«Έπιασαν» στη Γιουβέντους, απέτυχαν στη Μίλαν

«Έπιασαν» στη Γιουβέντους, απέτυχαν στη Μίλαν

bet365

«Μπιανκονέρι» εναντίον «ροσονέρι» απόψε στο Τορίνο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που τα πήγαν περίφημα με τη φανέλα της Γιουβέντους, όμως δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά στη Μίλαν.

Ρομπέρτο Μπάτζιο
Η μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, το 1990, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Φλωρεντία. Ο «μικρός Βούδας» πήρε το Νο10 του Μισέλ Πλατινί και μόλις σε δύο χρόνια φόρεσε το περιβραχιόνιο της «Μεγάλης Κυρίας». Τη σεζόν 1992-93 οδήγησε τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ την ίδια χρονιά ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα. Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έμεινε στο Τορίνο πέντε χρόνια και πρόλαβε να γίνει ο ένατος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου (115 γκολ). Το «ξεπέταγμα» του Ντελ Πιέρο οδήγησε τον Μπάτζιο στην πόρτα της εξόδου, με τον ίδιο να παίρνει μεταγραφή για τη Μίλαν. Στους «ροσονέρι» έμεινε μέχρι το 1997, με τις επιδόσεις του να είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με αυτές στη Γιουβέντους. Σημείωσε μόλις 19 τέρματα σε δύο χρόνια, ενώ πολλές φορές βρισκόταν εκτός αρχικής ενδεκάδας.

Έντγκαρ Ντάβιντς
Ήταν ένα από τα «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ στον Άγιαξ τη δεκαετία του ’90. Ο Ολλανδός πήρε μεταγραφή στη Μίλαν το καλοκαίρι του 1996, όμως στους «ροσονέρι» δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί και να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Τον Δεκέμβριο του ’97 ήρθε η πρόταση από τη Γιουβέντους, με τον Ντάβιντς να μετακομίζει στο Τορίνο και να γίνεται ξανά «πίτμπουλ». Στα έξι χρόνια παρουσίας του στους «μπιανκονέρι», ο Ολλανδός αμυντικός χαφ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και αγωνίστηκε σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Πατρίκ Βιεϊρά
Ίσως ελάχιστοι να θυμούνται πως το καλοκαίρι του 1995 ο 19χρονος – τότε – Γάλλος μέσος πήγε μεταγραφή στη Μίλαν. Μόλις στον ένα χρόνο που αγωνίστηκε στους «ροσονέρι», ο Βιεϊρά είχε μόλις δύο συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια. Το 1996 αποχώρησε για την Άρσεναλ και μετά από εννιά χρόνια σπουδαίας καριέρας στους «κανονιέρηδες» επέστρεψε στην Ιταλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Γιουβέντους. Τη σεζόν 2005-06, ο Γάλλος άσος ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή της «Μεγάλης Κυρίας», κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο Calciopolis, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε και πολλά από τα αστέρια της αποχώρησαν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο Τορίνο, αποχώρησε για την Ίντερ.

Λεονάρντο Μπονούτσι
Μόλις στα 23 του, το 2010, ο Ιταλός αμυντικός πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους και η καριέρα του απογειώθηκε. Στα επόμενα επτά χρόνια κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ενώ μαζί με τον Κιελίνι εξελίχθηκαν στο κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη. Ωστόσο, το 2017 δήλωσε πως ο κύκλος του στο Τορίνο έκλεισε, με τον ίδιο να αποχωρεί και να συμφωνεί με τη Μίλαν. Τα πράγματα στο Μιλάνο δεν εξελίχθηκαν, όπως θα περίμενε, με τον ίδιο να δέχεται σφοδρή κριτική για τις εμφανίσεις του. Όταν σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του, ο Μπονούτσι πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στους οπαδούς της Γιούβε, οι οποίοι αυτό δεν το ξέχασαν. Έτσι, όταν το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Ιταλός επέστρεψε στη «Μεγάλη Κυρία», υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο, με τις λέξεις «φίδι» και «προδότης» να είναι οι πιο... σεμνές από τους τιφόζι της Γιούβε.

Γκονζάλο Ιγκουαϊν
Η μεταγραφή του από τη Νάπολι στη Γιουβέντους, το 2016, κόστισε 90 εκατομμύρια ευρώ και τότε ήταν η τέταρτη πιο ακριβή όλων των εποχών. Ο Αργεντινός επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «μπιανκονέρι», που πέτυχε πάνω από 20 γκολ στην παρθενική του χρονιά στην ομάδα, μετά τη σεζόν 1957-58. Το 2017, ο Ιγκουαϊν αγωνίστηκε με τη «Μεγάλη Κυρία» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Τορίνο έμεινε συνολικά δύο χρόνια, σημειώνοντας 55 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το περασμένο καλοκαίρι, η έλευση του Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε τον Αργεντινό στην πόρτα της εξόδου, με τη Γιουβέντους να τον παραχωρεί δανεικό στη Μίλαν, ως μέρος της συμφωνίας για τον Μπονούτσι. Ο Ιγκουαϊν πήρε αμέσως φανέλα βασικού, όμως οι δύο πλευρές δεν... έδεσαν ποτέ μεταξύ τους. Έτσι, τον περασμένο Ιανουάριο αποχώρησε από το Μιλάνο, πηγαίνοντας αυτή τη φορά δανεικός στην Τσέλσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα