Οι «καταραμένοι» του ποδοσφαίρου

Οι «καταραμένοι» του ποδοσφαίρου

Οι «καταραμένοι» του ποδοσφαίρου

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα παικτών, προπονητών και ομάδων, που ήταν σχεδόν πάντα στην πλευρά των χαμένων και έφταναν στην πηγή, αλλά δεν έπιναν νερό.

Μπενφίκα
Η «κατάρα» που συνοδεύει την πορτογαλική ομάδα εδώ και σχεδόν 60 χρόνια έχει ονοματεπώνυμο. Μπέλα Γκούτμαν. Ο Ούγγρος προπονητής οδήγησε τους «Αετούς της Λισαβόνας» σε back to back κύπελλα πρωταθλητριών, το 1961 και το 1962. Μετά την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου η διοίκηση τον απέλυσε, αφού ο ίδιος ζήτησε αύξηση αποδοχών. «Εύχομαι η Μπενφίκα να μη φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για τα επόμενα εκατό χρόνια», ήταν τα λόγια του Γκούτμαν μετά από αυτή την εξέλιξη. Και μέχρι σήμερα αυτή η «κατάρα» καλά κρατεί. Η Μπενφίκα έχει αγωνιστεί σε επτά (!) ευρωπαϊκούς τελικούς, όμως δεν έχει κατακτήσει ούτε μία φορά το τρόπαιο. Έχει ηττηθεί σε πέντε τελικούς κυπέλλων πρωταθλητριών (1963, 1965, 1968, 1988, 1990) και σε δύο του Γιουρόπα Λιγκ (2013, 2014).

Μίκαελ Μπάλακ
Μπορεί να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στη Γερμανία και στην Αγγλία, όπως και δεκάδες ατομικές διακρίσεις, όμως ο Μπάλακ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους loser της σύγχρονης εποχής. Το 2002 ήταν μια χρονιά-ορόσημο σε αυτόν τον χαρακτηρισμό για το Γερμανό μέσο, καθώς ως ποδοσφαιριστής της Λεβερκούζεν έμεινε στη 2η θέση της Μπουντεσλίγκα (ήταν πέντε βαθμούς μπροστά τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε) και ηττήθηκε στους τελικούς του κυπέλλου Γερμανίας και του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες ημέρες αργότερα ηττήθηκε σε έναν ακόμη τελικό, αυτόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στη Βραζιλία. Και μάλιστα, ο ίδιος δεν μπόρεσε καν να ενισχύσει τα «πάντσερ», καθώς δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών. Παρόμοια ατυχία είχε ο Μπάλακ και το 2008. Ως παίκτης της Τσέλσι έχασε σε έναν ακόμη τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με την εθνική Γερμανίας ηττήθηκε στον τελικό του Euro.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της εποχής του, που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις κατακτήσεις τροπαίων. Ο Ζλάταν έχει πανηγυρίσει δεκάδες τίτλους στην καριέρα του, ωστόσο, παρά το γεγονός πως έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλους τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, δεν έχει σηκώσει ποτέ του το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, οι συνεχόμενες μετακινήσεις του τη διετία 2009-2011 του κόστισαν δύο τίτλους. Το 2009 έφυγε από την Ίντερ και το 2009-10 οι «νερατζούρι» κατέκτησαν το τρόπαιο. Το 2010 έφυγε από την Μπαρτσελόνα και το 2010-11 οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το τρόπαιο. Μια «κατάρα» που το συντροφεύει μέχρι τώρα, που βρίσκεται στη «δύση» της καριέρας του.

Μάρκο Ρόις
Ο ορισμός του άτυχου ποδοσφαιριστή. Ο Γερμανός άσος κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών της χώρας του το 2010, όμως έχασε κάθε ελπίδα να βρίσκεται στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς τραυματίστηκε το Μάιο σε έναν αγώνα με την Γκλάντμπαχ. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Ρόις ήταν ήδη στην τελική 23άδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο. Στο φιλικό κόντρα στην Αρμενία τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και είδε από το σπίτι του τους συμπαίκτες του να κατακτούν το τρόπαιο. Δύο χρόνια μετά, λίγο πριν το Euro, ο Ρόις μπήκε για μία ακόμη φορά στα «πιτς» και ήταν απών από τη διοργάνωση. Ένας τόσο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που έχασε τα σπουδαιότερα ραντεβού της εθνικής του ομάδας.

Γιούργκεν Κλοπ
Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει... γυρίσει το διακόπτη και να πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία με τη Λίβερπουλ, όμως μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Γερμανός τεχνικός θεωρούνταν loser των πάγκων. Συγκεκριμένα, πριν το νικηφόρο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το Μάιο του 2019 απέναντι στην Τότεναμ, ο Κλοπ είχε έξι σερί χαμένους τελικούς με Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ. Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2013, τελικοί κυπέλλου Γερμανίας 2014 και 2015, τελικός αγγλικού Λιγκ Καπ 2016, τελικός Γιουρόπα Λιγκ 2016 και τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2018. Μάλιστα, η «γκαντεμιά» του ήταν τέτοια, που πέρσι έχασε την Πρέμιερ Λιγκ, αν και η Λίβερπουλ συγκέντρωσε 97 βαθμούς, ενώ φέτος που πήγαινε «τρένο» και ήταν μια ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός και σταμάτησαν τα πάντα στον αθλητισμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα