Μπάγερν: Τα “Klassiker” τίτλου

Μπάγερν: Τα “Klassiker” τίτλου

bet365

Η νίκη στη Βεστφαλία φέρνει τους Βαυαρούς «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα διπλά της Μπάγερν στην έδρα της Ντόρτμουντ, που την «έσπρωξαν» στον τίτλο.

1968-69: Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1
Πριν την έναρξη της 29ης αγωνιστικής οι Βαυαροί ένιωθαν την καυτή ανάσα του Αμβούργου και της Στουτγκάρδης. Η Μπάγερν ήταν στο +3 από τους αντιπάλους της και είχε να αγωνιστεί στο Βεστφάλεν. Με ένα γκολ του Σμιντ στο φινάλε επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ, ενώ οι δύο αντίπαλοί της είχαν απώλειες. Η ομάδα του Μονάχου ξέφυγε στη βαθμολογία, κρατώντας (και διευρύνοντας) το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη κατάκτηση της Bundesliga στην ιστορία του συλλόγου.

1971-72: Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1
Προβάδισμα μόλις ενός βαθμού είχαν οι Βαυαροί από τη δεύτερη Σάλκε, μία αγωνιστική πριν το τέλος της Bundesliga. Το διπλό στη Βεστφαλία ήταν απαραίτητο για την Μπάγερν, αφού την επόμενη εβδομάδα υποδεχόταν τη Σάλκε σε ματς-τελικό και ήθελε να έχει το πάνω χέρι. Όπερ και εγένετο, καθώς το γκολ του Κραουτχάουζεν έδωσε στους φιλοξενούμενους τη νίκη και τους διατήρησε στο +1. Την τελευταία αγωνιστική, η Μπάγερν συνέτριψε τους «βασιλικούς μπλε» στο Μόναχο και κατέκτησε τον τίτλο.

1985-86: Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-3
Τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βέρντερ Βρέμης ήταν η Μπάγερν και στο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής ήθελε μόνο νίκη στο Βεστφάλεν, ώστε να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου. Οι Βαυαροί πέρασαν... αέρα από την έδρα της Ντόρτμουντ με σκορ 3-0 (Πφλούγκερ, Βόλφαρτ 2), ενώ την ίδια ώρα η Βέρντερ γνώριζε την ήττα. Η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε σε απόσταση αναπνοής, με τους «πράσινους» να «αυτοκτονούν» στη συνέχεια και την Μπάγερν να κατακτά το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία.

1999-2000: Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1
Το -3 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν προσπαθούσε να καλύψει η Μπάγερν και η συγκεκριμένη προσπάθεια περνούσε από το Βεστφάλεν. Το γκολ του Σαλιχάμιτζιτς έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους απέναντι στην Ντόρτμουντ και τους κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι του τίτλου. Αυτή η βαθμολογική διαφορά διατηρήθηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, οπότε οι «ασπιρίνες» γνώρισαν την ήττα και οι Βαυαροί πήραν τον τίτλο στην ισοβαθμία.

 

Τελευταία Νέα