Μαουρίτσιο Σάρι: Ο... Ιούδας θέλει να νικήσει υπέροχα

Gazzetta team
Μαουρίτσιο Σάρι: Ο... Ιούδας θέλει να νικήσει υπέροχα

bet365

Ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ Γιουβέντους και Νάπολι (17/6, 22:00, gazzetta.gr, MEGA) έχει ένα κεντρικό πρόσωπο. Όχι, δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ο ήρωας που έγινε προδότης στην γενέτειρά του, τη Νάπολη. Ο Αλέξανδρος Λοθάνο ξέρει ότι αυτή η ταμπέλα δεν θα βγει εύκολα.

Η παραθαλάσσια περιοχή του Μπανιόλι στη Νάπολη φιλοξένησε ένα στρατόπεδο (Ευρωπαίων) προσφύγων αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1946 έως το 1951. Οκτώ χρόνια αργότερα, στο νοσοκομείο της περιοχής, γεννήθηκε ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα θα έβρισκε φιλόξενο καταφύγιο στην γενέτειρά του, αν... τολμούσε βεβαίως να επιστρέψει. Έγινε, άλλωστε, μέχρι και φιγούρα... Ιούδα που κρατάει τα τριάντα αργύρια.

Ποιος, αυτός που μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τη Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ, που την έφερε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στο πρωτάθλημα, από την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Και, μάλιστα, όχι με ποδοσφαιρικό κλεφτοπόλεμο, αλλά με πολύ ωραία μπάλα, την περίφημη φιλοσοφία του «Sarri-ball» με τις πολλές πάσες και το παιχνίδι που καθοδηγούνταν από την μεσαία γραμμή.

Το καλοκαίρι του 2018 και ύστερα από δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, πάντα πίσω από την Γιουβέντους, ο άλλοτε υπάλληλος τράπεζας έκρινε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στους αγαπημένους του Παρτενοπέι.

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης Αουρέλιο ντε Λαουρέντις αντιστάθηκε μέχρι να πει το «ναι» για την μετακίνησή του στην Τσέλσι, η οποία πλήγωσε τον κόσμο, λιγότερο όμως από την «αρπαγή» του Ζορζίνιο, παίκτη – κλειδί στη Νάπολι που εξελίχθηκε σε τέτοιο και στους Μπλε του Λονδίνου.

Η... ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Οι φίλαθλοι και συντοπίτες του Σάρι, όμως, έγιναν πραγματικά έξαλλοι έναν χρόνο αργότερα, όταν ο δικός τους Μαουρίτσιο, αφού κατέκτησε το Europa League με την Τσέλσι, ένιωσε νοσταλγία για την πατρίδα και ζήτησε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να τον αφήσει να επιστρέψει στην Ιταλία.

Που επέλεξε, όμως, να γυρίσει και, μάλιστα, μια μέρα σαν χθες Τρίτη (16/6); Στην Γιουβέντους, την ομάδα που λατρεύουν να μισούν στην πόλη της νότιας Ιταλίας. «Ο Σάρι πρόδωσε τη Νάπολι πηγαίνοντας στην Γιουβέντους» είπε ορθά – κοφτά ο Λορέντσο Ινσίνιε, ένα από τα «παιδιά» του 61χρονου προπονητή στο «Σαν Πάολο».

Την ίδια άποψη, βεβαίως, έχει και ο Ντε Λαουρέντις. «Με εξόργισε με την άνοστη δικαιολογία του χρήματος» υποστήριξε το αφεντικό της Νάπολι για τον τρόπο με τον οποίο ο Σάρι τον έπεισε να τον αφήσει να πάει στην Τσέλσι, παρ' ότι είχε ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο.

«Τον Φεβρουάριο, με κάλεσε για φαγητό στην Τοσκάνη, κοντά στο σπίτι του και η γυναίκα του ήταν μαζί. Δεν ανέφερε ποτέ το ενδεχόμενο της αποχώρησης και με πήγε έτσι μέχρι το τελευταίο ματς της σεζόν. Αυτό προκάλεσε αβεβαιότητα στον σύλλογο» συμπλήρωσε για τον λανθασμένο, κατά την άποψη του, χειρισμό του Σάρι για το «αντίο» του, το καλοκαίρι του 2018.

«ΠΟΙΑ ΝΑΠΟΛΙ;»

Ενάμισι χρόνο αργότερα, ο Δον Μαουρίτσιο βρίσκεται απόψε (17/6, 22:00, gazzetta.gr, MEGA) μπροστά στην δεύτερη ευκαιρία του για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με ιταλική ομάδα. Στις 22 Δεκεμβρίου, έχασε το Σούπερ Καπ από την Λάτσιο, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Έκτοτε, μεσολάβησε η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και, στο πρωτάθλημα, η Γιούβε οδηγεί την κούρσα, αλλά με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τους δεύτερους Λατσιάλι (63 έναντι 62).

Στο Coppa Italia, η μοίρα θέλησε να διεκδικήσει το παρθενικό του τρόπαιο επί ιταλικού εδάφους, απέναντι στην ομάδα που αγαπούσε από πιτσιρικάς και αυτή που εκτόξευσε την καριέρα του. Η ομάδα, όμως, που πλέον τον αντιμετωπίζει ως προδότη και persona non grata.

Κάτι, όμως, που ισχύει και στη γενέτειρα του, το Μπανιόλι, όπου αφαίρεσαν την τιμητική πλακέτα που είχαν βάλει σε δρόμο της περιοχής και η οποία έγραφε πως «εδώ γεννήθηκε ο Comandante (διοικητής) Μαουρίτσιο Σάρι. Ο ναπολιτάνικος λαός ευχαριστεί τον αρχιτέκτονα της ομορφιάς. Εις το επανιδείν Comandante».

«Επικεντρώνομαι σε εμάς. Δεν με απασχολεί η Νάπολι. Είμαι ευτυχισμένος που είμαστε στον τελικό» υποστήριξε ο Σάρι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τον ενοχλεί όταν λένε ότι δεν έχει κερδίσει τίποτα στην Ιταλία, γιατί «έχω πετύχει οκτώ ανόδους». Ναι, πήρατε και ένα Κύπελλο Ιταλίας τέταρτης κατηγορίας το 2003 με την Σανσοβίνο. Αλλά να με συγχωρείτε, σινιόρε Μαουρίτσιο, δεν είναι το ίδιο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα