Στα χνάρια του κολλητού τους

Στα χνάρια του κολλητού τους

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «ψήνει» τον Μαρσέλο και τον Χάμες Ροντρίγκες να πάνε στη Γιουβέντους και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που ακολούθησαν τα φιλαράκια τους στην ίδια ομάδα.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Μάξγουελ
Ο ορισμός των «αυτοκόλλητων», που ο ένας ακολουθούσε τον άλλον. Για την ακρίβεια, ο Μάξγουελ ακολουθούσε μόνιμα τον Ιμπραϊμοβιτς, καθώς αυτό που ακουγόταν έντονα στο παρασκήνιο ήταν πως ο Σουηδός επιθετικός σχεδόν επέβαλλε στις νέες του ομάδες την παρουσία του καλού του φίλου. Οι δυο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στον Άγιαξ το 2001, για να ακολουθήσουν η Ίντερ το 2006, η Μπαρτσελόνα το 2009 και η Παρί Σεν Ζερμέν το 2012. Ενδεικτικό της πολύ στενής τους φιλίας είναι το γεγονός πως στην αυτοβιογραφία του ο Ιμπραϊμοβιτς κάνει εκτενείς αναφορές στον Μάξγουελ.

Ζεράρ Πικέ – Σεσκ Φάμπρεγας
Οι δυο τους είναι συνομήλικοι (δύο μήνες μεγαλύτερος ο Πικέ) και στην ηλικία των δέκα ετών εντάχθηκαν στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Στη “Masia” οι δυο τους έγιναν καλοί φίλοι, όμως το 2003 χωρίστηκαν, καθώς ο Φάμπρεγας αποχώρησε για λογαριασμό της Άρσεναλ. Μετά τη μικρή παρουσία και του Πικέ στα αγγλικά γήπεδα, ο τελευταίος επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα το 2008 και σιγά σιγά άρχισε το «ψηστήρι» στον κολλητό του να γυρίσει κι αυτός στο Καμπ Νου. Τελικά, η επανασύνδεση Πικέ-Φάμπρεγας έγινε το 2011, όταν ο Ισπανός μέσος φόρεσε ξανά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Έμειναν μαζί για τρία χρόνια, καθώς το 2014 ο Φάμπρεγας αποχώρησε εκ νέου για την Αγγλία.

Τιάγκο Σίλβα – Νταβίντ Λουίς
Παράλληλους δρόμους είχαν ακολουθήσει οι δύο ποδοσφαιριστές σε μικρή ηλικία, αφού ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές της πατρίδας τους είχαν ένα κοινό όνειρο. Να φορέσουν τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας. Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς τα κατάφεραν και συνέθεσαν ένα εκπληκτικό αμυντικό δίδυμο στη «σελεσάο», με τους δυο τους να είναι «αυτοκόλλητοι» εντός και εκτός γηπέδου. Από το 2012, ο Τιάγκο Σίλβα είναι ο ηγέτης στην άμυνα της Παρί Σεν Ζερμέν και δύο χρόνια αργότερα, μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, έπεισε τον Νταβίντ Λουίς να αποδεχθεί την πρόταση της Παρί. Ο τελευταίος άφησε τότε την Τσέλσι, αγωνίστηκε για δύο χρόνια μαζί με το φίλο του, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στους «μπλε».

Νεϊμάρ – Ντάνι Άλβες
Μπορεί στην Μπαρτσελόνα να ήταν μέλος του εκπληκτικού MSN, μαζί με Μέσι και Σουάρες, όμως ο Νεϊμάρ τις «τρέλες» εκτός γηπέδων τις έκανε με τον Ντάνι Άλβες. Το καλοκαίρι του 2016, οι «μπλαουγκράνα» έκριναν πως ο 33χρονος – τότε – δεξιός μπακ δεν είχε να τους προσφέρει κάτι άλλο, αφήνοντας τον ελεύθερο. Ο Ντάνι Άλβες υπέγραψε στη Γιουβέντους και το αμέσως επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στο Παρίσι, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Την ίδια περίοδο, οι Άραβες της Παρί προσπαθούσαν να πείσουν το Νεϊμάρ να αφήσει τη Βαρκελώνη, με τις «κακές γλώσσες» να λένε πως τα κατάφεραν με τη... βοήθεια του Ντάνι Άλβες. Εκτός από τα δεκάδες εκατομμύρια που εισέπραξε, ο Νεϊμάρ πείστηκε και από το «ψηστήρι» του κολλητού του, με τους δυο τους να κάνουν... τα δικά τους, πλέον, στο Παρίσι.

Πολ Πογκμπά – Ρομέλου Λουκάκου
Εδώ και λίγα χρόνια οι δυο τους κάνουν κολλητή παρέα, ακόμη κι αν στην αρχή δεν ήταν συμπαίκτες. Κάθε καλοκαίρι κάνουν μαζί διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το καλοκαίρι του 2017 ήταν αυτό που τους σημάδεψε. Ο Πογκμπά ήταν ήδη ένα χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόλις οι «κόκκινοι διάβολοι» ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Λουκάκου, ο Γάλλος χαφ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ώστε να γίνει συμπαίκτης με τον καλό του φίλο. Το deal δεν άργησε να γίνει και οι δυο τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κάνουν παρέα εντός και εκτός Ολντ Τράφορντ.

 

Τελευταία Νέα