Ελεύθερα «λαβράκια» στο Τορίνο

Ελεύθερα «λαβράκια» στο Τορίνο

Ελεύθερα «λαβράκια» στο Τορίνο

bet365

Η Γιουβέντους απέκτησε ως ελεύθερους τους Άαρον Ράμσεϊ και Αντριέν Ραμπιό το φετινό καλοκαίρι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που στο πρόσφατο παρελθόν πήγαν στη «Μεγάλη Κυρία», χωρίς εκείνη να δώσει ούτε ένα ευρώ σε άλλη ομάδα για να τους αποκτήσει.

Αντρέα Πίρλο
Τα τελευταία χρόνια η Μίλαν έχει κάνει αρκετά λάθη στο σχεδιασμό της, με αποτέλεσμα να είναι μακριά από την κορυφή. Ωστόσο, εκείνο που είχε κάνει το 2011, αφήνοντας ελεύθερο τον Αντρέα Πίρλο, είναι με διαφορά στην κορυφή της λίστας. Οι «ροσονέρι» θεώρησαν πως ο 32χρονος – τότε – μέσος είχε... τελειώσει ποδοσφαιρικά και αποφάσισαν να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Η Γιουβέντους έσπευσε να εκμεταλλευτεί το «δώρο» της αντιπάλου της, κάνοντας δικό της το «μαέστρο» του ιταλικού ποδοσφαίρου. «Υπάρχει Θεός», ήταν το σχόλιο του Τζίτζι Μπουφόν, όταν ο συμπαίκτης του στην εθνική του ανακοίνωσε ότι θα γίνουν συμπαίκτες και στη «Μεγάλη Κυρία». Ο Πίρλο έγινε ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους και στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στο Τορίνο κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα.

Πολ Πογκμπά
Η Γιουβέντους τον πούλησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ και τέσσερα χρόνια νωρίτερα δεν είχε βγάλει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της – πάλι – από τη Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν πίστεψε ιδιαίτερα στις ικανότητες του Γάλλου μέσου, με αποτέλεσμα να τον αφήσει να φύγει ελεύθερος από το Ολντ Τράφορντ και ενώ νωρίτερα ο Πογκμπά δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο 19χρονος – τότε – μέσος υπέγραψε στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2012 και εξελίχθηκε σε world class ποδοσφαιριστή. Σε τέσσερα χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα Ιταλίας, πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Μάντσεστερ.

Φερνάντο Γιορέντε
Μετά την εξαιρετική σεζόν 2011-12, που οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ισπανός επιθετικός είπε «όχι» στην πρόταση ανανέωσης, που του έκαναν οι Βάσκοι τον Σεπτέμβριο του 2012. Στη συνέχεια έμεινε εκτός ομάδας (έκανε προπόνηση με τους νέους) και τον Ιανουάριο του 2013 ήταν ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμούσε, καθώς το συμβόλαιό του έληγε σε έξι μήνες. Συμφώνησε με τη Γιουβέντους και τον Ιούλιο του ’13 έγινε κάτοικος Τορίνο. Ο Γιορέντε φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της «Μεγάλης Κυρίας», κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Ιταλίας και σημειώνοντας 27 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2015 επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Σεβίλλης.

Σάμι Κεντίρα
Η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε από τη Στουτγκάρδη το 2010, με το Γερμανό μέσο να είναι βασικός στις τρεις πρώτες χρονιές του στο Μπερναμπέου. Από τη σεζόν 2013-14 άρχισε σταδιακά να χάνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και το 2015, που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, έμεινε ελεύθερος από τη «βασίλισσα». Η Γιουβέντους απέσπασε την υπογραφή του 28χρονου – τότε – αμυντικού χαφ και μέχρι σήμερα το έχει στο ρόστερ της. Τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 ο Κεντίρα ήταν βασικός στη μεσαία γραμμή της ιταλικής ομάδας, με το Γερμανό να έχει πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Ντάνι Αλβες
Ο ποδοσφαιριστής με το «άγγιγμα του Μίδα». Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς μετρά 42 τρόπαια. Τα περισσότερα εξ’ αυτών τα κατέκτησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε από το 2008 έως το 2016. Οι «μπλαουγκράνα» θεώρησαν πως στα 33 του ο Ντάνι Άλβες δεν είχε να τους προσφέρει κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Ο Βραζιλιάνος έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε άμεσα στη Γιουβέντους, με την οποία είχε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν 2016-17. Κατέκτησε το νταμπλ και στη συνέχεια έφυγε για την Παρί Σεν Ζερμέν.

 

Τελευταία Νέα