Τα πάρε-δώσε της Ρεάλ με την Πόρτο

Τα πάρε-δώσε της Ρεάλ με την Πόρτο

bet365

Ο Μιλιτάο της Πόρτο θα φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που μετακινήθηκαν απευθείας από τη μία ομάδα στην άλλη.

Πέπε
Πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεψε στην Πόρτο, έπειτα από δώδεκα χρόνια. Είχε αγωνιστεί στους «δράκους» το διάστημα 2004-2007, όταν εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το καλοκαίρι του 2007, η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε στην Πόρτο το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κάνει δικό της τον Πέπε, θωρακίζοντας τα μετόπισθεν για μια δεκαετία. Ο Πορτογάλος στόπερ παρέμεινε κάτοικος Μπερναμπέου μέχρι το 2017, συνθέτοντας στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Σέρχιο Ράμος. Κατέκτησε αρκετούς τίτλους, μεταξύ αυτών και τρία Τσάμπιονς Λιγκ.

Καζεμίρο
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος αφίχθη στη Μαδρίτη το 2013, σε ηλικία 21 ετών. Μετά από λίγες εμφανίσεις τη σεζόν 2013-14, η Ρεάλ αποφάσισε να τον δώσει δανεικό, προκειμένου να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και να φτάσει σε επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο για τη «βασίλισσα». Παραχωρήθηκε στην Πόρτο για τη σεζόν 2014-15, με τον ίδιο να είναι βασικός στους «δράκους» και ένα χρόνο μετά να επιστρέφει στο Μπερναμπέου, ώστε να διεκδικήσει θέση στην αρχική ενδεκάδα. Υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, ο Καζεμίρο δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, όμως μετά την άφιξη του Ζινεντίν Ζιντάν στο Μπερναμπέου πήρε τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Έγινε ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τα δύο στόπερ, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντανίλο
Η παρουσία του στην Πόρτο την τριετία 2012-2015 έδειχνε πως ο Βραζιλιάνος θα γινόταν ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ των ευρωπαϊκών γηπέδων τα επόμενα χρόνια. Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπευσε να τον αποκτήσει, δαπανώντας το ποσό των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ντανίλο αφίχθη στο Μπερναμπέου το καλοκαίρι του 2015, με σκοπό να πάρει τη φανέλα του βασικού από τον Καρβαχάλ, στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν, δεν κατάφερε να εκθρονίσει τον Ισπανό αμυντικό από τη θέση του και παρέμεινε για δύο χρόνια ένα πανάκριβο back up. Το 2017 αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ίκερ Κασίγιας
Ο «Άγιος Ίκερ» της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας, που για πολλά χρόνια ήταν ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, κατακτώντας όλους τους τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Τα πρώτα «σύννεφα» αμφισβήτησης ήρθαν επί ημερών Μουρίνιο, ο οποίος είχε κόντρα με τον Κασίγιας, αφήνοντάς τον στον πάγκο. Η γκρίνια κάποια στιγμή μεταφέρθηκε και στην εξέδρα, έπειτα από κάποιες γκέλες του Ισπανού τερματοφύλακα. Παρά τις πολλές επιτυχίες του με το σύλλογο, θεωρήθηκε πως είχε μεγαλώσει πλέον και δεν είχε να προσφέρει κάτι περισσότερο κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015, ο 34χρονος – τότε – Κασίγιας έμεινε ελεύθερος, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την Πόρτο. Ακόμα και σήμερα, στα 38 του πλέον, συνεχίζει να είναι βασικός στην εστία των «δράκων».

Κάρλος Σεκρετάριο
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Πόρτο την τριετία 1993-1996, όταν και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον τις Ρεάλ Μαδρίτης. Το καλοκαίρι του 1996, η «βασίλισσα» απέκτησε τον Πορτογάλο δεξιό μπακ, όμως ο ίδιος δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού. Ειδικά, μετά την έλευση του Κριστιάν Πανούτσι, τον Ιανουάριο του 1997, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τον Σεκρετάριο, ο οποίος έμεινε περισσότερο στη μνήμη των οπαδών της Ρεάλ για ένα περιστατικό σε αγώνα κόντρα στην Μπέτις. Από την εξέδρα πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο ένας λαγός, με τον Σεκρετάριο να καταφέρνει να τον πιάσει. Τον Ιανουάριο του 1998, ο Πορτογάλος μπακ επέστρεψε στους «δράκους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα