Bundesliga: Τίτλοι που κρίθηκαν στο νήμα

Bundesliga: Τίτλοι που κρίθηκαν στο νήμα

bet365

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι ξανά στη σέντρα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω για να θυμηθεί τις σεζόν, που η «σαλατιέρα» άλλαξε χέρια την τελευταία αγωνιστική.

1970-71
Μπάγερν και Γκλάντμπαχ ήταν οι δύο πρωταγωνίστριες της Μπουντεσλίγκα τη δεκαετία του ’70, με τη μονομαχία τους να ξεκινά από την πρώτη κιόλας χρονιά. Στην τελευταία αγωνιστική ήταν μαζί στην κορυφή, όμως η ομάδα του Μονάχου υπερτερούσε στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Τα «πουλάρια» έκαναν το καθήκον τους, νικώντας με 4-1 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την ίδια ώρα περίμεναν «γκέλα» της Μπάγερν. Κάτι που έγινε, αφού οι Βαυαροί γνώρισαν ήττα-σοκ από την Ντούισμπουργκ με 2-0 και η Γκλάντμπαχ στέφθηκε πρωταθλήτρια.

1985-86
Διπλή «αυτοκτονία» για τη Βέρντερ Βρέμης εκείνη τη σεζόν. Την προτελευταία αγωνιστική υποδεχόταν την Μπάγερν, με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα δύο βαθμών από τους Βαυαρούς. Το τελικό 0-0 δεν άλλαξε τη μεταξύ τους διαφορά, όμως η Βέρντερ θα μπορούσε να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στο φινάλε ήρθε και η δεύτερη «αυτοχειρία», με την ήττα στην έδρα της Στουτγκάρδης (2-1). Την ίδια ώρα, οι Βαυαροί συνέτριβαν την Γκλάντμπαχ με 6-0 και πανηγύριζαν τον τίτλο στην ισοβαθμία.

1994-95
Η Βέρντερ Βρέμης του Ότο Ρεχάγκελ ήταν ένα πόντο μπροστά από την Ντόρτμουντ, πριν από την τελευταία αγωνιστική, όμως είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο στο φινάλε. Αγωνιζόταν στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-1 και πήραν εκδίκηση για την απώλεια του πρωταθλήματος από τη Βέρντερ, δύο χρόνια πριν. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ νικούσε εύκολα το Αμβούργο με 2-0 και στεφόταν πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

1999-2000
Μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της βρισκόταν η Λεβερκούζεν. Ήταν τρεις βαθμούς μπροστά από την Μπάγερν και χρειαζόταν απλά μια ισοπαλία στο φινάλε για να παραμείνει στην κορυφή. Το έργο της ήταν θεωρητικά εύκολο, αφού αγωνιζόταν στην έδρα της αδιάφορης Ουντερχάκινγκ. Παρόλα αυτά, οι «ασπιρίνες» γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 2-0, με την Μπάγερν να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο το δώρο. Με το δικό της 3-1 επί της Βέρντερ Βρέμης βρέθηκε στην πρώτη θέση και πανηγύρισε τον τίτλο στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

2000-01
Πρόκειται για το πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερν ήταν τρεις βαθμούς μπροστά από τη Σάλκε και της αρκούσε μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση, το πρωτάθλημα θα κατέληγε στους «βασιλικούς μπλε», που υπερτερούσαν στην ισοβαθμία. Την ώρα που η Σάλκε επικρατούσε με 5-3 της Ουντερχάκινγκ, η Μπάγερν «αυτοκτονούσε». Δεχόταν γκολ στο 90’ από το Αμβούργο και όλα έδειχναν πως έχανε τον τίτλο. Στο Γκεζελκίρχεν οι φίλαθλοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύριζαν ήδη. Για τέσσερα λεπτά η Σάλκε αισθανόταν πρωταθλήτρια, όμως στο 94’ η Μπάγερν ισοφάριζε σε 1-1 με τον Άντερσον, αφήνοντας την αντίπαλό της... στα κρύα του λουτρού.

 

Τελευταία Νέα