Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο προορισμός των κορυφαίων επιθετικών

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο προορισμός των κορυφαίων επιθετικών

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο προορισμός των κορυφαίων επιθετικών

bet365

Ο Έντινσον Καβάνι είναι έτοιμος να υπογράψει στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους του επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης, που έχουν φορέσει τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» τα τελευταία χρόνια.

Κριστιάν Βιέρι
Ένας από τους μεγαλύτερους «γυρολόγους» των ευρωπαϊκών γηπέδων, που βρέθηκε στην Ατλέτικο για ένα χρόνο. Το καλοκαίρι του 1997, οι «ροχιμπλάνκος» τον απέκτησαν από τη Γιουβέντους, με τον Βιέρι να κάνει μια εκπληκτική σεζόν, σημειώνοντας 29 γκολ σε 32 συμμετοχές. Το επόμενο καλοκαίρι, η Λάτσιο προσέφερε στην ισπανική ομάδα 25 εκατομμύρια ευρώ και τον έφερε πίσω στην Ιταλία.

Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάιν
Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε από τη Λιντς, το 1999, με τον Ολλανδό επιθετικό να σημειώνει σημαντικά γκολ από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του με την ομάδα. Σκόραρε σε Μπερναμπέου και Καμπ Νου, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε 33 τέρματα. Παρά τη δική του εξαιρετική σεζόν, η Ατλέτικο «βυθίστηκε» στο ισπανικό πρωτάθλημα και υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Χασελμπάιν το καλοκαίρι του 2000.

Φερνάντο Τόρες
Ο αγαπημένος “El Niño” των φίλων της Ατλέτικο, που έγραψε τη δική του ιστορία με την ομάδα, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής της. Οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν στη δεύτερη κατηγορία, ενώ με την άνοδο των Μαδριλένων στα μεγάλα σαλόνια, ο Τόρες εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Το 2007 αποχώρησε για τη Λίβερπουλ και μετά την παρουσία σε Τσέλσι και Μίλαν, ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε το 2015 στην αγαπημένη του ομάδα, για να μείνει για 2,5 χρόνια ακόμα.

Σέρχιο Αγουέρο
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι μετακινήθηκε στους «πολίτες» από την Ατλέτικο Μαδρίτης, το 2011. Οι «ροχιμπλάνκος» αποτέλεσαν τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό στην καριέρα του Αργεντινού φορ, ο οποίος το 2006 άφησε την Ιντεπεντιέντε για λογαριασμό της ισπανικής ομάδας, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Μετά την αποχώρηση του Τόρες έγινε αναντικατάστατος στην επιθετική γραμμή της Ατλέτικο και μέσα σε πέντε χρόνια σημείωσε πάνω από 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, το 2010 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ντιέγκο Φορλάν
Πήγε στην ομάδα το 2007, μετά την αποχώρηση του Τόρες και έκανε δίδυμο στην επίθεση με τον Σέρχιο Αγουέρο. Η σεζόν 2008-09 ήταν η κορυφαία του σε ατομικό επίπεδο, καθώς κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι (32 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν ο MVP στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, με τον ίδιο να είναι και ο σκόρερ στον τελικό. Μετά από τέσσερα χρόνια στους «ροχιμπλάνκος», το 2011 έφυγε για την Ίντερ.

Ρανταμέλ Φαλκάο
Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Πόρτο τον έφεραν στο Βιθέντε Καλντερόν, το 2011, ως αντικαταστάτη του Ντιέγκο Φορλάν. Ο «τίγρης» συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, οδηγώντας την Ατλέτικο στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ το 2012. Και την επόμενη σεζόν οι επιδόσεις του Φαλκάο στους «ροχιμπλάνκος» ήταν εξίσου εντυπωσιακές (σε δύο σεζόν πέτυχε συνολικά 70 γκολ) και η μισή Ευρώπη ήθελε να τον αποκτήσει. Τελικά, το 2013 ο ίδιος έκανε την απόλυτη έκπληξη, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό.

Ντιέγκο Κόστα
Έχει υπάρξει παίκτης της Ατλέτικο σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Το 2007-2009 δεν αγωνίστηκε καθόλου, καθώς δινόταν συνεχώς δανεικός. Ο Ντιέγκο Κόστα υπέγραψε εκ νέου στους «ροχιμπλάνκος» το 2010, όμως μετά την αποχώρηση του Φαλκάο έγινε ο ηγέτης στην επιθετική γραμμή. Τη σεζόν 2013-14 σημείωσε 36 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2014 πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι, όμως από το 2017 έχει επιστρέψει ξανά στην ομάδα του Σιμεόνε.

Νταβίντ Βίγια
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2013, έπειτα από σπουδαία καριέρα σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Παρά το σοβαρό τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει, ο Βίγια βρήκε ξανά τα πατήματά του στο Βιθέντε Καλντερόν, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, έμεινε μόλις για ένα χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2014 πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της New York City.

Μάριο Μάντζουκιτς
Ένας ακόμη γνωστός επιθετικός, που έμεινε στην Ατλέτικο μόλις για ένα χρόνο. Μετά από μια διετία στην Μπάγερν, ο Κροάτης συμφώνησε το 2014 να συνεχίσει την καριέρα του στους «ροχιμπλάνκος». Μπορεί να μην έγινε ποτέ αντι-Ντιέγκο Κόστα, όμως συνολικά σημείωσε 20 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και το επόμενο καλοκαίρι έφυγε για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Αντουάν Γκριεζμάν
Ο τελευταίος world class επιθετικός που φόρεσε τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος». Ο Γάλλος αποκτήθηκε το 2014 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ως ακραίος μεσοεπιθετικός, όμως στην Ατλέτικο καθιερώθηκε ως (περιφερειακός κυρίως) φορ. Στο Βιθέντε Καλντερόν αρχικά και στο Μετροπολιτάνο στη συνέχεια έμεινε για συνολικά πέντε χρόνια, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ το 2018. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και μεγάλο παρασκήνιο, ο Γκριεζμάν είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα από το προηγούμενο καλοκαίρι.

 

Τελευταία Νέα