Πιθανοί αντικαταστάτες του Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ

Πιθανοί αντικαταστάτες του Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ

Πιθανοί αντικαταστάτες του Σόλσκιερ στη Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα πέντε προπονητών, που θα μπορούσαν να κάτσουν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εφόσον δεν παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Μαουρίτσιο Ποκετίνο
Αποτελεί το διακαή πόθο της μισής ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και πολλά άλλα μεγαθήρια το «γλυκοκοιτάζουν», μεταξύ αυτών και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ενδιαφερθεί για τον Αργεντινό τεχνικό πριν δώσουν τα ηνία στον Σόλσκιερ, όμως η ξέφρενη πορεία της Τότεναμ στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε «φρένο». Φέτος, οι «πετεινοί» απογοητεύουν και δεν αποκλείεται αυτό να ανοίξει το δρόμο στη Γιουνάιτεντ. Ο Ποκετίνο είναι ένας προπονητής που ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά την Πρέμιερ Λιγκ, αρέσκεται σε επιθετικό ποδόσφαιρο (κάτι που θέλουν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ), ενώ είναι ειδικός στην εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι
Στα πέντε χρόνια που ήταν στη Γιουβέντους κατέκτησε έντεκα τρόπαια, ενώ βρέθηκε δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το διαζύγιό του με τη «Μεγάλη Κυρία», το περασμένο καλοκαίρι, μπήκε στα «ραντάρ» της Γιουνάιτεντ, όμως η περίπτωση δεν προχώρησε, λόγω Σόλσκιερ. Στα υπέρ του Ιταλού τεχνικού είναι το γεγονός πως υπό την καθοδήγησή του, ο Πολ Πογκμπά εξελίχθηκε σε world class player και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τους «μπέμπηδες». Μία ενδεχόμενη συνύπαρξή τους δεν αποκλείεται να φέρει ξανά το Γάλλο μέσο σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Τόμας Τούχελ
Το μοναδικό κριτήριο για κάθε προπονητή που βρίσκεται στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη δεν τα έχει καταφέρει κανείς, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να αποχωρεί από το Παρίσι. Ο Τούχελ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη, όμως σε περίπτωση που η Παρί τα «θαλασσώσει» στα νοκ άουτ, τότε θα μετρά μέρες στον πάγκο της. Η επιθετική φιλοσοφία που είχε εφαρμόσει παλαιότερα στην Ντόρτμουντ και τώρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ταιριάζει απόλυτα με τα «θέλω» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στα υπέρ του είναι πως έχει βοηθήσει τα μέγιστα νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Εμπαπέ και ο Ντεμπελέ.

Λοράν Μπλαν
Μετά την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο, το όνομα του Γάλλου είχε ακουστεί για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως τότε προχώρησε η περίπτωση του «υπηρεσιακού» Σόλσκιερ. Ο Μπλαν γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και το «βάρος» της φανέλας, καθώς τη διετία 2001-2003 αγωνίστηκε στη Γιουνάιτεντ (τελευταία ομάδα στην καριέρα του). Το διάστημα που είχε βρεθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν είχε κερδίσει πολλούς τίτλους, ενώ μπόρεσε να διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες στα αποδυτήρια, όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Καβάνι. Και όταν κάποιος μπορεί να κάνει καλά τον Ζλάταν, τότε μπορεί τον Πογκμπά και όλους τους υπόλοιπους.

Έρικ Τεν Χαγκ
Ένας από τους πιο περιζήτητους προπονητές στην Ευρώπη, μετά την εκπληκτική πορεία του Άγιαξ στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός έφτασε με τα «μωρά» μέχρι τα ημιτελικά, ενώ και φέτος έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ολοένα και ανεβαίνουν, ενώ ήδη οι «μνηστήρες» ερίζουν για την απόκτησή του. Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωσή του για αντι-Βαλβέρδε, όμως δεν αποκλείεται να μπει «σφήνα» και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλωστε, ο τρόπος παιχνιδιού του Τεν Χαγκ και η φιλοσοφία του σχετικά με τους νέους ποδοσφαιριστές ταιριάζουν με όσα ζητά ο αγγλικός σύλλογος.

 

Τελευταία Νέα