Αυτοί που «λαβώθηκαν» εκτός γηπέδου

Αυτοί που «λαβώθηκαν» εκτός γηπέδου

Αυτοί που «λαβώθηκαν» εκτός γηπέδου

bet365

Ο Λούκα Γιόβιτς της Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε τον αστράγαλό του σε ατομική προπόνηση στο σπίτι του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε παράξενους τραυματισμούς, που έχουν υποστεί ποδοσφαιριστές εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μπράιαν Ρόμπσον
Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας είχε την «ατυχία» να μένει στο ίδιο δωμάτιο με τον Πολ Γκασκόιν, κατά τη διάρκεια των αποστολών. Λίγο πριν το Μουντιάλ του 1990, ο «Γκάζα» (φήμες λένε πως ήταν μεθυσμένος) είχε ανέβει στο κρεβάτι του συμπαίκτη του, με τον Ρόμπσον να προσπαθεί να τον κατεβάσει από αυτό. Έτσι, αποφάσισε να σηκώσει το κρεβάτι, όμως γλίστρησε από τα χέρια του και το ένα πόδι «προσγειώθηκε» στα δάχτυλά του. Ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα επώδυνος, με αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά σε κίνδυνο η συμμετοχή του στη διοργάνωση. Τελικά, ο captain απουσίασε μόνο από το πρώτο παιχνίδι, όμως στο αμέσως επόμενο τραυματίστηκε σοβαρά και απουσίασε από το υπόλοιπο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μίλαν Ράπαϊτς
Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός είχε έναν απίθανο τραυματισμό, τον Ιούλιο του 1995. Ως ποδοσφαιριστής της Χάιντουκ, τότε, βρισκόταν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να φύγει με την υπόλοιπη αποστολή για καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Ράπαϊτς κρατούσε στο χέρι του την κάρτα επιβίβασης, η οποία με έναν περίεργο τρόπο (κανείς δεν κατάλαβε ποτέ) μπήκε στο μάτι του. Ο Κροάτης άσος έπαθε μεγάλη ζημιά και το συγκεκριμένο ατύχημα παραλίγο να του προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην όραση. Τελικά, ο Ράπαϊτς απέφυγε τα χειρότερα, αφού σε τρεις εβδομάδες είχε αποθεραπευθεί πλήρως και επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σαντιάγο Κανιθάρες
Για πολλά χρόνια ήταν το Νο2 στην εθνική Ισπανίας, πίσω από τον Θουμπιθαρέτα. Η πρώτη διοργάνωση που υπολογιζόταν για βασικός στην εστία των «φούριας ρόχας» ήταν το Μουντιάλ του 2002. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά, ο Κανιθάρες είχε ένα ατύχημα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να κόψει τον τένοντα του ποδιού του. Συγκεκριμένα, του έφυγε από τα χέρια ένα γυάλινο μπουκάλι και έσπασε πάνω στο πόδι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής (στην 23αδα μπήκε ο Πέδρο Κοντρέρας) και να πάρει θέση βασικού ο Ίκερ Κασίγιας.

Μάρκο Ασένσιο
Η ξαφνική απουσία του Ισπανού μέσου από την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης, στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2017-18, προκάλεσε εντύπωση στον ισπανικό τύπο, που αναζήτησε την αιτία. «Είχε κάτι σπυράκια στα πόδια του και δεν μπορούσε να βάλει ούτε τις κάλτσες», είχε πει τότε ο Ζινεντίν Ζιντάν, όμως οι εξήγηση του προπονητή της Ρεάλ δεν έπεισε κανέναν. Τελικά, ο πραγματικός λόγος ήταν μία μόλυνση. Ο Ασένσιο θέλησε να ξυρίσει τα πόδια του, όμως το ξυραφάκι είχε κάποιο μικρόβιο, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το δέρμα του. Γι’ αυτό και δεν μπορούσε να βάλει τις κάλτσες του, όπως είχε πει και ο Ζιντάν.

Μαρσέλο
Στο Μουντιάλ του 2018, η Βραζιλία αντιμετώπιζε τη Σερβία στο τελευταίο ματς των ομίλων και μόλις στο δέκατο λεπτό αντικαταστάθηκε ο Μαρσέλο. Ο αριστερός μπακ της «σελεσάο» είχε ένα μυϊκό πρόβλημα στην πλάτη, όμως κανείς δεν είχε καταλάβει από πού είχε προκληθεί, με αποτέλεσμα να εκφραστούν ανησυχίες ακόμη και για απώλεια της υπόλοιπης διοργάνωσης. Τη λύση στο μυστήριο έδωσε ο γιατρός της εθνικής Βραζιλίας. «Ο τραυματισμός του προκλήθηκε από το στρώμα του κρεβατιού, στο ξενοδοχείο που διαμέναμε στη Μόσχα», είπε τότε ο Ροντρίγκο Λασμάρ, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Τελικά, ο Μαρσέλο αποθεραπεύθηκε γρήγορα και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα