Πεπ Γκουαρδιόλα: Παπούτσι από τον τόπο του...

Πεπ Γκουαρδιόλα: Παπούτσι από τον τόπο του...

bet365

Ο Ρόδρι αποχωρεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι και πλέον μπαίνει στη λίστα των ποδοσφαιριστών που άφησαν το ισπανικό πρωτάθλημα για να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει όλους τους προηγούμενους.

Τιάγκο Αλκάνταρα
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αυτός που τον είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2009 και θεωρείται ο ποδοσφαιρικός του μέντορας. Το 2013, ο Ισπανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν και η πρώτη μεταγραφή που ζήτησε από τη διοίκηση των Βαυαρών ήταν αυτή του Τιάγκο. «Εξήγησα στους διοικούντες το πλάνο μου και γιατί ήθελα τον Τιάγκο. Ήταν ο μόνος παίκτης που ήθελα. Ή αυτόν ή κανέναν», ήταν τότε τα λόγια του Γκουρδιόλα για τον Ισπανό χαφ, ο οποίος παρά την αποχώρηση του Καταλανού τεχνικού για τη Μάντσεστερ Σίτι, εκείνος παραμένει ακόμα στην Μπάγερν.

Τσάμπι Αλόνσο
Το 2014, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και την άφιξη του Τόνι Κροος, η Ρεάλ Μαδρίτης έκρινε πως δεν της ήταν απαραίτητος ο 33χρονος – τότε – Ισπανός αμυντικός χαφ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έσπευσε να πάρει στο Μόναχο το συμπατριώτη του, ο οποίος έγινε ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν. Ο Τσάμπι Αλόνσο παρέμεινε τρία χρόνια στους Βαυαρούς, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ το 2017 είπε «αντίο» στο γήπεδα, ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν.

Χουάν Μπερνάτ
Αυτός που άνοιξε το χορό των παικτών από τη La Liga το 2014 για την Μπάγερν, πριν την έλευση του Τσάμπι Αλόνσο, ήταν ο Ισπανός αριστερός μπακ. «Προϊόν» των ακαδημιών της Βαλένθια, ο Μπερνάτ μπήκε στο στόχαστρο του Γκουαρδιόλα, μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τις «νυχτερίδες». Μόλις στα 21 του φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν και παρά τις πολλές ευκαιρίες που πήρε από τον Καταλανό τεχνικό, ο Χουάν Μπερνάτ έχασε με τα χρόνια τη θέση του στην ενδεκάδα. Τελικά, το 2018 συνέχισε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Νολίτο
Πολλές απορίες είχε προκαλέσει το 2016 η επιλογή του Γκουαρδιόλα να πάρει στην πρώτη του σεζόν στο Ετιχάντ τον Ισπανό επιθετικό. Παρά την ηλικία του (30 ετών), ο Νολίτο δεν είχε αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως αυτό της Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, ο Καταλανός τεχνικός έκρινε πως οι καλές χρονιές του συμπατριώτη του με τη Θέλτα ήταν ικανές να του δώσουν το διαβατήριο για τους «πολίτες». Ο Νολίτο έδωσε ελάχιστες λύσεις στην επιθετική γραμμή της Σίτι και μετά από μία χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ επέστρεψε στη La Liga.

Κλαούντιο Μπράβο
Για μια διετία (2014-2016) μοιραζόταν την εστία της Μπαρτσελόνα με τον Τερ Στέγκεν. Ο Χιλιανός αγωνιζόταν στα παιχνίδια πρωταθλήματος και ο Γερμανός στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του κυπέλλου. Όταν ο Γκουαρδιόλα πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, το 2016, ήθελε έναν τερματοφύλακα, που να έχει ικανότητες με την μπάλα στα πόδια, ώστε να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας. Έτσι, αποφάσισε να απομακρύνει τον Χαρτ και να αποκτήσει τον Μπράβο από την Μπαρτσελόνα. Ο Χιλιανός παραμένει ακόμη στο ρόστερ της Σίτι, όμως μόνο στην πρώτη του σεζόν είχε σημαντικό αριθμό συμμετοχών.

Εμερίκ Λαπόρτ
Είναι γεννημένος στη Γαλλία, όμως είναι βασκικής καταγωγής. Αυτός είναι και ο λόγος που μπόρεσε να ενταχθεί στις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2010, σε ηλικία 16 ετών. Στα 18 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και σταδιακά έγινε ο ηγέτης στην αμυντική γραμμή της. Ο Λαπόρτ μπήκε στο στόχαστρο του Γκουαρδιόλα με τις εμφανίσεις του και τον Ιανουάριο του 2018 η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε τη ρήτρα των 65 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ένα ποσό που ήταν τότε μεταγραφικό ρεκόρ για τους «πολίτες».

Ντανίλο
Ένας από τους ποδοσφαιριστές που «μοσχοπούλησε» η Πόρτο. Το 2015, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, όμως ο Βραζιλιάνος μπακ δεν μπόρεσε να πάρει τη θέση του Καρβαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνας. Δύο χρόνια μετά, η Μάντσεστερ Σίτι επέλεξε να ενισχυθεί στα άκρα της άμυνάς της και ένας από τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γκουαρδιόλα ήταν ο Ντανίλο. Στην πρώτη του σεζόν είχε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συμμετοχών, όχι όμως και αυτή που μόλις πέρασε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα