Μια φορά «σπιρούνια», για πάντα «σπιρούνια»

Μια φορά «σπιρούνια», για πάντα «σπιρούνια»

Μια φορά «σπιρούνια», για πάντα «σπιρούνια»

bet365

O Γκάρεθ Μπέιλ φοράει ξανά τη φανέλα της Τότεναμ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στην ομάδα του Λονδίνου.

Τέντι Σέρινγχαμ
Μία εξαιρετική σεζόν με τη Νότιγχαμ Φόρεστ αποτέλεσε το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στην Τότεναμ το 1992. Ακολούθησε μια εκπληκτική πενταετία σε ατομικό επίπεδο για τον Άγγλο φορ (τη σεζόν 1992-93 ήταν πρώτος σκόρερ της Premier League), όμως το γεγονός πως δεν είχε κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, τον οδήγησε στην αναζήτηση νέας ομάδας. Το 1997, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τον 31χρονο – τότε – επιθετικό, με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση όλων των τίτλων. Το 2001, ο Σέρινγχαμ αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ και επέστρεψε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Για μία διετία είχε καθοριστική συμβολή στο παιχνίδι των «πετεινών», όμως ξανά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Γιούργκεν Κλίνσμαν
Η άφιξή του στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, το 1994, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους φίλους της Τότεναμ, που τον κατηγορούσαν ότι «βουτάει» για να κερδίζει σφυρίγματα (τα είχαν μαζί του από το Μουντιάλ του 1990). Ωστόσο, η αγωνιστική του παρουσία τη σεζόν 1994-95 αντέστρεψε εντελώς το κλίμα, καθώς ο ίδιος σημείωσε 21 τέρματα σε 30 συμμετοχές στην Premier League. Το 1995 αποχώρησε από το Λονδίνο, προκειμένου να αγωνιστεί στην πατρίδα του και την Μπάγερν, όμως στα μέσα της σεζόν 1997-98 ο Κλίνσμαν επέστρεψε στους «πετεινούς». Η ομάδα φλέρταρε με τον υποβιβασμό, όμως τα δικά του γκολ (9 σε 15 ματς) ήταν εκείνα που κράτησαν την Τότεναμ στα μεγάλα σαλόνια και ο ίδιος έγινε ήρωας για τους φίλους της ομάδας.

Ζερμέν Ντεφόε
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, τόσο στην πρώτη του περίοδο στην ομάδα, όσο και στη δεύτερη. Ο Άγγλος φορ πήγε στην Τότεναμ το Φεβρουάριο του 2004 και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2008. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είχε σπουδαία συνεισφορά στην ομάδα, ενώ χρίστηκε και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Πόρτσμουθ, όμως έμεινε μόλις για ένα χρόνο. Τον Ιανουάριο του 2009 επέστρεψε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, όπου και παρέμεινε για ακόμη πέντε χρόνια. Συνολικά, στις δύο περιόδους του στην Τότεναμ, ο Ντεφόε είχε 362 συμμετοχές και 143 τέρματα.

Πίτερ Κράουτς
Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Τότεναμ και τρία χρόνια αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο. Ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός δεν αγωνίστηκε ούτε μία φορά με την πρώτη ομάδα, καθώς ακολούθησαν δανεισμοί και στη συνέχεια η παραχώρησή του, με μεταγραφή, στην ΚΠΡ. Μετά από εννέα χρόνια, όμως, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιστροφή. Το καλοκαίρι του 2009, οι «πετεινοί» δαπάνησαν περίπου δέκα εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσουν από την Πόρτσμουθ. Ένα δικό του γκολ έδωσε για πρώτη φορά στην Τότεναμ ένα εισιτήριο για το Champions League. Οι εμφανίσεις του στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικές, όχι όμως και στο πρωτάθλημα, με τον Κράουτς να αποχωρεί από τους «πετεινούς» το καλοκαίρι του 2011.

Γιουνές Καμπούλ
Το 2007, η Τότεναμ δαπάνησε περίπου οκτώ εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει από την Οσέρ. Παρά το δυναμικό του ξεκίνημα, ο Γάλλος αμυντικός έχασε σταδιακά τη θέση του στην ενδεκάδα και στο τέλος της σεζόν αποχαιρέτησε το Γουάιτ Χαρτ Λέιν, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Πόρτσμουθ. Οι εμφανίσεις του Καμπούλ με τους «πομπέι» οδήγησαν την Τότεναμ στην απόκτησή του εκ νέου, τον Ιανουάριο του 2010. «Έχει δείξει τρομερή βελτίωση αυτό το διάστημα», ήταν τα λόγια του προπονητή των «πετεινών», Χάρι Ρέντναπ. Ο Γάλλος έμεινε 5,5 χρόνια στην Τότεναμ και έγινε ακόμα και αρχηγός της, μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όταν και αποχώρησε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα