Μία ομάδα, μία οικογένεια

Μία ομάδα, μία οικογένεια

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα από αδέρφια, που αγωνίστηκαν μαζί στην ίδια ομάδα.

Γκάρι και Φιλ Νέβιλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Μέλη της «τάξης του ‘92» (μαζί με Μπέκαμ, Γκιγκς, Σκόουλς και Μπατ) που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χρόνια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο μικρότερος από τους δύο, Φιλ Νέβιλ, ήταν πάντοτε στη σκιά του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο Γκάρι Νέβιλ αποτελούσε για πολλά χρόνια το βασικό δεξί μπακ της Γιουνάιτεντ, μία θέση που αγωνιζόταν και ο αδερφός του. Ωστόσο, η ικανότητα του Φιλ Νέβιλ να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, έδωσε και σε εκείνον την ευκαιρία για αρκετό χρόνο συμμετοχής. Το 2005 οι δρόμοι τους χώρισαν, καθώς ο Φιλ Νέβιλ συνέχισε την καριέρα του στην Έβερτον, ενώ συναντήθηκαν και πάλι το 2015, στην Βαλένθια. Προπονητής ο Γκάρι Νέβιλ και βοηθός ο αδερφός του, Φιλ.

Παόλο και Φάμπιο Καναβάρο (Πάρμα)
Ακολούθησαν την ίδια πορεία στο ξεκίνημα της καριέρας τους (ακαδημίες και πρώτη ομάδα Νάπολι), όμως με κάποια χρονική διαφορά, αφού ο Φάμπιο είναι μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια. Ο Φάμπιο Καναβάρο πήρε μεταγραφή για την Πάρμα το 1995 και τέσσερα χρόνια μετά ήρθε στην ομάδα και ο μικρότερος αδερφός του, Πάολο. Οι δύο τους φόρεσαν ταυτόχρονα τη φανέλα των «τζιαλομπλού» από το 1999 έως το 2002, όταν και αποχώρησε ο Φάμπιο για λογαριασμό της Ίντερ, πριν ανοίξει τα φτερά του για Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια για την κορυφή του κόσμου με την εθνική Ιταλίας.

Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ (Άγιαξ, Μπαρτσελόνα)
Η καριέρα του ενός ταυτίστηκε απόλυτα με την καριέρα του άλλου. Τα δίδυμα αδέρφια Ντε Μπουρ, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, ξεκίνησαν μαζί από τις ακαδημίες του Άγιαξ και το 1988 προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ήταν βασικά στελέχη της σπουδαίας ομάδας του Λουίς Φαν Χααλ τη δεκαετία του ’90. Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός τους πήρε «πακέτο» στην Μπαρτσελόνα, το 1999, με τους Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ να παραμένουν στους «μπλαουγκράνα» μέχρι το 2003. Φυσικά, μέσα σε όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκαν μαζί και στην εθνική Ολλανδίας.

Κέβιν-Πρινς και Ζερόμ Μπόατενγκ (Χέρτα)
Τα δύο αδέλφια που έχουν γεννηθεί στην Γερμανία από Γκανέζο πατέρα και Γερμανίδα μητέρα και έχουν επιλέξει διαφορετική εθνική ομάδα. Ο Ζερόμ την εθνική Γερμανίας, ενώ ο Κεβιν-Πρινς διάλεξε αυτή της Γκάνας. Παρά τη διαφορετική πορεία που ακολούθησε ο καθένας, οι αδελφοί Μπόατενγκ ξεκίνησαν και οι δύο να παίζουν ποδόσφαιρο στην Χέρτα. Ο μεγάλος (Κέβιν-Πρινς) ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2005 και δύο χρόνια μετά ακολούθησε την ίδια πορεία και ο μικρός (Ζερόμ). Αγωνίστηκαν μαζί στην ομάδα του Βερολίνου μέχρι το τέλος της σεζόν 2006-07 και το καλοκαίρι αποχώρησαν και οι δύο. Ο Κέβιν-Πρινς για την Τότεναμ και ο Ζερόμ για το Αμβούργο.

Ράφαελ και Φάμπιο Ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Οι δύο δίδυμοι Βραζιλιάνοι μπακ ξεκίνησαν μαζί από την ακαδημία της Φλουμινένσε και το 2008, σε ηλικία 18 ετών, πήγαν «πακέτο» στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράφαελ είχε εμφανώς συχνότερη παρουσία στην αρχική ενδεκάδα των «μπέμπηδων», αντίθετα με τον αδερφό του, Φάμπιο, που αγωνιζόταν με μικρότερη συχνότητα. Ο Φάμπιο αποχώρησε πρώτος από το Ολντ Τράφορντ, το 2014, για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά και ο Ράφαελ.

Κόλο και Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γιάγια Τουρέ πήγε στους «πολίτες» το καλοκαίρι του 2010, βρίσκοντας στην ομάδα το μεγαλύτερο αδερφό του. Ο Κόλο Τουρέ ήταν κάτοικος Μάντσεστερ από το 2009 και οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί στους «σίτιζενς» μέχρι το 2013, όταν ο Κόλο αποχώρησε για λογαριασμό της Λίβερπουλ.

Ραφίνια και Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα)
Πρόκειται για τους γιους του Βραζιλιάνου Μαζίνιο, ο οποίος το 1994 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το 2009 κάθισε στον πάγκο του Άρη. Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο στην περίφημη Μασία της Μπαρτσελόνα. Ο μεγαλύτερος από τους δύο, ο Τιάγκο, προωθήθηκε το 2009 από τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε δύο χρόνια μετά ο Ραφίνια. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Γκουαρδιόλα και γι’ αυτό όταν ο Ισπανός τεχνικός πήγε στην Μπάγερν Μονάχου, πήρε μαζί του και το νεαρό χαφ. Επίσης, ο ένας είναι διεθνής με την Ισπανία (Τιάγκο) και ο άλλος με την Βραζιλία (Ραφίνια).

Γκρανίτ και Ταουλάντ Τσάκα (Βασιλεία)
Δύο ακόμη αδέλφια που αγωνίζονται σε διαφορετική εθνική ομάδα και μάλιστα στο Euro 2016 είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον αγώνα της Ελβετίας (Γκρανίτ Τσάκα) με την Αλβανία (Ταουλάντ Τσάκα). Και οι δύο γεννημένοι στην Ελβετία, από Αλβανούς γονείς, άρχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Βασιλείας. Αμφότεροι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου το 2010 και από τότε ξεκίνησε η επαγγελματική τους πορεία. Ο μεν Ταουλάντ Τσάκα παραμένει μέχρι και τώρα παίκτης της ελβετικής ομάδας, αντίθετα με τον Γκρανίτ Τσάκα, που το 2012 αποχώρησε για την Γκλάντμπαχ, ενώ από το 2016 είναι ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Εκτός από τις εθνικές ομάδες, οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι και στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2016-17.

 

Τελευταία Νέα