Οι «κακοί δαίμονες» του Μουρίνιο

Οι «κακοί δαίμονες» του Μουρίνιο

bet365

Ο «νέος» Φρανκ Λάμπαρντ έχει το απόλυτο απέναντι στο Special One και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε προπονητές που δε διέθεταν το «ειδικό βάρος» του Πορτογάλου τεχνικού, όμως έχουν θετικό πρόσημο στις μεταξύ τους μονομαχίες.

Νάπολι - Μπαρτσελόνα με σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.(21+)

Τόμας Σααφ
Ο Γερμανός τεχνικός ήταν για 14 συνεχόμενα χρόνια στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης, οδηγώντας τη σε σπουδαίες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, οι «πράσινοι» είχαν μόνιμη παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Σααφ να έρχεται αντιμέτωπος τέσσερις φορές με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τη σεζόν 2006-07, η Βέρντερ είχε μία νίκη και μία ήττα κόντρα στην Τσέλσι, ενώ τη σεζόν 2008-09 είχε μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στην Ίντερ.

Λουίτζι Ντελνέρι
Το διετία της παραμονής του στην Ίντερ (2008-2010) ο Ζοσέ Μουρίνίο μπορεί να σάρωσε τους τίτλους σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως είχε βρει... το μάστορά του από τον Λουίτζι Ντελνέρι. Στην πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στη Serie A, ο Ιταλός τεχνικός ήταν στον πάγκο της Αταλάντα, με τους δυο τους να έχουν από μία νίκη. Τη σεζόν 2009-10, ο Ντελνέρι ήταν στο τιμόνι της Σαμπντόρια και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Ίντερ είχε μία νίκη και μία ισοπαλία.

Μουράτ Γιακίν
Μόλις δύο φορές έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους και όλως παραδόξως ο Ελβετός τεχνικός έχει το απόλυτο απέναντι στον Special One. Τη σεζόν 2013-14, ο Μουρίνιο είχε επιστρέψει στην Τσέλσι, ενώ ο Γιακίν ήταν προπονητής της Βασιλείας, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, η πρωταθλήτρια Ελβετίας νίκησε και στα δύο παιχνίδια (1-0, 2-1), με τον Γιακίν να έχει από τότε το 100% κόντρα στον Μουρίνιο.

Γκουστάβο Πογιέτ
Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ ήταν στο τιμόνι της Σάντερλαντ τη διετία 2013-2015, ακριβώς πριν έρθει στην Ελλάδα. Το ίδιο διάστημα, ο Ζοσέ Μουρίνιο βρισκόταν και πάλι στην Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται τέσσερις φορές, τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το Λιγκ Καπ. Ο Γκουστάβο Πογιέτ νίκησε στα δύο παιχνίδια, ο Μουρίνιο στο ένα, ενώ άλλο ένα ήρθε ισόπαλο.

Ρόναλντ Κούμαν
Η συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωρίζει από τις προηγούμενες, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει περισσότερες νίκες από τον Πορτογάλο, με τα περισσότερα μεταξύ τους ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Οι δυο τους έχουν από μία νίκη, ενώ σε τέσσερα παιχνίδια δεν υπήρξε νικητής. Ωστόσο, το γεγονός πως ο Κούμαν ήταν στον πάγκο ομάδων χαμηλότερης δυναμικότητας (Σαουθάμπτον, Έβερτον) σε σχέση με αυτές του Μουρίνιο (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) κάνει το επίτευγμα του να φαίνεται πολύ σημαντικό.

 

Τελευταία Νέα