Λιονέλ Μέσι: 700 στιγμές μαγείας

Λιονέλ Μέσι: 700 στιγμές μαγείας

bet365

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τα 700 τέρματα με Μπαρτσελόνα και εθνική ομάδα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια από τα γκολ που έχουν «σημαδέψει» την καριέρα του μάγου της μπάλας.

Το παρθενικό γκολ
Πάντα το πρώτο δεν το ξεχνά κανείς. Την Πρωτομαγιά του 2005, ο Μέσι άνοιξε λογαριασμό με την Μπαρτσελόνα, στο νικηφόρο 2-0 επί της Αλμπαθέτε για τη La Liga. Και τι καλύτερο ξεκίνημα στα γκολ από πάσα του Ροναλντίνιο και «λόμπα» του Αργεντινού πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τότε, δεν είχε κλείσει καν τα 18 του χρόνια, ενώ φορούσε το Νο30 στην πλάτη.

Το πρώτο γκολ σε Μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια πονεμένη ιστορία για τον Λιονέλ Μέσι και την εθνική Αργεντινής. Ο ίδιος δεν έχει σημειώσει ποτέ κάποιο τέρμα σε νοκ άουτ φάση και η καλύτερη ανάμνηση που πιθανότατα έχει από τη διοργάνωση, είναι το παρθενικό του τέρμα. Το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας, ο 19χρονος Μέσι εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ και στην παρθενική του συμμετοχή βρήκε δίχτυα. Σκόραρε στο 6-0 της Αργεντινής επί της Σερβίας και τότε έκανε όνειρα για κατάκτηση του τροπαίου κάποια στιγμή. 14 χρόνια μετά παραμένει με άδεια χέρια.

Το πρώτο χατ τρικ
Στην καριέρα του έχει πετύχει 54 φορές χατ τρικ με Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής. Η πρώτη φορά που τα κατάφερε ήταν «σημαδιακή», καθώς ήταν σε clasico, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 10 Μαρτίου του 2007, η «βασίλισσα» προηγήθηκε τρεις φορές στο Καμπ Νου, όμως ισάριθμες φορές ο Μέσι είχε την απάντηση, για το τελικό 3-3.

Το «σόλο» με Χετάφε
Είναι το γκολ που έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλιθεί στο ταλέντο του και να το συγκρίνει με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στις 18 Απριλίου του 2007, πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια, ο Μέσι σημείωσε ένα τέρμα-καρμπόν με αυτό του «Ντιεγκίτο» στο Μουντιάλ του 1986, απέναντι στην Αγγλία. Πήρε την μπάλα πίσω από τη γραμμή του κέντρου, πέρασε όλη την άμυνα της Χετάφε, μαζί και τον τερματοφύλακα, σκοράροντας στην ευρεία νίκη της Μπαρτσελόνα για το κύπελλο Ισπανίας.

Το πρώτο γκολ σε τελικό Champions League
Στην κατάκτηση του τροπαίου από την Μπαρτσελόνα, το 2006, ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκτός αποστολής, όμως τρία χρόνια μετά, ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του στη στέψη της ομάδας του. Στον τελικό της Ρώμης, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αργεντινός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με έναν ασυνήθιστο τρόπο για το δικό του ρεπερτόριο. Το έκανε με κεφαλιά, απέναντι σε μια άμυνα που είχε στόπερ τους Φέρντιναντ και Βίντιτς.

Ο ημιτελικός του Champions League με τη Ρεάλ
Ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει συνολικά 26 τέρματα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των clasico. Τα 24 έχουν σημειωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις και τα άλλα δύο στο Champions League. Στα ημιτελικά της σεζόν 2010-11, ο Αργεντινός πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα στο νικηφόρο 2-0 επί της Ρεάλ, στο Μπερναμπέου, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Ουσιαστικά, αυτή η νίκη δια χειρός Μέσι, έστειλε τους «μπλαουγκράνα» στον τελικό και στη συνέχεια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τα πέντε γκολ με Λεβερκούζεν
Μόλις δύο φορές στην ιστορία του Champions League κάποιος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει πέντε τέρματα σε μία αναμέτρηση. Ο ένας είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στις 7 Μαρτίου του 2012 σκόραρε πέντε φορές απέναντι στη Λεβερκούζεν, στο παιχνίδι για τη φάση των 16 της διοργάνωσης. Ο δεύτερος παίκτης που έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο είναι ο Λουίς Αντριάνο με τη φανέλα της Σαχτάρ, τη σεζόν 2014-15.

Η επιστροφή στα γκολ σε Μουντιάλ
Οκτώ χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για βρει ξανά δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά την «αφλογιστία» του στη διοργάνωση του 2010, ο Μέσι μπήκε φουριόζος σε αυτή του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Μέσι άνοιξε λογαριασμό στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, απέναντι στη Βοσνία, όμως εκείνο που πανηγύρισε έξαλλα ήρθε στην αμέσως επόμενη. Η Αργεντινή είχε «κολλήσει» στο μηδέν για 90 λεπτά απέναντι στο Ιράν, όμως ο αρχηγός της έδωσε τη λύση στις καθυστερήσεις με ένα υπέροχο σουτ και την έστειλε στην επόμενη φάση.

Όταν έγινε πρώτος σκόρερ της La Liga
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει συνθλίψει σχεδόν όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ένα από τα πιο σημαντικά επετεύχθη το Νοέμβριο του 2014, όταν ο ίδιος έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga. Στο παιχνίδι απέναντι στη Σεβίλλη χρειαζόταν μόλις ένα τέρμα για να ξεπεράσει τα 251 του Τέλμο Θάρα, όμως ο Μέσι το έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακά. Έφτασε σε χατ τρικ, ανεβαίνοντας με εμφατικό τρόπο στην κορυφή.

Η «ποδιά» στον Μπόατενγκ
Στην καριέρα του έχει... εκθέσει ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του, με εντυπωσιακές ντρίμπλες. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, τη σεζόν 2014-15, απέναντι στην Μπάγερν. Ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ, στο νικηφόρο 3-0 της Μπαρτσελόνα, όμως το δεύτερο ήταν... όλα τα λεφτά. Με μία εκπληκτική προσποίηση έκανε τον Ζερόμ Μπόατενγκ να σωριαστεί στο έδαφος, πριν ο ίδιος στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Το 500ο γκολ στο Μπερναμπέου
Πριν από τρία χρόνια ο Λιονέλ Μέσι έφτανε στο «στρογγυλό» Νο500 στο σκοράρισμα. Ένα επίτευγμα, που το συνδύασε με μία σπουδαία εμφάνιση μέσα στο σπίτι της μεγάλης του αντιπάλου. Στις 23 Απριλίου του 2017, ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε δύο τέρματα στο 3-2 της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Μπερναμπέου. Το νικητήριο δεύτερο γκολ του σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ήταν το 500ο στην καριέρα του.

 

Τελευταία Νέα