Serie A: Κορυφή για δύο

Serie A: Κορυφή για δύο

bet365

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τσίρο Ιμόμπιλε έχουν πετύχει από 30 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πότε δύο ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Serie A, τα τελευταία 50 χρόνια.

2017-18: Μάουρο Ικάρντι – Τσίρο Ιμόμπιλε
Πριν από δύο χρόνια, ο Ιμόμπιλε ήταν ξανά στην ίδια θέση, με το τέλος του πρωταθλήματος. Τότε, αντίπαλον δέος δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ακόμη δεν είχε πάει στη Γιουβέντους), αλλά ο Μάουρο Ικάρντι. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους δύο ποδοσφαιριστές να τίθενται αντιμέτωποι στην αναμέτρηση Λάτσιο-Ίντερ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 3-2, έπιασαν τους «λατσιάλι» στη βαθμολογία και πήραν το εισιτήριο για το Champions League. Ο Ικάρντι πέτυχε ένα τέρμα και έπιασε τον Ιμόμπιλε (που δε σκόραρε) στα 29.

2014-15: Μάουρο Ικάρντι – Λούκα Τόνι
Τη σεζόν 2014-15, ο Ικάρντι ήταν μόλις 21 ετών, ενώ ο 37χρονος Λούκα Τόνι ζούσε μια... δεύτερη νιότη με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα. Ο ένας στην ανατολή της καριέρας του, ο άλλος στη δύση, με τους δυο τους να συναντιούνται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Πέτυχαν από 22 τέρματα, με την Ίντερ να τερματίζει όγδοη και να μένει εκτός Ευρώπης, ενώ η Ελλάς Βερόνα ήταν 13η και έμεινε άνετα στην κατηγορία. Με το συγκεκριμένο επίτευγμα, ο Τόνι έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Serie A, που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

2001-02: Νταβίντ Τρεζεγκέ – Ντάριο Χιούμπνερ
Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος η Γιουβέντους «έκλεψε» τον τίτλο από την Ίντερ (ηττήθηκαν οι «νερατζούρι» από τη Λάτσιο), ενώ ο Νταβίντ Τρεζεγκέ απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή των πίνακα των σκόρερ. Ο Γάλλος σημείωσε ένα τέρμα απέναντι στην Ουντινέζε και έφτασε τα 24, την ώρα που ο Χιούμπνερ της Πιατσέντζα σημείωνε δύο κόντρα στην Ελλάς Βερόνα, σώζοντας την ομάδα του και ταυτόχρονα πιάνοντας τον επιθετικό της Γιουβέντους.

1995-96: Ιγκόρ Πρότι – Τζουζέπε Σινιόρι
Με το συγκεκριμένο του επίτευγμα, ο Πρότι έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ η ομάδα του υποβιβάστηκε. Ο ίδιος σημείωσε δύο τέρματα στην τελευταία αγωνιστική, απέναντι στη Γιουβέντους, καταφέρνοντας να πιάσει στην κορυφή τον Σινιόρι. Ο φορ της Λάτσιο σκόραρε μία φορά στο φινάλε του πρωταθλήματος, απέναντι στην Τορίνο, με τους δύο παίκτες να σταματούν στα 24 τέρματα.

1972-73: Τζουζέπε Σαβόλντι – Παολίνο Πούλιτσι – Τζιάνι Ριβέρα
Η μοναδική φορά στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, που τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μοιράστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Τζιάνι Ριβέρα της Μίλαν και ο Παολίνο Πούλιτσι της Τορίνο βρίσκονταν μαζί στην κορυφή της λίστας, με 17 τέρματα έκαστος, όμως στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Τζουζέπε Σαβόλντι σκόραρε δύο φορές με τη φανέλα της Μπολόνια και μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους αντιπάλους του.

 

Τελευταία Νέα