Αυτοί που σήκωσαν Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγοί

Αυτοί που σήκωσαν Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγοί

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο και Κύπελλο Πρωταθλητριών, φορώντας το περιβραχιόνιο της ομάδας τους.

Φραντς Μπεκενμπάουερ
Ο πρώτος στην ιστορία που τα κατάφερε. Ο «Κάιζερ» ήταν ο ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου και της Δυτικής Γερμανίας τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Ως αρχηγός των Βαυαρών, σήκωσε τρία κύπελλα πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976), ενώ ανάλογη επιτυχία είχε και με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Μέσα στη χώρα του, ο Μπεκενμπέουερ ήταν ο πρώτος που σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ του 1974. Οι επιτυχίες του δε σταματούν εδώ, αφού ήταν αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στην κατάκτηση του Euro 1972 και προπονητής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1990.

Ντιντιέ Ντεσάμπ
Ήταν πολύ μικρός όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο της Μαρσέιγ και μέχρι σήμερα παραμένει ο μικρότερος ηλικιακά αρχηγός (25 ετών), που έχει σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1993, η γαλλική ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό απέναντι στη Μίλαν και πέντε χρόνια μετά, ο Ντεσάμπ ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με την εθνική Γαλλίας. Ξανά με το περιβραχιόνιο στο χέρι, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, μέσα στο σπίτι του. Αρχηγός των «τρικολόρ» ήταν και δύο χρόνια μετά, στην κατάκτηση του Euro, ενώ πρόσφατα, το 2018, οδήγησε την Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ως προπονητής.

Ίκερ Κασίγιας
Μόλις στα 19 του κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μία επιτυχία που επανάλαβε και δύο χρόνια αργότερα. Σε κανένα από αυτά τα δύο τρόπαια δεν ήταν αρχηγός (Ρεδόνδο το 2000, Ιέρο το 2002), ωστόσο ο Κασίγιας φορούσε το περιβραχιόνιο στην κούπα του 2014 για τη «βασίλισσα». Νωρίτερα, τα είχε καταφέρει και με την εθνική Ισπανίας. Ήταν αρχηγός των «φούριας ρόχας» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όπως και στα Euro του 2008 και 2012, όταν πάλι η Ισπανία έκανε δικό της το τρόπαιο.

Φίλιπ Λαμ
Ο τελευταίος που κατάφερε αυτό το «νταμπλ» των κορυφαίων τίτλων, ως αρχηγός της ομάδας του. Όπως ο Μπεκενμπάουερ τη δεκαετία του ’70, έτσι και ο Λαμ τα κατάφερε με την Μπάγερν και την εθνική Γερμανίας. Μετά από δύο χαμένους τελικούς (2010, 2012) σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 με τους Βαυαρούς, νικώντας στον τελικό την Ντόρτμουντ. Ένα χρόνο αργότερα, ο πολυσύνθετος αμυντικός ήταν αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα «πάντσερ» κατέκτησαν το τρόπαιο και στη συνέχεια ο Λαμ αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα