Οι γιοι που βάδισαν στα χνάρια του πατέρα τους

Οι γιοι που βάδισαν στα χνάρια του πατέρα τους

bet365

Οι ίδιοι ήταν ποδοσφαιρικά αστέρια στα 90’s και λίγα χρόνια μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, τα παιδιά τους πήραν τη σκυτάλη. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες πρόσφατες περιπτώσεις ποδοσφαιρικής οικογενειακής παράδοσης.

Πίτερ και Κάσπερ Σμάιχελ
Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και στυλοβάτης των επιτυχιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε Αγγλία και Ευρώπη, τη δεκαετία του ’90. Ο Πίτερ Σμάιχελ μπορεί να ήταν ένα από τα σύμβολα των «μπέμπηδων», όμως έκλεισε την καριέρα του στη Σίτι. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκείνο το διάστημα βρέθηκε στις ακαδημίες των «πολιτών» ο γιος του. Παρά το γεγονός πως ήταν «βαρύ» το όνομά του πατέρα του, ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε τη δική του καριέρα, χωρίς να «επισκιαστεί». Αποτελεί τον «κέρβερο» της Λέστερ για σχεδόν δέκα χρόνια και το 2016 κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ.

Πάτρικ και Τζάστιν Κλάιφερτ
Ο Πάτρικ ήταν ένα από τα «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ στον Άγιαξ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στη συνέχεια έκανε σπουδαία καριέρα στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Ολλανδίας. Το διάστημα που ο Κλάιφερτ ήταν παίκτης των «μπλαουγκράνα» γεννήθηκε ο γιος του, Τζάστιν (5/5/1999). Ο μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ και στα 17 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Το 2018 πήρε μεταγραφή για τη Ρόμα, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Ντάνι και Ντάλεϊ Μπλιντ
Ένα ακόμη μέλος της «χρυσής» φουρνιάς του Άγιαξ τη δεκαετία του ’90. Ο Μπλιντ ήταν ο αρχηγός και ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, κρεμώντας τα παπούτσια του το 1999. Όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο γιος του Ντάλεϊ ήταν εννέα ετών και ήδη είχε ενταχθεί στις ακαδημίες του «Αίαντα». Μάλιστα, ο μπαμπάς έπαιρνε πολλές φορές το μικρό στις φιέστες της ομάδας. Αργότερα οι δύο τους συνεργάστηκαν στον Άγιαξ και στην εθνική Ολλανδίας.

Ντιέγκο και Τζιοβάνι Σιμεόνε
Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης αποτέλεσε έναν από τους «σκληρούς» των γηπέδων τη δεκαετία του ’90. Στυλοβάτης στην εθνική Αργεντινής, με σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εκτός από την αγαπημένη του Ατλέτικο, ο Σιμεόνε βρέθηκε για αρκετά χρόνια στην Ιταλία (Ίντερ, Λάτσιο), όπου αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ο γιος του. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε μπορεί να ξεκίνησε από τη Ρίβερ Πλέιτ, όμως εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στη Serie A. Τζένοα, Φιορεντίνα και πλέον Κάλιαρι.

Λιλιάν και Μάρκους Τουράμ
Η επιλογή του μικρού να αφιερώσει το γκολ του την περασμένη Κυριακή στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ έφερε στο προσκήνιο την οικογένεια Τουράμ. Ο Λιλιάν ήταν βασικό μέλος της εθνικής Γαλλίας στις κατακτήσεις Μουντιάλ (1998) και Euro (2000). O γιος του δεν ήταν καν ενός έτους, όταν ο πατέρας του στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με τους «τρικολόρ» και πολύ γρήγορα ακολούθησε τα βήματά του. Στα 20 του, ο Μάρκους Τουράμ ήταν ήδη βασικός στην Γκινγκάμπ και από το περασμένο καλοκαίρι φοράει τη φανέλα της γερμανικής Γκλάντμπαχ.

Πάολο και Ντάνιελ Μαλντίνι
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τρίτη γενιά των Μαλντίνι στη Μίλαν. Ο αείμνηστος Τσέζαρε ήταν αυτός που είχε κάνει την αρχή, όμως ο επόμενος ήταν αυτός που έγινε «θρύλος» του συλλόγου. Ο Πάολο Μαλντίνι αγωνίστηκε στην ομάδα για 25 ολόκληρα χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα τρόπαια. Στο πικ της καριέρας του βρέθηκε τη δεκαετία του ’90, ενώ το 2001 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος του. Ο λόγος για τον Ντάνιελ, ο οποίος από πολύ μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου και μόλις πριν από λίγους μήνες έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «ροσονέρι».

 

Τελευταία Νέα