Όταν οι άντρες κλαίνε

Όταν οι άντρες κλαίνε

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που έχουν ξεσπάσει σε κλάματα εντός αγωνιστικού χώρου.

Σάμουελ Κουφούρ (1999)
Λίγα λεπτά μακριά από την κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του βρέθηκε ο Γκανέζος αμυντικός. Η Μπάγερν είχε το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις του τελικού της Βαρκελώνης, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η Γιουνάιτεντ έφερε τα πάνω κάτω και επικράτησε με 2-1. Σοκαρισμένοι οι παίκτες των Βαυαρών, έβλεπαν τους «μπέμπηδες» να πανηγυρίζουν, με τον Κουφούρ να σωριάζεται στο έδαφος και να κλαίει με λυγμούς για την απώλεια του τροπαίου.

Κριστιάνο Ρονάλντο (2004)
Τα πιο αγαπημένα δάκρυα όλων των Ελλήνων. Χαράς για εμάς, απόλυτης λύπης για τους Πορτογάλους. Μετά την ολοκλήρωση του έπους του 2004, με την κατάκτηση του Euro από τη γαλανόλευκη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο λύγισε. 19 ετών τότε, ο Πορτογάλους ξέσπασε σε λυγμούς μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού. Την ώρα που οι δικοί του συμπαίκτες και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι προσπαθούσαν να το συνεφέρουν, όλοι οι Έλληνες βρίσκονταν στα ουράνια.

Λουίς Σουάρες (2014)
Μια ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης Πρέμιερ Λιγκ στην ιστορία τους βρέθηκαν οι «κόκκινοι» τη σεζόν 2013-14. Ωστόσο, μέσα σε δύο αγωνιστικές «έχυσαν την καρδάρα με το γάλα» και από το +3 βρέθηκαν στο -2. Μετά την ήττα από την Τσέλσι, ακολούθησε η ισοπαλία στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο, αφού το 0-3 υπέρ της Λίβερπουλ μετατράπηκε σε 3-3 μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος εκείνη τη σεζόν πέτυχε 31 γκολ στο πρωτάθλημα, δεν άντεξε από τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου και ξέσπασε σε κλάματα. Μάταια ο Στίβεν Τζέραρντ προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Χάμες Ροντρίγκες (2014)
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εθνικής Κολομβίας στο Μουντιάλ του 2014. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με έξι τέρματα, οδήγησε σχεδόν μόνος του τους «καφετέρος» μέχρι τα προημιτελικά. Εκεί, γνώρισε την ήττα από τη διοργανώτρια Βραζιλία, με τον Χάμες Ροντρίγκες να μην αντέχει τον αποκλεισμό. Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έβαλε τα κλάματα και αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να τον παρηγορήσουν ήταν οι αντίπαλοί του, Ντάνι Άλβες και Νταβίντ Λουίζ. Μάλιστα, ο αμυντικός της «σελεσάο» έδειχνε στο κοινό με το χέρι του πως ο Χάμες ήταν ο πραγματικός νικητής.

Νταβίντ Λουίζ (2014)
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε παρηγορήσει ο ίδιος τον Χάμες Ροντρίγκες για τον αποκλεισμό της Κολομβίας, όμως σε αυτή την περίπτωση ο Βραζιλιάνος ήταν το «θύμα». Η ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σόκαρε μια ολόκληρη χώρα, με τον Νταβίντ Λουίζ να είναι απαρηγόρητος μετά τη λήξη του ματς. Τα δάκρυά του «φωτογράφιζαν» όλους τους Βραζιλιάνους εκείνη τη στιγμή, μετά από μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας.

Λιονέλ Μέσι (2016)
Η αδυναμία του να οδηγήσει την Αργεντινή σε κάποιον τίτλο «στοιχειώνει» τη μεγαλειώδη καριέρα του. Από το 2014 έως το 2016, η «αλμπισελέστε» αγωνίστηκε σε τρεις διαδοχικούς τελικούς, όμως ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Στο Κόπα Αμέρικα του 2016 ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Χιλή στον τελικό, με τον Μέσι να μην ευστοχεί στη διαδικασία των πέναλτι. Ο ίδιος λύγισε μετά την απώλεια ενός ακόμη τροπαίου, με το φακό να το «συλλαμβάνει» να κλαίει και τον Σέρχιο Αγουέρο να τον παρηγορεί.

 

Τελευταία Νέα