2019-20: Οι πιο επιτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

2019-20: Οι πιο επιτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που φέτος μετακινήθηκαν σε καινούργια ομάδα και ήδη έχουν... βγάλει τα λεφτά τους.

Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Η έλευσή του στο Ολντ Τράφορντ τον περασμένο Ιανουάριο κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τους «μπέμπηδες» εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Πορτογάλος χαφ έδωσε πνοή και δημιουργικότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας, ενώ «ξύπνησε» και τον Πολ Πογκμπά, με τον οποίο συνεργάζεται άψογα. Η Γιουνάιτεντ έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να τον αποκτήσει και μέχρι στιγμής η μεταγραφή εξελίσσεται σε «λίρα εκατό». Ο Μπρούνο Φερνάντες αναδείχθηκε MVP της Premier League το Φερβουάριο και τον Ιούνιο (ο πρώτος παίκτης της ομάδας μετά τον Κριστιάνο που κατακτά back to back το βραβείο) και είναι ο πρωταγωνιστής στην πορεία για έξοδο στο Champions League. Μέχρι τώρα μετρά οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και συνεχίζει...

Έρλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ)
Σε ηλικία μόλις 19 ετών έστρεψε πάνω του όλη την προσοχή του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Στο πρώτο μισό της σεζόν, με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ, ο Νορβηγός επιθετικός ήταν εντυπωσιακός και με τις εμφανίσεις του στο Champions League απέκτησε πολλούς «μνηστήρες». Ο ίδιος αρνήθηκε προτάσεις, όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έδωσαν τον Ιανουάριο 20 εκατομμύρια ευρώ, με τον Χάαλαντ από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να κάνει... απόσβεση (χατ-τρικ στο ντεμπούτο). Ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Γερμανία με 16 γκολ σε 18 συμμετοχές και σίγουρα αν συνεχίσει έτσι, τότε η Ντόρτμουντ κάποια στιγμή θα εισπράξει πολλαπλάσια χρήματα για εκείνον, από όσα έδωσε για την απόκτησή του.

Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ)
Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ένιωσε ποτέ «άνετα» και δεν ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής, που όλοι είχαν θαυμάσει στην Έβερτον. Μετά από δύο σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» έβαλαν πωλητήριο στο Βέλγο επιθετικό, με την Ίντερ να δαπανά 65 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι και να τον κάνει δικό της. Στο Μιλάνο, ο Λουκάκου αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά και μαζί με τον Λαουτάρο Μαρτίνες έχουν συνθέσει ένα δίδυμο-φωτιά στην επιθετική γραμμή των «νερατζούρι». Ο ίδιος είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις (26 γκολ), με τις επιδόσεις του να θυμίζουν εποχές... Έβερτον. Μάλιστα, η δική του παρουσία στο Μεάτσα έχει κάνει τους φιλάθλους να ξεχάσουν το μέχρι πρότινος αρχηγό της ομάδας, Μάουρο Ικάρντι.

Μάουρο Ικάρντι (Παρί Σεν Ζερμέν)
Οι σχέσεις του με την Ίντερ είχαν φτάσει σε τέλμα και ειδικά μετά την έλευση του Λουκάκου στο Μιλάνο, ο ίδιος αποτελούσε «ξένο σώμα». Ο ιταλικός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν για παραχώρηση του Ικάρντι, με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Όπερ και εγένετο, καθώς οι Παριζιάνοι απέκτησαν το προηγούμενο διάστημα τα δικαιώματα του Αργεντινού επιθετικού, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την εκπληκτική σεζόν που είχε. Ο Ικάρντι ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας (20 γκολ), πίσω μόνο από τον Εμπαπέ και μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Καβάνι, θα είναι ο βασικός φορ της Παρί για τα επόμενα χρόνια.

Φερλάν Μεντί (Ρεάλ Μαδρίτης)
Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση του Μαρσέλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και πέρσι το καλοκαίρι αποφάσισε να δαπανήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει από τη Λυών τον Φερλάν Μεντί. Ο Γάλλος αριστερός οπισθοφύλακας δεν εξελίχθηκε σε back up του Μαρσέλο, με τους δυο τους να έχουν σχεδόν μοιραστεί τις συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα της «βασίλισσας». Ο Μεντί μπορεί να μην έχει τις επιθετικές αρετές του συμπαίκτη του, όμως δείχνει πιο ισορροπημένος σε άμυνα και δημιουργία, με τη Ρεάλ να έχει βρει στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα καλύψει τα επόμενα χρόνια το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον ίδιο να χρίζεται για πρώτη φορά σκόρερ με τους Μαδριλένους στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στη Γρανάδα.

 

Τελευταία Νέα