Από τον Τζουζέπε Μεάτσα, στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Από τον Τζουζέπε Μεάτσα, στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

bet365

Η Ίντερ υποδέχεται τη Μίλαν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα ποδοσφαιριστών, που έχουν σκοράρει και με τις δύο ομάδες στο “Derby della Madonnina”.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Θα είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο στην αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων, αφού ο Σουηδός επιθετικός έχει συνδέσει το όνομά του με το ντέρμπι του Μιλάνου, φορώντας τη φανέλα και των δύο ομάδων. Tο πρώτο “Derby della Madonnina” που αγωνίστηκε ήταν τη σεζόν 2006-07, ως ποδοσφαιριστής της Ίντερ, με τον ίδιο να σκοράρει στο τελικό 4-3 υπέρ των «νερατζούρι». Ο Ζλάταν βρήκε δίχτυα και στο επόμενο ντέρμπι της χρονιάς, όμως περισσότερες φορές σκόραρε ως παίκτης της Μίλαν. Στους «ροσονέρι» αγωνίστηκε τη διετία 2010-2012 και πέτυχε τέσσερα γκολ απέναντι στην Ίντερ. Τρία στη Serie A και ένα στο ιταλικό σούπερ καπ.

Κλάρενς Ζέεντορφ
Το 1999 έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Ίντερ και στην πρώτη σεζόν του σκόραρε απέναντι στη Μίλαν σε παιχνίδι κυπέλλου. Το 2002, οι «νερατζούρι» έκαναν το λάθος να τον παραχωρήσουν στη μισητή συμπολίτισσα, με την οποία ο Ολλανδός μέσος έγραψε ιστορία. Στα δέκα χρόνια παρουσίας στη Μίλαν, ο Ζέεντορφ απουσίασε από ελάχιστα “Derby della Madonnina” και σκόραρε σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ρονάλντο
Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει βρεθεί και στις δύο αντίπαλες πλευρές, σε δύο από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου. Το ισπανικό clasico και το “Derby della Madonnina”. Η έλευσή του στην Ίντερ το 1997 τον έκανε κεντρικό πρόσωπο στα ντέρμπι του Μιλάνου, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει συνολικά εφτά φορές τη Μίλαν και να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα. Μετά τη μεγάλη παρένθεση της Ρεάλ Μαδρίτης, το «φαινόμενο» επέστρεψε στην Ιταλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό των «ροσονέρι». Βρέθηκε αντιμέτωπος μόλις μία φορά απέναντι στην πρώην του ομάδα, όμως κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ρομπέρτο Μπάτζιο
Η παρουσία του στη Γιουβέντους σημάδεψε την πλούσια καριέρα του, όμως ο «μικρός Βούδας» ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν και στους τρεις μεγάλους του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τη διετία 1995-1997 φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν και στη δεύτερη σεζόν του βρήκε δίχτυα και στα δύο ματς του πρωταθλήματος. Μετά από ένα «διάλειμμα» στην Μπολόνια, το 1998 ο Μπάτζιο επέστρεψε στο Μιλάνο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ίντερ. Με τους «νερατζούρι» σκόραρε σε “Derby della Madonnina”, όχι στο πρωτάθλημα, αλλά σε παιχνίδι κυπέλλου το 2000.

Μαουρίτσιο Γκανζ
Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες στην καριέρα του, μεταξύ αυτών και στις δύο του Μιλάνου. Το 1995 φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ, πραγματοποιώντας δύο γεμάτες χρονιές με τους «νερατζούρι». Ειδικά στη δεύτερη ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας μεταξύ άλλων και σε “Derby della Madonnina”. Στα μέσα της σεζόν 1997-98 μετακινήθηκε στη Μίλαν και μάλιστα σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια με τη νέα του ομάδα σκόραρε εναντίον της πρώην, σε μία αναμέτρηση για το κύπελλο Ιταλίας.

Ενρίκο Καντιάνι
Ένας εκ των πρώτων σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι του Μιλάνου, με συνολικά δέκα τέρματα, αν και δεν ήταν επιθετικός, αλλά μέσος. Ο Ιταλός χαφ αγωνίστηκε για εννέα χρόνια στην Ίντερ (1937-1946) και σκόραρε επτά φορές απέναντι στη Μίλαν. Τη σεζόν 1949-50 βρέθηκε στην αντίπαλη πλευρά και μόλις σε δύο παιχνίδια κόντρα στους «νερατζούρι», ο ίδιος βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Τζουζέπε Μεάτσα
Ο άνθρωπος από τον οποίον πήρε το όνομά του το γήπεδο των δύο ομάδων, έγραψε με «χρυσά» γράμματα ιστορία στην Ίντερ και στο ιταλικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Είναι δεύτερος σκόρερ στα “Derby della Madonnina” με 13 τέρματα, ένα πίσω από τον Σεφτσένκο. Τα δώδεκα από αυτά τα σημείωσε με τη φανέλα των «νερατζούρι» το διάστημα 1927-1940. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη συμπολίτισσα Μίλαν, με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια και σκόραρε μία φορά εναντίον της πρώην του ομάδας.

Άλντο Τσεβενίνι
Ένας από τους ποδοσφαιριστές, που έμενε διαρκώς στο Μιλάνο, όμως άλλαζε συνεχώς ομάδα. Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές περιόδους στην Ίντερ (1912-1915, 1919-1921, 1922-1923) και δύο στη Μίλαν (1909-1912, 1915-1919). Με τους «ροσονέρι» σημείωσε τέσσερα τέρματα σε “Derby della Madonnina”, ενώ με τους «νερατζούρι» πέτυχε δύο. Ο Άλντο Τσεβενίνι ήταν ο μεγαλύτερος από τα πέντε αδέρφια της οικογένειας, που επίσης έπαιξαν ποδόσφαιρο επαγγελματικά.

 

Τελευταία Νέα