Τα πάρε-δώσε της Μπάρτσα με τη Λυών

Τα πάρε-δώσε της Μπάρτσα με τη Λυών

bet365

Ο Μέμφις Ντεπάι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα για να φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους ποδοσφαιριστές, που έκαναν το δρομολόγιο Λύων-Βαρκελώνη και το αντίστροφο.

Εντμίλσον
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 2000, όταν έφυγε από τη Σάο Παόλο για λογαριασμό της Λυών. Μαζί με τους Ζουνίνιο, Κασάπα και Άντερσον δημιούργησαν βραζιλιάνικη παροικία στο Ζερλάν και ήταν οι στυλοβάτες στη δημιουργία της ομάδας που προκαλούσε φόβο και τρόμο εκείνη την εποχή σε Γαλλία και Ευρώπη. Το 2004, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Βαρκελώνης. Μπορεί να μην προσαρμόστηκε αμέσως στους «μπλαουγκράνα», όμως σιγά σιγά καπάρωσε θέση στην αρχική ενδεκάδα και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Champions League, το 2006. Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Καμπ Νου, το 2008 ο Εντμίλσον αποχώρησε.

Σόνι Άντερσον
Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που πήρε μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα για τη Λυών. Οι «μπλαουγκράνα» τον απέκτησαν το 1997 από τη Μονακό, με την οποία είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην πρώτη του σεζόν στο Καμπ Νου, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ, όμως η κόντρα του με τον Λουις Φαν Χααλ τον έβαλε στο περιθώριο τη δεύτερη χρονιά. Το καλοκαίρι του 1999, η Λυών δαπάνησε το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει κάτοικο Ζερλάν τον Άντερσον, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στο ξεκίνημα της δυναστείας του συλλόγου την επόμενη δεκαετία. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και το 2003 επέστρεψε στην Ισπανία, για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ.

Ερίκ Αμπιντάλ
Υπήρξε μέλος της σπουδαίας Λυών στις αρχές της νέας χιλιετίας. Ο Αμπιντάλ αγωνίστηκε στη γαλλική ομάδα την τριετία 2004-2007 και πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα Γαλλίας, ενώ έφτασε δύο φορές μέχρι τα προημιτελικά του Champions League. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να πιέζει τη διοίκηση της Λυών για να τον παραχωρήσει και το deal να κλείνει στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο Καμπ Νου έμεινε για έξι χρόνια και στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2009, 2011), με τους συμπαίκτες του να του αφιερώνουν τον τίτλο του 2011, καθώς λίγους μήνες πριν είχε διαγνωσθεί με όγκο στο ήπαρ. Τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν ο Ολυμπιακός, το 2014.

Σάμουελ Ουμτιτί
Γέννημα-θρέμμα της Λυών αποτελεί ο Γάλλος αμυντικός, καθώς ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του συλλόγου. Στα 19 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και σταδιακά άρχισε να έχει ολοένα και περισσότερες συμμετοχές, μέχρι που πήρε φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2016, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για να τον ντύσει στα «μπλαουγκράνα». Μέσα σε αυτό το διάστημα τον έχουν ταλαιπωρήσει τραυματισμοί στα γόνατα, όμως όταν είναι υγιής θεωρείται βασικός στα μετόπισθεν των Καταλανών.

 

Τελευταία Νέα