Μία ομάδα, μία οικογένεια

Μία ομάδα, μία οικογένεια

bet365

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη Μίλαν, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν ο παππούς του Τσέζαρε και ο πατέρας του Πάολο. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις πατέρα-γιου, που φόρεσαν τη φανέλα του ίδιου συλλόγου.

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ντάνι Μπλιν - Ντάλεϊ Μπλιντ (Άγιαξ)

Το 1986 ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ πήρε τον Ντάνι Μπλιντ στον Άγιαξ και ο τελευταίος έγινε ηγέτης στην αμυντική γραμμή της ομάδας, κατακτώντας όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο μικρός Ντάλεϊ έζησε από κοντά τις επιτυχίες του πατέρα του και λίγο πριν ο Ντάνι αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο γιος του μπήκε στην ακαδημία του συλλόγου. Στα 18 του, ο Ντάλεϊ Μπλιντ αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του «Αίαντα» και μετά από μια τετραετία στη Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το 2018 είναι ξανά παίκτης του Άγιαξ. Πατέρας και γιος μπορεί να μην έχουν συνυπάρξει σε συλλογικό επίπεδο, όμως ήταν μαζί στην εθνική Ολλανδίας (παίκτης-προπονητής).

Κάρλες Μπουσκέτς - Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)
«Βίοι παράλληλοι» για πατέρα και γιο, που ακολούθησαν παρόμοια πορεία στην καριέρα τους, με διαφορά κάποιων χρόνων. Ο Κάρλες ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και το 1992 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Το ίδιο και ο γιος του, Σέρχιο. Από τη Μασία, στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» και μετέπειτα τρία Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2011, 2015). Ωστόσο, πατέρας και γιος είχαν μια τεράστια διαφορά στη συμβολή τους στις επιτυχίες της Μπάρτσα. Ο μεν Κάρλες ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Θουμπιθαρέτα, ο δε Σέρχιο ήταν (και παραμένει) ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Φρανκ Λάμπαρντ Sr. - Φρανκ Λάμπαρντ Jr. (Γουέστ Χαμ)
Πατέρας και γιος όχι μόνο είχαν κοινή πορεία στο ποδόσφαιρο, αλλά και ίδιο όνομα. Ο «σύγχρονος» Λάμπαρντ μπορεί να συνέδεσε το όνομά του με την Τσέλσι, ωστόσο τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα είχε κάνει στη Γουέστ Χαμ. Μετά την ακαδημία, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και μετέπειτα έφυγε... για άλλες πολιτείες. Στα «σφυριά» ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και ο Λάμπαρντ ο πρεσβύτερος τη δεκαετία του ’60, όμως ο ίδιος έμεινε πιστός «στρατιώτης» της ομάδας μέχρι σχεδόν την ολοκλήρωση της καριέρας του.

Πάτρικ Κλάιφερτ – Τζάστιν Κλάιφερτ (Άγιαξ)
Ο πατέρας Κλάιφερτ ήταν ένα από τα τρομερά «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ τη δεκαετία του ’90 και ένα δικό του γκολ είχε δώσει στον Άγιαξ το Τσάμπιονς Λιγκ το 1995. Ο Πάτρικ δημιούργησε σε μικρή ηλικία οικογένεια και στα 23 έκανε τον Τζάστιν, ο οποίος βάδισε στα χνάρια του πατέρα του. Πήγε στις ακαδημίες του «Αίαντα» και το 2016, μόλις στα 17 του, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Ρόμα.

Γιόχαν Κρόιφ – Ζόρντι Κρόιφ (Μπαρτσελόνα)
Μία από τις περιπτώσεις που ο γιος έκανε καριέρα αποκλειστικά λόγω του πατέρα του. Ο σπουδαίος Γιόχαν μεγαλούργησε με Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ως ποδοσφαιριστής, ενώ ήταν ο δημιουργός της περίφημης «Μασία» στη Βαρκελώνη. Όταν ο Κρόιφ ο πρεσβύτερος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα», πήρε μαζί του στην Ισπανία και την οικογένεια, με το μικρό Ζόρντι να εγκαταλείπει την ακαδημία του Άγιαξ και να εντάσσεται σε αυτή της Μπάρτσα. Με προπονητή τον πατέρα του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών, όμως το ταλέντο του δεν ήταν για τόσο υψηλό επίπεδο και γρήγορα η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

 

Τελευταία Νέα