«Πόλεμος» στην εθνική ομάδα

«Πόλεμος» στην εθνική ομάδα

bet365

Η κόντρα των Στέρλινγκ και Γκόμες μεταφέρθηκε και στην εθνική Αγγλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις συμπαικτών σε εθνικές ομάδες, που είχαν κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους.

Όλιβερ Καν – Γενς Λέμαν
Η κόντρα τους ήταν γνωστή το διάστημα που βρίσκονταν μαζί στην εθνική Γερμανίας, με τον Λέμαν να έχει πει δημόσια πως ο λόγος που δεν ήταν βασικός στα «πάντσερ» ήταν ο Καν. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ήταν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας στο Μουντιάλ του 2002 (MVP του τουρνουά) και στο Euro 2004, όμως η έλευση του Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο άλλαξε τα δεδομένα. Ο νέος τεχνικός της εθνικής Γερμανίας έχρισε βασικό τον Λέμαν, κάνοντας Νο2 τον Καν. Μάλιστα, στο Μουντιάλ του 2006, ο Καν σε μία κίνηση ανωτερότητας είχε δώσει συγχαρητήρια στο συμπαίκτη του, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Αργεντινής στα πέναλτι.

Ζεράρ Πικέ – Άλβαρο Αρμπελόα
Ο Καταλανός αμυντικός δε συγκαταλέγεται στους πλέον αγαπητούς στο ισπανικό κοινό και πολλές φορές έχει μεταφέρει την κόντρα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στην εθνική ομάδα. Κι αν με τον Σέρχιο Ράμος οι μπηχτές τους έχουν δόση χιούμορ, η κόντρα του με τον Άλβαρο Αρμπελόα ήταν πραγματική, έστω κι αν δεν εκδηλώθηκε ποτέ το διάστημα που βρέθηκαν ταυτόχρονα στους «φούριας ρόχας». Σε δηλώσεις του, ο Πικέ είχε αποκαλέσει «κώνο» τον Αρμπελόα, ενώ οι δυο τους είχαν εξαπολύσει εκατέρωθεν «βέλη» στο Twitter. Ο αμυντικός της Ρεάλ είχε μιλήσει για εύνοια της διαιτησίας στην Μπαρτσελόνα, με τον Πικέ να απαντά ειρωνικά και να... αναρωτιέται «πως γίνεται να μιλάει αυτός που είναι βασικός σε ένα ματς από τα 32».

Τζον Τέρι – Ρίο Φέρντιναντ
Για πολλά χρόνια οι δυο τους αποτέλεσαν το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο παγκοσμίως, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ωστόσο, μία στιγμή ήταν αρκετή για να ραγίσει το γυαλί και να μην ξανακολλήσει ποτέ. Ο Τζον Τέρι έκανε ρατσιστική επίθεση στον αδερφό του Ρίο Φέρντιναντ, Άντον, τον Οκτώβριο του 2011, σε ένα παιχνίδι της Τσέλσι με την ΚΠΡ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν το συγχώρεσε ποτέ αυτό στον επί σειρά ετών συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας και μάλιστα ο ίδιος επέλεξε να μην αγωνιστεί ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, προκειμένου να μην είναι μαζί με τον Τζον Τέρι. «Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερος ηλίθιος από τον Τέρι», ήταν τα λόγια του Φέρντιναντ στην αυτοβιογραφία του.

Ίκερ Κασίγιας – Νταβίντ Ντε Χέα
Σε σίριαλ είχε εξελιχθεί η ταυτόχρονη παρουσία τους στην εθνική Ισπανίας, αφού είχε ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ τους. Ο «Άγιος Ίκερ» ήταν αρχηγός και η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης για πολλά χρόνια. Σταδιακά, οι εμφανίσεις του Ντε Χέα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ταυτόχρονη πτώση του Κασίγιας έφεραν τη μεταξύ τους αντιπαλότητα. Οι δυο τους δε μιλούσαν καν στις προπονήσεις των «φούριας ρόχας», με τη διαδοχή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας να έρχεται στο Euro 2016. Ο Νταβίντ Ντε Χέα αγωνίστηκε βασικός, με τον Ίκερ Κασίγιας αν μένει στον πάγκο. Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες, οι μέτριες εμφανίσεις του γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ έκαναν τους Ισπανούς φιλάθλους να ζητήσουν επιστροφή του «Άγιου Ίκερ» στην εθνική ομάδα.

Μάουρο Ικάρντι – Μάξι Λόπες
Το συγκεκριμένο ζευγάρι ποδοσφαιριστών διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα, καθώς οι δυο τους δεν έχουν συνυπάρξει ποτέ στην εθνική Αργεντινής. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η μεταξύ τους κόντρα δεν επηρέασε και την παρουσία του Ικάρντι στην «αλμπισελέστε». Το στόρι γνωστό. Ο Μάξι Λόπες ήταν παντρεμένος με τη Γουάντα Νάρα, η οποία τον χώρισε και έγινε ζευγάρι με τον Μάουρο Ικάρντι. Από τότε, μεταξύ τους επικρατεί ένας «πόλεμος», κάθε φορά που συναντιούνται στους αγωνιστικούς χώρους. Η πράξη του Ικάρντι δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος – καλώς ή κακώς – κάνει κουμάντο στην εθνική Αργεντινής. Ο οικογενειάρχης σούπερ-Λίο δεν ανέχθηκε αυτό που έκανε ο Ικάρντι, με αποτέλεσμα να ασκήσει «βέτο» στην παρουσία του τελευταίου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και φυσικά πέρασε το δικό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα