Ο Κλοπ έχει πάρει τον αέρα του Μουρίνιο

Ο Κλοπ έχει πάρει τον αέρα του Μουρίνιο

bet365

Τότεναμ εναντίον Λίβερπουλ ή αλλιώς Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Γιούργκεν Κλοπ. Οι δυο τους θα μονομαχήσουν για ενδέκατη φορά στους πάγκους και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Γερμανός τεχνικός έχει το πάνω χέρι απέναντι στον Πορτογάλο.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι-Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ και πλέον... Τότεναμ-Λίβερπουλ. Γιούργκεν Κλοπ και Ζοσέ Μουρίνιο είναι παλιοί γνώριμοι και η μεταξύ τους μονομαχία στο Λονδίνο θα είναι η ενδέκατη στην καριέρα τους. Στις προηγούμενες δέκα, ο Γερμανός μετρά τέσσερις νίκες, άλλα τόσα ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ δύο φορές επικράτησε ο Πορτογάλος. Δύο νίκες, όμως, που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η προϊστορία ξεκινά το 2012, όταν ο Κλοπ ήταν προπονητής της Ντόρτμουντ και ο Μουρίνιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η κλήρωση έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη «βασίλισσα» να είναι το μεγάλο φαβορί, απέναντι στη γερμανική ομάδα, τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Άγιαξ. Το προειδοποιητικό «χτύπημα» από τους παίκτες του Κλοπ ήρθε την τρίτη αγωνιστική, με τη νίκη με 2-1 στο Βεστφάλεν. Δύο εβδομάδες, μετά, η Ρεάλ ήθελε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς, που θα της έδινε τη δυνατότητα να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο. Το 2-2 στο Μπερναμπέου (μάλιστα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τέλος) έκανε την Ντόρτμουντ «αφεντικό».

Ντόρτμουντ και Ρεάλ πήραν το εισιτήριο για τους «16», όμως η μοίρα είχε κι άλλα σχέδια για τις δύο ομάδες την ίδια σεζόν. Η κληρωτίδα της έφερε αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τον Μουρίνιο να αναζητά την εκδίκησή του στη διαδικασία που ήταν πολύ πιο έμπειρος από τον αντίπαλό του, τα νοκ άουτ. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος στον πρώτο ημιτελικό έκανε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην καριέρα του. Τέσσερα γκολ από τον Πολωνό και 4-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στον επαναληπτικό, το 2-0 για τη Ρεάλ ήταν μια νίκη χωρίς αντίκρισμα και το Γερμανό τεχνικό να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το επόμενο ραντεβού των δύο τεχνικών ήρθε μετά από 2,5 χρόνια και πλέον ήταν σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μουρίνιο είχε επιστρέψει στην Τσέλσι, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε μόλις αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και μάλιστα δεν είχε πάρει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε απέναντι στον... αγαπημένο του αντίπαλο. Στις 31 Οκτωβρίου 2015, οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 3-1 στο Στάμφορντ Μπριτζ, σε μία από τις πολλές ήττες που έκανε η Τσέλσι εκείνη την εποχή, που είχαν ως συνέπεια την απομάκρυνση του Μουρίνιο λίγο αργότερα.

Οι υπόλοιπες πέντε μονομαχίες Κλοπ-Μουρίνιο ήταν στα πλαίσια του “North West Derby”, για την Πρέμιερ Λιγκ. Τη σεζόν 2016-17, ο απολογισμός ήταν δύο ισοπαλίες (0-0 στο Άνφιλντ, 1-1 στο Ολντ Τράφορντ). Μία ακόμη ισοπαλία (0-0) ήρθε στο Άνφιλντ, στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να φτάνει στην πρώτη του νίκη, σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος, στο δεύτερο γύρο. Η Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ, στο Ολντ Τράφορντ, σε μία επικράτηση που για μία ακόμη φορά δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα για τον Special One, αφού η Μάντσεστερ Σίτι είχε ξεφύγει πολύ στην κούρσα του τίτλου.

Το τελευταίο ραντεβού των δύο κορυφαίων τεχνικών ήταν την περσινή σεζόν, στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Γιουνάιτεντ, με τον Κλοπ να βάζει για μία ακόμη φορά «ταφόπλακα» στον Μουρίνιο. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» μετά τα όσα είχαν προηγηθεί (ανεπιτυχή αποτελέσματα, κακές σχέσεις με τους παίκτες) και δύο ημέρες μετά, ο Πορτογάλος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «μπέμπηδων».

Πλέον, ο Special One, ως προπονητής της Τότεναμ, έχει δύο διαφορετικά κίνητρα απέναντι στο μεγάλο του αντίπαλό. Να πάρει εκδίκηση για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν μεταξύ τους, αλλά και να είναι αυτός που θα καταφέρει να σπάσει το αήττητο της Λίβερπουλ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Άραγε, θα τα καταφέρει απέναντι στον «κακό του δαίμονα», Γιούργκεν Κλοπ;

 

Τελευταία Νέα