Euro 2020: Οι κερδισμένοι της αναβολής

Euro 2020: Οι κερδισμένοι της αναβολής

bet365

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021 και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές που... χαμογελούν με την αναβολή, καθώς είναι τραυματίες και θα απουσίαζαν από το φετινό Euro.

Ουσμάν Ντεμπελέ
Ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και... το μυαλό του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μπαρτσελόνα. Στις αρχές Φεβρουαρίου και ενώ βρισκόταν στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από προηγούμενο τραυματισμό, ο Γάλλος ακραίος υπέστη ολική ρήξη τένοντα στο δικέφαλο του δεξιού μηρού του. Ο Ντεμπέλε πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και το διάστημα που θα έμενε εκτός αγωνιστικής δράσης ήταν έξι μήνες. Κάτι που σήμαινε πως δε θα βρισκόταν σίγουρα στις επιλογές του Ντεσάμπ με τους «τρικολόρ».

Μέμφις Ντεπάι
Η μεταγραφή του στη Λυών τον έκανε και πάλι τον παλιό, καλό Ντεπάι. Μετά από 2,5 εντυπωσιακές σεζόν στη Γαλλία, ο Ολλανδός επιθετικός ήταν εξίσου «καυτός» και τη φετινή σεζόν, σκοράροντας συνεχώς και με τη Λυών και με την εθνική του ομάδα. Στις 15 Δεκεμβρίου, όμως, τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Ρεν. Μπορεί να συνέχισε προσωρινά με δεμένο γόνατο, όμως τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα σοβαρά. Ο Ντεπάι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, μένοντας εκτός δράσης για όλη την υπόλοιπη σεζόν και το πιο πιθανό σενάριο ήταν να μην ενισχύσει την Ολλανδία στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Νικολό Τζανιόλο
Μόλις στα 20 του χρόνια είχε αρχίσει να χτυπά την πόρτα της αρχικής ενδεκάδας στην εθνική Ιταλίας και αποτελούσε μία από τις πρώτες επιλογές του Ρομπέρτο Μαντσίνι στη μεσαία γραμμή της «σκουάντρα ατζούρα». Στις 12 Ιανουαρίου, όμως, ο άσος της Ρόμα είχε ραντεβού με την ατυχία. Στο ντέρμπι κόντρα στη Γιουβέντους υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, ενώ έπαθε ζημιά και στο μηνίσκο. Την επόμενη μέρα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ο χρόνος αποθεραπείας του εκτιμήθηκε στους έξι μήνες.

Μερίχ Ντεμιράλ
«Καταραμένο» ήταν το ντέρμπι της Ρόμα με τη Γιουβέντους, στις 12 Ιανουαρίου, στο Ολίμπικο. Κι αυτό γιατί εκτός του Τζανιόλο των «τζιαλορόσι» και ο Ντεμιράλ των «μπιανκονέρι» χτύπησε σοβαρά. Ο Τούρκος αμυντικός είχε ανοίξει το σκορ για τη «Μεγάλη Κυρία», όμως λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο. Το πόρισμα ήταν ρήξη χιαστού και το διάστημα αποθεραπείας του – όπως και του Τζανιόλο – ήταν στους έξι μήνες. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Τουρκίας.

Εντέν Αζάρ
Μία σεζόν που θέλει να ξεχάσει είναι η φετινή. Μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος έχει αγωνιστεί ελάχιστα με τη φανέλα της «βασίλισσας», λόγω συνεχόμενων τραυματισμών. Ο τελευταίος ήταν και ο χειρότερος, αφού μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του από τον προηγούμενο τραυματισμό (ήταν τρεις μήνες έξω), ο Αζάρ «πληγώθηκε» ξανά. Στις 23 Φεβρουαρίου υπέστη κάταγμα στη δεξιά περόνη, κάτι που θα τον οδηγούσε στα «πιτς» μέχρι το τέλος της σεζόν. Και με το Euro να ξεκινά στις 12 Ιουνίου, ο αρχηγός της εθνικής Βελγίου ήταν κάτι παραπάνω από αμφίβολος για να αγωνιστεί.

Υ.Γ. Οι αρχικές εκτιμήσεις για τους τραυματισμούς των Άγγλων επιθετικών, Χάρι Κέιν και Μάρκους Ράσφορντ, έκαναν λόγο για ενδεχόμενη απουσία τους από το Euro. Ωστόσο, αναμενόταν να επιστρέψουν στην αγωνιστική τον Απρίλιο και τελικά να είναι διαθέσιμοι στα «λιοντάρια» τον Ιούνιο.

 

Τελευταία Νέα