Forever and… Ever Banega

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Forever and… Ever Banega

bet365

Η Σεβίλλη αποχαιρέτησε δακρύζοντας τον κορυφαίο ξένο της, μα όλοι γνωρίζουν ότι ο Εβερ Μπανέγα τα βράδια θα επιστρέφει κρυφά στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και θα κάνει τα δικά του…

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους τους θρύλους που πέρασαν από μπροστά μου. Να με συγχωρήσουν οι παικταράδες όπως ο Ντάνι Αλβες, ο Κανουτέ, ο Λουίς Φαμπιάνο, ο Χεσούς Νάβας, ακόμα και ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες που με ακούει από εκεί ψηλά. Πρέπει όμως να παραδεχτώ δημόσια ότι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη ποιότητα που βρέθηκε στη Σεβίλλη σε αυτά τα 20 χρόνια που είμαι και εγώ σε αυτό το πόστο, είναι ο Εβερ Μπανέγα».

Για τον Μόντσι τα πράγματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Προφανώς και για μεγάλο μέρος των απανταχού Σεβιγιάνων οπαδών. Τα στατιστικά του Αργεντινού μέσου σε αυτές τις πέντε σεζόν που υπηρέτησε τους Κόκκινους του ισπανικού Νότου είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικά, όπως και στο Europa League, όπου πήρε τρεις κούπες σπίτι του, έχοντας μοναδικά ρεκόρ σε ντρίμπλες, κοψίματα, κλεψίματα και σωστές πάσες.

Ο Μπανέγα πλέον θα είναι κάτι παραπάνω από ένας αρτίστας που πέρασε από το «Σάντσεθ Πιθχουάν». Θα είναι πάντα εκείνος που δέχτηκε τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση και αποχωρεί με τη μεγαλύτερη αποθέωση. Αμφισβήτηση πριν καν πατήσει το πόδι του εκεί. Ηδη από τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίασή του. Όταν οι ρεπόρτερ της ομάδας ρωτούσαν τον Μόντσι με ποιον ακριβώς τρόπο ο σχεδόν αποτυχημένος παίκτης της Βαλένθια θα κάλυπτε το κενό ενός εκ των κορυφαίων εκείνη τη στιγμή μέσων στον κόσμο.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ιβαν Ράκιτιτς μόλις είχε μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα και ο Μόντσι είχε επιλέξει τον Μπανέγα. Όχι μόνο επειδή τον πίστευε, αλλά και επειδή κόστισε μόλις 2,5 εκατ. ευρώ. Τελικά όμως θα εξελισσόταν σε ένα από τα κλασικά απίστευτα deal του κορυφαίου τεχνικού διευθυντή.

«Τον αποχαιρετώ με την αίσθηση ότι έδωσε τα πάντα για εμάς. Την πιο υπέροχη αίσθηση που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό αντίο», έλεγε ο σπανίως συγκινημένος Μόντσι, με τον Μπανέγα να παίρνει τη σκυτάλη των συναισθημάτων: «Φεύγω με την ικανοποίηση ότι έδωσα τα πάντα. Πως στο τέλος κάθε αγώνα ήμουν αδειανός από δυνάμεις. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να γίνω μέρος της ιστορίας σας. Σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκομαι, να είστε βέβαιοι ότι εκεί θα υπάρχει ένας ακόμα από εσάς, ένας Σεβιιάνος».

Ωστόσο, το θέμα με τον Αργεντινό ήταν ότι πήρε την παρακαταθήκη του Ράκιτιτς και τη μεγάλωσε, για να του την επιστρέψει τώρα ξανά, αφήνοντάς του ένα όμορφο μπαλαδόρικο μήνυμα: «Όταν έφυγες εκείνος, ήρθα εγώ. Τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Σου επιστρέφω τη θέση του στο κέντρο και τα ηνία για να καθοδηγήσεις την ομάδα. Του Εύχομαι απλά να το απολαύσεις και τα κάνεις όλα ακόμα πιο έντονα, πιο όμορφα».

Οσον αφορά την ιστορία της Σεβίλλης, ο Εβερ Μπανέγα μπορεί να είναι βέβαιος πως δεν υπήρξε απλά μέρος της, αλλά ο πρωτομάστορας στη συγγραφή του πιο σύγχρονου κεφαλαίου της. Και όσο για τον Ράκιτιτς, μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Το σπίτι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τάξη…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος