Η Τσέλσι πρέπει να «υποφέρει» με τον Σάρι

Η Τσέλσι πρέπει να «υποφέρει» με τον Σάρι

Λευτέρης Ντανοβασίλης Λευτέρης Ντανοβασίλης
Η Τσέλσι πρέπει να «υποφέρει» με τον Σάρι

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την Τσέλσι και τον Μαουρίτσιο Σάρι, που θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να κάνουν τη συνεργασία τους να δουλέψει.

Το ξεκίνημα στη σεζόν για την Τσέλσι ήταν εντυπωσιακό. Η αλλαγή προπονητή όπως πάντα στο Λονδίνο έφερε γρήγορα αποτελέσματα, καλό ποδόσφαιρο, όμως ο «μήνας του μέλιτος» δεν κράτησε πολύ για τον Μαουρίτσιο Σάρι. Τα αποδυτήρια των μπλε έχουν αποδειχθεί ένας από τους πιο δύσκολους χώρους για οποιονδήποτε προπονητή τα τελευταία χρόνια και μπορεί η δύναμή των παικτών όντως να έχει μειωθεί, όμως παραμένει ικανή να δρομολογήσει εξελίξεις.

Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και σε μεγάλο βαθμό η δική του διάθεση να μην αλλάξει τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην έξοδο, με την περίοδο μέχρι το τέλος του μήνα να αποδεικνύεται κομβική. Ο ίδιος αναγνώρισε κάποια στιγμή ότι αμφισβητεί τη δυνατότητα οι παίκτες του να βρουν κίνητρο, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το δικό κομμάτι ευθύνης για αυτό. Εκείνο που δεν αμφισβήτησε ποτέ είναι η μεθοδολογία του και οι επιλογές του, έστω και αν μετά τη συντριβή από την Μπόρνμουθ κλείστηκε για 40’ στα αποδυτήρια με τους παίκτες.

Τους ρώτησε τι έφταιξε για αυτό που συνέβη χωρίς να ανεβάσει τον τόνο της φωνής του. Απλά ζήτησε ειλικρινείς απαντήσεις, τις οποίες ποτέ δεν έλαβε. Ο λόγος ίσως να είναι πολύ πιο απλός από τις σύνθετες εξηγήσεις που αναζητεί. Ο ρόλος του Ζορζίνιο είναι ζωής και θανάτου σε αυτή την Τσέλσι. Αποδεικνύεται, όμως, όλο και πιο δύσκολο για τον Ιταλό να τον υλοποιήσει.

Τότεναμ, Μπόρνμουθ και Μάντσεστερ Σίτι τον έκλεισαν, πίεσαν ψηλά και αυτό οδήγησε τους μπλε στην καταστροφή. Δεν πρόκειται απλά για έλλειψη ενός Plan B, που μπορεί να ακούγεται «κακό», όμως δεν είναι καθώς για παράδειγμα οδήγησε στο πρωτάθλημα με τον Κόντε, αλλά για μία εξάρτηση που δεν βγάζει πουθενά μακροπρόθεσμα. Ο Σάρι επιμένει στις ιδέες που είχε στη Νάπολι. Σε ένα περιβάλλον, όμως, που απαιτεί άμεσα αποτελέσματα.

Η ειλικρίνειά του μπροστά στα μικρόφωνα επίσης δεν βοηθάει. Όταν ρωτήθηκε μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας αν ο Μοράτα έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ήταν ειλικρινής όπως πάντα: «Όχι. Απλά έκρινα ότι για αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να παίξουμε στην επίθεση με κοντούς παίκτες. Και μόνο ένας ψηλός επιθετικός χωρούσε στον πάγκο». Αυτός ήταν ο Ζιρού και αυτό είναι ένα «κόλλημα» και ότι επιλογή τακτικής.

Αν η Τσέλσι θέλει να δώσει μία ευκαιρία σε αυτή τη συνεργασία να πετύχει, τότε θα πρέπει να περάσει από μία περίοδο, στην οποία θα «υποφέρει». Αυτή είναι η διαδικασία. Θα πρέπει, όμως, και ο Σάρι να δείξει ότι έχει τη διάθεση να προσπαθήσει να αλλάξει και ο ίδιος κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή έχει το δεύτερο χειρότερο μέσο όρο βαθμών στην πρώτη σεζόν εντός προπονητή στην Τσέλσι στην εποχή του Αμπράμοβιτς (με 1,92 βαθμούς είναι καλύτερος μόνο από τον Βίλας Μπόας, που είχε 1,7, και χειρότερος ακόμη και από τον Σκολάρι των 1,96).

Σύμφωνα με τους Times η απουσία του Αμπράμοβιτς από το Λονδίνο για μεγάλο διάστημα λόγω των προβλημάτων με τη βίζα έχουν λειτουργήσει υπέρ του Σάρι. Η Μαρίνα Γκρανόβσκαγια του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό ότι άργησε να υπογράψει και δεν έκανε την προετοιμασία και ακόμα τον αντιμετωπίζει με θετική διάθεση, όμως δεν θα μπορεί για πάντα να τον καλύπτει.

Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει γνωστό ότι ο Βίλας Μπόας θα απολυθεί, όταν πριν το τελευταίο του παιχνίδι τα τηλέφωνα των ατζέντηδων των παικτών είχαν τρελαθεί. Η είδηση ήταν ότι ο Πορτογάλος θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγες ώρες. Τώρα, υπάρχει η φήμη ότι ο ατζέντης ενός παίκτη αποκάλυψε ότι ο Σάρι έχει δύο παιχνίδια για να σώσει τη θέση του. Αυτό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο και αυτό με την Μάντσεστερ Σίτι για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Κανένας δεν μπορεί με βεβαιότητα ότι αυτό ισχύει, όμως μέχρι τα τέλη του μήνα φανεί τι διάθεση έχουν οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν για να κάνουν αυτή τη συνεργασία να δουλέψει. Αν κανένας τους δεν δείξει διάθεση να αλλάξει, τότε είναι ήδη καταδικασμένη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης