Οι «εχθροί» των γηπέδων

Οι «εχθροί» των γηπέδων

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις μεγαλύτερες κόντρες παικτών την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ρούντι Φέλερ – Φρανκ Ράικαρντ
Στην ιστορία έμεινε η «κοκορομαχία» τους στο Μουντιάλ του 1990, στην αναμέτρηση της Δυτικής Γερμανίας με την Ολλανδία. Όλα ξεκίνησαν από ένα φάουλ που έκανε ο Ράικαρντ στον αντίπαλό του και του στοίχισε την κίτρινη κάρτα. Ο Ολλανδός... το συνέχισε, φτύνοντας τον Φέλερ, με την κόντρα τους να φουντώνει στην εξέλιξη της φάσης. Σε πτώση του Γερμανού μέσα στην περιοχή, ο Ράικαρντ πήγε από πάνω του και του τράβηξε το αφτί. Οι δυο τους αντάλλαξαν αρκετά «γαλλικά», με το διαιτητή να τους δείχνει την κόκκινη κάρτα. Κατά την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο, ο Φρανκ Ράικαρντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, φτύνοντας ξανά τον Ρούντι Φέλερ.

Ρόι Κιν – Πατρίκ Βιεϊρά
Δύο από τους πιο σκληρούς – και πολλές φορές αντιαθλητικούς – παίκτες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Η κόντρα της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ της δεκαετία του ’90 ήταν ό,τι πιο “hot” εκείνη την εποχή στην Premier League, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το γεγονός πως αμφότεροι αγωνίζονταν στη μεσαία γραμμή και ο ένας μονομαχούσε με τον άλλον, τους έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους, με σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Οι «κοκορομαχίες» τους έμειναν στην ιστορία, ενώ δεν τσακώνονταν μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά κάποιες φορές και στη φισούνα των αποδυτηρίων.

Τζον Τέρι – Γουέιν Μπριτζ
Οι δύο συμπαίκτες στην εθνική Αγγλία ήταν καλοί φίλοι, μέχρι τη στιγμή που μπήκε ανάμεσά τους μια γυναίκα. Συγκεκριμένα, η Βανέσα Περονσέλ, η οποία είχε σχέση με τον Γουέιν Μπριτζ, όμως αποκαλύφθηκε πως ταυτόχρονα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό και με τον αρχηγό της Τσέλσι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να... τα σπάσουν και στην πρώτη τους συνάντηση να επικρατεί αναβρασμός. Πριν την έναρξη μιας αναμέτρησης Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, το Φεβρουάριο του 2010, ο Τέρι προσπάθησε να δώσει το χέρι του στον αντίπαλό του, όμως εκείνος του αρνήθηκε. Κάτι που επαναλήφθηκε και στις επόμενες συναντήσεις τους.

Λουίς Σουάρες – Πατρίς Εβρά
Το σίριαλ της κόντρας τους είχε πολλά επεισόδια. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν σε ένα ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ ο Ουρουγουανός έκανε ρατσιστική επίθεση στον αμυντικό των «μπέμπηδων». Αυτό το περιστατικό επέφερε «καμπάνα» οκτώ αγωνιστικών στον Σουάρες από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Την επόμενη σεζόν η κόντρα τους συνεχίστηκε, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να αρνείται να δώσει το χέρι του, κατά την καθιερωμένη χειραψία των παικτών, στον αντίπαλό του. Αυτό έκανε έξαλλο τον Εβρά, ο οποίος του «απάντησε», πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά του μετά τη νίκη της Γιουνάιτεντ.

Μάουρο Ικάρντι – Μάξι Λόπες
Μια ακόμη περίπτωση που μια γυναίκα ήταν η «πέτρα του σκανδάλου». Ικάρντι και Λόπες δεν ήταν μόνο συμπαίκτες στη Σαμπντόρια, αλλά και φίλοι, όμως η Γουάντα Νάρα τους μετέτρεψε σε εχθρούς. Η εν λόγω κυρία ήταν παντρεμένη με τον Μάξι Λόπες και μάλιστα έχουν και τρία παιδιά. Ωστόσο, το χώρισε για χάρη του Μάουρο Ικάρντι, με αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να μη μιλήσουν ποτέ ξανά. Μάλιστα, μία αναμέτρηση Σαμπντόρια-Ίντερ, τον Απρίλιο του 2014, είχε χαρακτηριστεί ως το «ντέρμπι της Νάρα», με τον Λόπες να αρνείται να δώσει το χέρι στον αντίπαλό του (εντός και εκτός γηπέδων) κατά τη διάρκεια της χειραψίας.

 

Τελευταία Νέα