Τα 50 κορυφαία ματς όλων των εποχών (1): Γερμανία – Ιταλία 0-2 (2006)

Gazzetta team
Τα 50 κορυφαία ματς όλων των εποχών (1): Γερμανία – Ιταλία 0-2 (2006)

bet365

Μπάλα δεν βλέπουμε (προς το παρόν), αλλά μπάλα πάντα αγαπάμε. Και κάθε μέρα θα θυμόμαστε ένα παιχνίδι που ύμνησε το ποδόσφαιρο με τον δικό του τρόπο.

Η Ιταλία είναι η πλέον πληγείσα χώρα από τον κορονοϊό, αλλά δεν θα το βάλει κάτω. Γιατί οι Ιταλοί έχουν μάθει πάντα να πολεμούν, κάτι που επιβεβαίωσαν περίτρανα και περήφανα το καλοκαίρι του 2006.

Στην σκιά του σκανδάλου «Calciopoli» που λίγο έλειψε να διαλύσει το ιταλικό ποδόσφαιρο γενικότερα και την Γιουβέντους ειδικότερα, η Σκουάντρα Ατζούρα ταξίδεψε στην Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με πρώτο στόχο να μην... ξεφτιλιστεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τους «ειδικούς».

Στην πράξη, όμως, η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι απέδειξε ότι ήταν ικανή για πολλά, πολλά περισσότερα. Και το πρώτο μεγάλο «μπαμ» πριν από την κατάκτηση του Μουντιάλ, την οποία είδε ξανά η Ιταλία αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες, ήρθε στον ημιτελικό με την διοργανώτρια Γερμανία.

Στις 4 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ατζούρι έκαναν την δική τους, βαρύγδουπη «δήλωση» στο «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ. Δήλωση που διέψευδε την περίφημη δήλωση – κανόνα του Γκάρι Λίνεκερ ότι «στο τέλος, νικούν πάντα οι Γερμανοί».

Μετά από ένα πολύ ισορροπημένο 90λεπτο, η Ιταλία ήταν απολαυστική στο έξτρα ημίωρο. Άφησε στην άκρη το κλασικό «κατενάτσιο», έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και, παρ' ότι ο Λούκας Ποντόλσκι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, τα Πάντσερ... ξεδοντιάστηκαν από τους Ατζούρι.

Φάμπιο Γκρόσο και Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, στα τελευταία λεπτά της παράτασης, έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν και έκαναν το προτελευταίο βήμα για το ποδοσφαιρικό «θαύμα» τους.

Γερμανία – Ιταλία 0-2

(118' Γκρόσο, 120' Ντελ Πιέρο)

Γερμανία (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Λέμαν – Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Μέτσελντερ, Λαμ – Σνάιντερ (83' Οντόνκορ), Μπορόφσκι (72' Σβάινσταϊγκερ), Κελ, Μπάλακ – Κλόζε (111' Νεβίλ), Ποντόλσκι.

Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν – Τζαμπρότα, Καναβάρο, Ματεράτσι, Γκρόσο – Καμορανέζι (91' Ιακουίντα), Γκατούζο, Πίρλο, Περότα (104' Ντελ Πιέρο), Τότι – Τόνι (73' Τζιλαρντίνο).

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

 

Τελευταία Νέα