Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Αρχηγός

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Αρχηγός

bet365

Ο 35χρονος Ιταλός μέσος της Ρόμα συμπεριφέρεται πάντα ως capitano και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς τον αποθεώνει.

Η εικόνα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι να μπαίνει ως αλλαγή στο Ρόμα-Μπολόνια και να αρνείται το περιβραχιόνιο, επιστρέφοντας το στον Αλεσάντρο Φλορέντσι, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει viral και ο αρχηγός των Τζαλορόσι να αποθεωθεί από πάρα πολύ κόσμο. Γίνονται και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις άλλωστε, μέρες που είναι, με τον Μάουρο Ικάρντι και την καθαίρεση του από αρχηγός της Ιντερ. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο capitano των Ρωμαίων δεν θα πρέπει να αποθεώνεται επειδή αρνήθηκε -ίσως επειδή έτσι υποχρεώνει και ο κανονισμός- το περιβραχιόνιο, αλλά για το πώς το έχει τιμήσει αυτό από την πρώτη στιγμή. Είτε είναι στην 11άδα, είτε στον πάγκο ή στην εξέδρα. Είτε με πράξεις στο γήπεδο, είτε με μια σπάνια παρέμβαση του στα social media...

Η περίπτωση Ντε Ρόσι είναι όντως περίπτωση και φάνηκε από νωρίς. Αν δεν ήταν, άλλωστε, δε θα επέστρεφε στην 11άδα σε τελικό Μουντιάλ έπειτα από απουσία τεσσάρων αγώνων λόγω τιμωρίας. Και σίγουρα δε θα εκτελούσε και πέναλτι. Ο Ντανιέλε τα πέτυχε και τα δύο λόγω της αξίας του και της προσωπικότητας του. Αυτή που δε διαφημιζόταν -και δεν το γράφουμε με αρνητική διάθεση- όσο θα έπρεπε, επειδή συνέπεσε χρονικά με τον Φραντσέσκο Τότι. Στη σκιά του Capitano, ο Ντε Ρόσι έγινε ο Capitano Futuro, προσωνύμιο που από ένα σημείο κι έπειτα θα μπορούσε να γίνει και ανέκδοτο αφού τα χρόνια περνούσαν και περνούσαν και περνούσαν. Και όσο περνούσαν, ο Ντανιέλε περνούσε από όλα τα στάδια. Οχι μόνο αγωνιστικά, αφού από ανερχόμενος παικταράς έγινε κάποια στιγμή ο καλύτερος του κόσμου στον ρόλο του και στη συνέχεια "έκατσε" στο συμβόλαιο του και άρχισε να χάνει κίνητρο και τρεξίματα, αλλά και ως χαρακτήρας.

Ηταν αυτός που οι τιφόζι δεν ήθελαν να χάσουν, αλλά και ο πρώτος ένοχος και αυτός που άκουγε τα περισσότερα στις στραβές. Ηταν αυτός που ζούσε πιο έντονα τα πάντα ως γέννημα-θρέμμα Ρωμαίος, αλλά δεν ένιωσε ποτέ την άνευ όρων αγάπη των Ρωμαίων όπως ο αρχηγός του. Ηταν αυτός που θα έριχνε και μια κλωτσιά εκτός φάσης στον Κιελίνι αν έτρωγε 3άρα από τη Γιουβέντους, επειδή έτσι ορίζει η ψυχοσύνθεση του Ρομανίστα εκείνη την στιγμή, αλλά ήταν κι αυτός που στις δηλώσεις του δεν έψαχνε να βρει δικαιολογίες συνεχώς, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον εαυτό του. Και όλα αυτά, τελικά, είχαν ως αποτέλεσμα ο Ντε Ρόσι να είναι απολύτως έτοιμος για αρχηγός.

«Αγαπώ τους οπαδούς της Ρόμα που πάντα με υπερασπίζονταν και με προστάτευαν. Από την άλλη, ο Αλεξάνταρ είναι σαν αδερφός μου. Αυτό που λέω στους τιφόζι, είναι αυτό: Πάντα με εμπιστευόσασταν, σας παρακαλώ να το κάνετε και τώρα. Ο Κολάροβ δεν είναι Ρομανίστα από μικρός φυσικά, αλλά προτιμώ να έχω δίπλα μου έναν σαν αυτόν, παρά κάποιον που θα φιλάει τη φανέλα, θα λέει αυτά που θέλουν να ακούν οι οπαδοί και όταν του ζητηθεί να παίξει σε άλλη θέση, θα αντιδράσει...», έλεγε την παραμονή του αγώνα με την Πόρτο, θέλοντας να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του που άκουγε διάφορα από την Curva Sud και διάβαζε διάφορα σε τοίχους της Ρώμης. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Λίγες μέρες πριν, είχε αποφασίσει να παρέμβει μέσω Instagram. «Brate moj», δηλαδή «αδερφέ μου» στα σέρβικα ήταν το λιτό σχόλιο του, το οποίο μάλλον βοήθησε τον Σέρβο αριστερό μπακ, ο οποίος κράτησε ψηλά το κεφάλι και το βράδυ της Δευτέρας έγινε ο 2ος σκόρερ της Ρόμα και ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέτος.

Οι Ιταλοί -και ακόμη πιο συγκεκριμένα οι Ρωμαίοι- γράφουν ότι μετά την 7άρα από την Φιορεντίνα ήταν ο Ντε Ρόσι αυτός που κράτησε ενωμένα τα αποδυτήρια, ενώ από την στιγμή που επέστρεψε στη δράση νιώθει καλύτερα και ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο. «Ο Ντανιέλε είναι ένας προπονητής στο γήπεδο, αυτό θέλω από αυτόν και αυτό είναι», έχει πει ο προπονητής, ο οποίος παίρνει βοήθεια από τον αρχηγό του όχι μόνο στα αποδυτήρια αλλά και με τη δυνατότητα που του δίνει ώστε να επαναφέρει το 4-3-3. Το σύστημα που θεωρητικά ταιριάζει περισσότερο φέτος στους Τζαλορόσι, οι οποίοι φέρονται να ψάχνουν τον ποδοσφαιριστή που θα πάρει τη θέση του Ντε Ρόσι, αφού είναι πλέον 35 ετών και οι τραυματισμοί πονάνε περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Αυτό από το οποίο προέρχεται ο Ντανιέλε, γι' αυτό και απέφυγε να βγάλει αυτοβιογραφία ενώ έχει ζήσει τόσα, τη στιγμή που κάποιος άλλος έβγαλε από τα 23 του, ενώ χρησιμοποιεί τα social media ελάχιστα και μόνο όταν πρέπει, μη επιτρέποντας σε κανέναν -από το περιβάλλον του ή μη- να μπει ανάμεσα σε αυτόν και στη Ρόμα.

«Η εποχή της υπεράσπισης έχει τελειώσει, τα κλαμπ πλέον είναι επιχειρήσεις και η δική μας στάση απέναντι στον Ικάρντι είναι φυσιολογική σε αυτό το πλαίσιο», είπε το βράδυ της Δευτέρας ο γενικός διευθυντής της Ιντερ, Μπέπε Μαρότα, σχολιάζοντας την κριτική του Μάσιμο Μοράτι για τον τρόπο που χειρίστηκαν επικοινωνιακά το θέμα οι Νερατζούρι. Και μίλησε σωστά. Οσο σωστοί είναι και οι αρχηγοί που προέρχονται από τα χρόνια που οι ομάδες δεν ήταν και τόσο επιχειρήσεις. Αυτοί που δεν θα κινδύνευαν ποτέ και δεν κινδυνεύουν με καθαίρεση...

Η βραδιά του Capitano Ντε Ρόσι!

 

Τελευταία Νέα