Η «μάχη» για ένα πέναλτι

Η «μάχη» για ένα πέναλτι

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε διαμάχες μεταξύ συμπαικτών, οι οποίοι διαφώνησαν μεταξύ τους για το ποιος από τους δύο θα είναι ο εκτελεστής από τα έντεκα βήματα.

Στον τελευταίο αγώνα της εθνικής Ισπανίας με την Σουηδία, ο Σέρχιο Ράμος, σε μία κίνηση αλτρουισμού, επέτρεψε στον Άλβαρο Μοράτα να εκτελέσει το πέναλτι, που είχε κερδίσει η ομάδα. Με αυτή την κίνηση, ο αρχηγός των «φούριας ρόχας» θέλησε να τονώσει την ψυχολογία του συμπαίκτη του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι ο εκτελεστής από τα έντεκα βήματα. Αντίθετα με την κίνηση του Ράμος, πολλές φορές έχουν υπάρξει επικές «κοκορομαχίες» μεταξύ συμπαικτών για την εκτέλεση ενός πέναλτι.

Πάολο Ντι Κάνιο – Φρανκ Λάμπαρντ
Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, τη σεζόν 1999-2000, η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι απέναντι στην Μπράντφορντ. Ο 21χρονος – τότε – Λάμπαρντ πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει, όμως ο πιο παλιός (και τρελός) Πάολο Ντι Κάνιο του την άρπαξε με το ζόρι, έπειτα από έντονη διαμάχη. Ο Ιταλός επιθετικός ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και στη συνέχεια είπε κάποια «γαλλικά» προς το νεαρό συμπαίκτη του. Με αυτό το γκολ, η Γουέστ Χαμ μείωσε σε 3-4, με τον Λάμπαρντ να παίρνει την εκδίκησή του αργότερα, καθώς ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 για τα «σφυριά».

Μάριο Μπαλοτέλι – Τζόρνταν Χέντερσον
Για την ακρίβεια, ο «τρελο-Μάριο» είχε κόντρα με δύο ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε ένα παιχνίδι με την Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ, το Φεβρουάριο του 2015, η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι, με τον Χέντερσον να παίρνει την μπάλα για να το εκτελέσει. Ο Μπαλοτέλι του την πήρε μέσα από τα χέρια, ενώ στη διαμάχη μπήκε και ο Στάριτζ, που ήθελε και εκείνος με τη σειρά του να σουτάρει από τα έντεκα βήματα. Τελικά... πέρασε του Ιταλού επιθετικού (μάταια ο Χέντερσον κοιτούσε στον πάγκο για να πάρει σχετική εντολή), ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της τουρκικής ομάδας.

Ντούσαν Τάντιτς – Τσάρλι Όστιν
Για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τη σεζόν 2016-17, η Σαουθάμπτον υποδέχθηκε τη Σπάρτα Πράγας και πολύ νωρίς στο παιχνίδι κέρδισε πέναλτι. Ο Τσάρλι Όστιν ήταν αυτός που πήρε την μπάλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο Ντούσαν Τάντιτς πήγε προς το μέρος του και με έντονο ύφος του ζήτησε να είναι εκείνος ο εκτελεστής. Πριν τα πράγματα πάρουν αρνητική τροπή και σε ρόλο «πυροσβέστη», ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τράβηξε μακριά το Σέρβο μέσο, με τον Όστιν να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Σον – Έρικ Λαμέλα
Τον Οκτώβριο του 2016, για την έβδομη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ υποχρέωσε τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της απώλεια βαθμών, επικρατώντας με 2-0. Ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν ο Λαμέλα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα από τα έντεκα βήματα. Πριν την εκτέλεση, είχε προηγηθεί διαμάχη του Αργεντινού με τον Σον. Ο τελευταίος του ζήτησε την μπάλα για να σουτάρει ο ίδιος από την άσπρη βούλα, όμως ο Λαμέλα αρνήθηκε, με το συμβάν να λήγει μετά και την παρέμβαση του Ντάνι Ρόουζ.

Νεϊμάρ – Έντινσον Καβάνι
Μόλις λίγους μήνες μετά την άφιξη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στο Παρίσι, οι δυο τους είχαν μια μεγάλη κόντρα για το ποιος είναι το... αφεντικό στις στημένες φάσεις. Το μεγάλο «μπαμ» έγινε σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Λυών, τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Νεϊμάρ ζήτησε να εκτελέσει εκείνος ένα πέναλτι, όμως εισέπραξε την άρνηση του «παλιού» Καβάνι, ο οποίος στη συνέχεια αστόχησε στην εκτέλεση. Λίγο νωρίτερα, στο ίδιο παιχνίδι, οι δύο αστέρες της Παρί είχαν κόντρα για την εκτέλεση ενός φαούλ, με τον Ντάνι Άλβες να μπαίνει στη μέση και να δίνει την μπάλα στο συμπατριώτη και φίλο του, Νεϊμάρ.

 

Τελευταία Νέα