Έφυγαν από την Μπαρτσελόνα και εκτινάχθηκε η καριέρα τους

Έφυγαν από την Μπαρτσελόνα και εκτινάχθηκε η καριέρα τους

Έφυγαν από την Μπαρτσελόνα και εκτινάχθηκε η καριέρα τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που δεν μπόρεσαν να δείξουν την αξία τους στους «μπλαουγκράνα», όμως τα κατάφεραν εξαιρετικά μακριά από το Καμπ Νου.

Μικέλ Αρτέτα
Μόλις στα 15 του πέρασε το κατώφλι των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, καθώς τότε υπήρχε πληθώρα εξαιρετικών χαφ. Οι «μπλαουγκράνα» τον παραχώρησαν αρχικά δανεικό στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Ισπανό μέσο να μην επιστρέφει ποτέ στο Καμπ Νου. Ακολούθησαν Ρέιντζερς και Σοσιεδάδ, με τον Αρτέτα να κάνει μεγάλη καριέρα στην Premier League, με τη φανέλα της Έβερτον και της Άρσεναλ. Η παρουσία σπουδαίων χαφ (κυρίως αυτών της Μπαρτσελόνα) ήταν και ο λόγος που δε χρίστηκε ποτέ διεθνής με την εθνική Ισπανίας.

Μάουρο Ικάρντι
Πολλοί δε γνωρίζουν πως ο Αργεντινός επιθετικός ήταν ένα ακόμη «προϊόν» της Masia. Μόλις στα 15 του, είχε γίνει τεράστιος ντόρος γύρω από το όνομά του και πολλές ομάδες έριζαν για την απόκτησή του. Τελικά, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που κέρδισε τη μάχη και πήρε στα τμήματα υποδομής της τον Ικάρντι. Ωστόσο, το 2011, σε ηλικία 18 ετών, ο ίδιος αποφάσισε να πάει στη Σαμπντόρια και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ο Αργεντινός φορ μεγαλούργησε στην Ιταλία και την εξαετία 2013-2019 έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ίντερ. Από πέρσι αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Γιάγια Τουρέ
Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2005-06 τον ανέβασε επίπεδο. Για ένα χρόνο έπαιξε στη Μονακό και το 2007 η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό της, έναντι εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία, ένα χρόνο μετά, άλλαξε τα δεδομένα για τον Τουρέ. Ο Ισπανός τεχνικός προτιμούσε το νεαρό – τότε – Μπουσκέτς για τη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ η σχέση του με τον Ιβοριανό μέσο ήταν πολλές φορές ψυχρή. Παρά το γεγονός ότι ο Τουρέ είχε συμβολή στην κατάκτηση του τρεμπλ, το 2009, η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2010 ήταν «λυτρωτική» για όλες τις πλευρές. Η Μπαρτσελόνα έβαλε στα ταμεία της 30 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που δεν υπολόγιζε ο προπονητής, ενώ ο παίκτης πήγε σε μία ομάδα που μπορούσε να είναι πάλι βασικός. Και μάλιστα, στους «πολίτες» ο Τουρέ έγραψε ιστορία τα επόμενα οκτώ χρόνια, καθώς συνέβαλλε τα μέγιστα στους τίτλους της ομάδας εντός συνόρων.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της τελευταίας 20ετίας, που έχει πετύχει σε όλες – πλην μίας – τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Μάλμε, Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λος Άντζελες Γκάλαξι τρίβουν τα χέρια τους για όσα τους έχει προσφέρει ο Σουηδός επιθετικός, όχι όμως και η Μπαρτσελόνα. Το 2009, οι «μπλαουγκράνα» προσέφεραν γη και ύδωρ (46 εκατομμύρια και τον Ετό) στην Ίντερ για να τον αποκτήσουν, ωστόσο δεν έδεσε ποτέ το γλυκό ανάμεσα στον Ζλάταν και τους Καταλανούς. Συγκεκριμένα, ο Ιμπραϊμοβιτς είχε κάκιστες σχέσεις με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και μετά από ένα χρόνο παραμονής στο Καμπ Νου αποχώρησε. Και φυσικά, συνέχισε να κάνει τα μαγικά του μακριά από τη Βαρκελώνη.

Τιάγκο Αλκάνταρα
Στα 14 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και τέσσερα χρόνια αργότερα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, έπειτα από εισήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ισπανός χαφ έπαιρνε ολοένα και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, όμως ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνον να μπει «σφήνα» στην τριάδα Τσάβι-Ινιέστα-Μπουσκέτς, που δέσποζε στη μεσαία γραμμή. Η αποχώρηση του Γκουαρδιόλα από το Καμπ Νου άνοιξε νέους ορίζοντες και για τον Τιάγκο Αλκάνταρα, αφού ο ίδιος αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφές του Ισπανού τεχνικού στην Μπάγερν Μονάχου. Στη Γερμανία, ο Τιάγκο βρήκε το «λιμάνι» του για επτά χρόνια (κατέκτησε 16 τρόπαια) και πλέον είναι ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ.

 

Τελευταία Νέα