Τα «κανόνια» της Λάτσιο

Τα «κανόνια» της Λάτσιο

Τα «κανόνια» της Λάτσιο

bet365

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ της Serie A και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους παίκτες της Λάτσιο, που στο παρελθόν πήραν τον τίτλο του “Capocannoniere” στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Σίλβιο Πιόλα
Μπορεί να είναι... προπολεμικός, όμως την έφεσή του στο γκολ τη μαρτυρούν οι αριθμοί. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Serie A (274 τέρματα) και τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας (30 τέρματα). Στο μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας καριέρας του φόρεσε τη φανέλα της Λάτσιο, από το 1934 έως το 1943, ενώ δύο φορές ήταν “Capocannoniere” του πρωταθλήματος. Τη σεζόν 1936-37 με 21 γκολ και τη σεζόν 1942-43 με τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

Τζόρτζιο Κινάλια
Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε την οικογένειά του στην Αγγλία, όπου ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Το 1966 επαναπατρίστηκε και τρία χρόνια μετά φόρεσε τη φανέλα της Λάτσιο. Τη σεζόν 1973-74, ο Ιταλός στράικερ οδήγησε τους «λατσιάλι» στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, καθώς σημείωσε 24 τέρματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Το 1976, ο Κινάλια πήγε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της New York Cosmos και έπαιξε στο πλευρό των Πελέ και Μπεκενμπάουερ.

Μπρούνο Τζορντάνο
Θεωρήθηκε ο διάδοχος του Τζόρτζιο Κινάλια, αφού όταν ο τελευταίος έφυγε από τη Λάτσιο, ο Τζορντάνο έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα σε νεαρή ηλικία. Και μάλιστα δεν άργησε να φτάσει στο επίτευγμα του προκατόχου του, αφού τη σεζόν 1978-79 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 19 τέρματα. Ωστόσο, η εμπλοκή του στο σκάνδαλο στημένων αγώνων “Totonero” τον άφησε εκτός γηπέδων τη διετία 1980-1982.

Τζουζέπε Σινιόρι
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου (βρίσκεται στο Top-10 των σκόρερ), που στη δύση της καριέρας του βρέθηκε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ηρακλή. Το 1992, πήρε μεταγραφή από τη Φότζια στη Λάτσιο και από την πρώτη του κιόλας σεζόν άρχισε να «πυροβολεί» τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Σινιόρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Serie A, όχι μία φορά, αλλά τρεις. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1992-93 (26 γκολ), τη σεζόν 1993-94 (23 γκολ) και τη σεζόν 1995-96 (24 γκολ μαζί με τον Ιγκόρ Πρότι). Παρά τις ατομικές του διακρίσεις, δεν μπόρεσε να κατακτήσει ποτέ κάποιο σημαντικό τίτλο στην καριέρα του.

Ερνάν Κρέσπο
Παγκόσμιο μεταγραφικό ρεκόρ είχε κάνει το καλοκαίρι του 2000 η Λάτσιο, προκειμένου να αποκτήσει τον Αργεντινό επιθετικό από την Πάρμα. Η απόσβεση των 35 εκατομμυρίων λιρών ξεκίνησε από την πρώτη του σεζόν στη Ρώμη, καθώς ο ίδιος σημείωσε 26 γκολ στη Serie A και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Ωστόσο, τα επιτεύγματα του Κρέσπο δε στάθηκαν αρκετά στους «λατσιάλι» για να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

Τσίρο Ιμόμπιλε
Μπορεί φέτος ο Ιταλός στράικερ να μην έχει αντίπαλο στο σκοράρισμα (25 γκολ μέχρι στιγμής, δεύτερος ο Ρονάλντο με 19), όμως και τη σεζόν 2017-18 ήταν «καυτός». Μόνο που τότε είχε έντονο συναγωνισμό με τον Μάουρο Ικάρντι. Οι δυο τους έκοψαν μαζί το νήμα στο φινάλε, σημειώνοντας από 29 τέρματα στη Serie A, με αποτέλεσμα να μοιραστούν τον τίτλο του “Capocannoniere”.

 

Τελευταία Νέα