Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με το αγαπημένο της 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με το αγαπημένο της 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με το αγαπημένο της 2-1

bet365

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν φτάσει ουκ ολίγες φορές σε ανατροπή με 2-1, στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως έκαναν και απέναντι στη Λίντσερ. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που τα «γύρισε» με αυτό το σκορ η Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ερυθρός Αστέρας 2-1 (14/1/1958)
Κανείς δε φανταζόταν τι θα επακολουθούσε, μετά την πρόκριση της Γιουνάιτεντ επί της γιουγκοσλαβικής ομάδας. Στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών, τα γκολ των Τσάρλτον και Κόλμαν έφεραν «τούμπα» το ματς στο Ολντ Τράφορντ και έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στους Άγγλους. Μια πρόκριση, που πράγματι ήρθε μετά το 3-3 στο Βελιγράδι, όμως στη συνέχεια ακολούθησε η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, που ξεκλήρισε τον αγγλικό σύλλογο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν 2-1 (8/5/1958)
Η ποδοσφαιρική ζωή έπρεπε να συνεχιστεί για την αγγλική ομάδα, μετά το αεροπορικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την τραγωδία, οι «μπέμπηδες» - πλέον - αντιμετώπισαν τη Μίλαν, για τα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, επικρατώντας με 2-1. Βάιολετ και Τέιλορ ανέτρεψαν το γκολ του Σιαφίνο, όμως στον επαναληπτικό του Μιλάνου, οι «ροσονέρι» ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση, απέναντι στην αποδεκατισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μαρσέιγ 2-1 (29/9/1999)
Μόλις τέσσερις μήνες πριν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την απίθανη ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν στις καθυστερήσεις και αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο Ολντ Τράφορντ, έπειτα από την κατάκτηση του Champions League. Η Μαρσέιγ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακαγιόκο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε τέσσερα λεπτά. Κόουλ και Σκόουλς βρήκαν δίχτυα για το τελικό 2-1.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σπόρτινγκ Λισ. 2-1 (27/11/2007)
Τη σεζόν που οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην κατάκτηση του Champions League, είχαν ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων με πρωτιά στον όμιλο. Αυτό έγινε και μαθηματικά στο ματς της 5ης αγωνιστικής, με ανατροπή κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη τους τιμώρησε ένα... δικό τους παιδί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το χέρι τη Γιουνάιτεντ και με μία ασίστ (Τέβες) και ένα γκολ-φάουλ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βόλφσμπουργκ 2-1 (30/9/2009)
Σε έναν όμιλο με Μπεσίκτας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βόλφσμπουργκ, η Γιουνάιτεντ ήταν το απόλυτο φαβορί και φρόντισε από την αρχή να το επιβεβαιώσει, αν και δυσκολεύθηκε. Μετά το διπλό στην Τουρκία, οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν το 2 στα 2, νικώντας με 2-1 τους «λύκους». Ο Τζέκο ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στη γερμανική ομάδα, όμως η γρήγορη ισοφάριση από τον Γκιγκς και το τέρμα του Κάρικ στην επανάληψη ολοκλήρωσαν την ανατροπή για την ομάδα του Φέργκιουσον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βόλφσμπουργκ 2-1 (30/9/2015)
Ακριβώς έξι χρόνια μετά την αναμέτρηση τους στο Ολντ Τράφορντ για τους ομίλους του Champions League, οι δύο ομάδες διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους, με το παιχνίδι να έχει την ίδια εξέλιξη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Καλιγκιούρι, όμως η Γιουνάιτεντ έφερε τα πάνω-κάτω με τα γκολ των Μάτα και Σμόλινγκ. Μόνο που αυτή τη φορά, οι «μπέμπηδες» δεν είχαν εύκολο έργο στον όμιλο και τελικά αποκλείστηκαν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (5/12/2017)
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο του Champions League και στην τελευταία αγωνιστική υποδέχθηκαν χωρίς άγχος τη ρωσική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Βιτίνιο, όμως ένα δίλεπτο στην επανάληψη αρκούσε στην ομάδα του Μουρίνιο για να πάρει τη νίκη. Λουκάκου και Ράσφορντ βρήκαν δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-1 για τη Γιουνάιτεντ.

 

Τελευταία Νέα