουντ. Οι δυο τους συνεχίζουν μαζί μέχρι και σήμερα, με τον Γερμανό να βρίσκεται συνεχώς στις προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού για την ενδεκάδα, παρά την πλειάδα αστέρων στο Ετιχάντ.

Σερντάν Σακίρι
Έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες και των δύο τεχνικών, όμως κανείς τους δεν τον είχε στις βασικές επιλογές του. Μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη Βασιλεία, ο Σακίρι πήρε το 2012 μεταγραφή για την Μπάγερν. Για ένα χρόνο είχε αρκετές συμμετοχές, όμως μετά την άφιξη του Γκουαρδιόλα στο Μόναχο (2013), η αγωνιστική του παρουσία μειώθηκε. Ο Ελβετός χαφ αποχώρησε το 2015 για την Ίντερ και αργότερα βρέθηκε στην Premier League. Η εξαιρετική αγωνιστική του παρουσία με τη Στόουκ του έδωσε την ευκαιρία για μεταγραφή στη Λίβερπουλ, το καλοκαίρι του 2018. Η πλειάδα αστέρων στις θέσεις των μεσοεπιθετικών μπορεί να μη φέρνει συχνά τον Σακίρι στην αρχική ενδεκάδα, όμως ο ίδιος αποτελεί ένα πολύ καλό back up στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ.

Τιάγκο Αλκάνταρα
Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί τον άνθρωπο που έδωσε την πρώτη ευκαιρία στον Ισπανό χαφ, το 2009, ανεβάζοντάς τον από τη Masia στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και στην Μπάγερν, καθώς ο Τιάγκο αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Καταλανού τεχνικού στους Βαυαρούς, το 2013. Από τότε μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, ο Αλκάνταρα ήταν κάτοικος Μονάχου, όμως στις 18 Σεπτεμβρίου η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Μάλιστα, δύο μέρες αργότερα, ο Γιούργκεν Κλοπ δε δίστασε να το χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με την Τσέλσι, δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητες του νέου του αποκτήματος.

 

Τελευταία Νέα