Champions League: Οι τεχνικοί με το «μαγικό ραβδάκι»

Champions League: Οι τεχνικοί με το «μαγικό ραβδάκι»

bet365

Ο Χάνσι Φλικ χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες για να οδηγήσει την Μπάγερν στην κορυφή της Ευρώπης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους προπονητές που κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο στην πρώτη τους σεζόν σε μία ομάδα.

Πεπ Γκουαρδιόλα (2008-09)
Μια χρονιά στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε αρκετή για να καταλάβουν οι διοικούντες το σύλλογο πως αυτός είναι ο «εκλεκτός» και να του δώσουν το... διαβατήριο για την πρώτη ομάδα. Οι «μπλαουγκράνα» της σεζόν 2008-09 αποτέλεσαν πιθανότατα την πιο εντυπωσιακή ομάδα στην ιστορία του Champions League. Με τους Τσάβι και Ινιέστα να δεσπόζουν στα χαφ και τον Μέσι να έχει υποστηρικτές τους Ετό και Ανρί στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα διέλυσε κάθε αντίπαλο στο πέρασμά της. Στην πρώτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία, ο Γκουαρδιόλα όχι μόνο κατέκτησε το Champions League (νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό), όχι μόνο έφτασε στο τρεμπλ, αλλά μέσα στο 2009 σήκωσε και τα έξι τρόπαια που διεκδίκησαν οι Καταλανοί.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο (2011-12)
Ούτε ο ίδιος δε θα περίμενε το καλοκαίρι του 2011, όταν πήγαινε στην Τσέλσι ως βοηθός του Αντρέ Βίλας-Μπόας, ότι θα ήταν εκείνος που θα οδηγούσε τους «μπλε» στην κατάκτηση του μοναδικού Champions League στην ιστορία τους. Τον Μάρτιο του 2012, οι Λονδρέζοι απομάκρυναν τον Βίλας-Μπόας από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, δίνοντας τα κλειδιά στον Ντι Ματέο, ως υπηρεσιακό τεχνικό. Μόλις δύο μήνες μετά, η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Και μπορεί το ίδιο καλοκαίρι ο Ντι Ματέο να ανταμείφθηκε, καθώς έγινε «κανονικός» προπονητής, όμως πολύ σύντομα απομακρύνθηκε και αυτός από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Λουίς Ενρίκε (2014-15)
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και μετά το «αγροτικό» του σε Ρόμα και Θέλτα, το καλοκαίρι του 2014 κρίθηκε ικανός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα». Ακριβώς την ίδια περίοδο έγινε κάτοικος Καμπ Νου και ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ συνέθεσαν την κορυφαία επιθετική τριπλέτα όλων των εποχών, το περίφημο “MSN”. Και μπορεί κατά τη διάρκεια της σεζόν η σχέση του με πολλούς παίκτες να πέρασε από μύρια κύματα (μεταξύ αυτών και ο Μέσι), όμως στο φινάλε της κούρσας η ομάδα «ρόλαρε» και έφτασε στην κατάκτηση του Champions League, νικώντας στον τελικό τη Γιουβάντους. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, η Μπαρτσελόνα έφτασε στο τρεμπλ και ήταν η τελευταία ομάδα που τα κατάφερε πριν τη φετινή Μπάγερν.

Ζινεντίν Ζιντάν (2015-16)
Η έλευση του Ράφα Μπενίτεθ στο Μπερναμπέου, το καλοκαίρι του 2015, δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ζητούσαν την απομάκρυνσή του. Όπερ και εγένετο τον Ιανουάριο του 2016, με τη διοίκηση του συλλόγου να δίνει τα «κλειδιά» στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος μέχρι τότε βρισκόταν στη δεύτερη ομάδα της «βασίλισσας» και δεν είχε εργαστεί ποτέ του ως πρώτος προπονητής. Ωστόσο, ο «Ζιζού» κατάφερε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές και να δέσει την ομάδα. Και μπορεί πολλοί τότε να μην πίστευαν στις ικανότητές του, όμως ο Γάλλος οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League, νικώντας στα πέναλτι τη συμπολίτισσα Ατλέτικο. Και μάλιστα δεν το κατάφερε μόνο μία φορά, αλλά τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα