Ο υπερηχητικός, Μάρκους Ράσφορντ

Ο υπερηχητικός, Μάρκους Ράσφορντ

Gazzetta team
Ο υπερηχητικός, Μάρκους Ράσφορντ

bet365

Το Planet Football γράφει για τον Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει στην Premier League με τον ρυθμό που τρέχει.

Πριν τον αγώνα με την Λέστερ στο King Power η Γιουνάιτεντ έψαχνε την 5η σερί εκτός έδρας νίκη, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2012, όταν στον πάγκο καθόταν ακόμα ο Αλεξ Φέργκιουσον. Πλέον στη θέση του μεγάλου Σκωτσέζου βρίσκεται ένας παίκτης και μαθητής του, ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικό στόχο από εκείνους του παρελθόντος. Να τερματίσει στην πρώτη 4άδα, να κατακτήσει κάποιο Cup, είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνει για να κρατήσει τη δουλειά ο Νορβηγός, ο οποίος όμως έχει κάνει και κάτι περισσότερο από αυτά που θα περίμεναν fans και board.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την πρόσληψή του, ο Σόλσκιερ μπορεί να αισθάνεται ότι έχει κερδίσει πόντους στα μάτια της διοίκησης όσον αφορά τη μονιμοποίηση, όμως πέρα από αυτό, έχει το δικαίωμα να νιώθει καλά για τη μεταμόρφωση του Ράσφορντ με γκολ του οποίου οι Κόκκινοι Διάβολοι, όπως και με την Τότεναμ, πέρασαν με 0-1 από την έδρα της Λέστερ. «Ο Σόλσκιερ τον έχει μετατρέψει στον απόλυτο κυνηγό» έγραψε η Manchester Evening News και ο κορυφαίος σκόρερ ever στην Premier League, Αλαν Σίρερ, σχολίασε. «Ο Ράσφορντ πετάει επειδή έχει έναν προπονητή ο οποίος του δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι απόλυτα ελεύθερος με τον Σόλσκιερ».

Μετά τις Κάρντιφ, Νιούκαστλ, τους Spurs και τώρα την Λέστερ, ο Ράσφορντ πέτυχε γκολ σε 4ο διαχοδικό ματς στην PL μακριά από το Old Trafford και έφτασε συνολικά τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα από την στιγμή που ανέλαβε ο Σόλσκιερ, διάστημα στο οποίο μόνο ο Σον της Τότεναμ έχει σκοράρει περισσότερο (7). Συνολικά στην PL έφτασε τα 9 τέρματα και έχει και 6 ασίστ από 16 αγώνες ως βασικός, ενώ από τη μέρα που έκανε ντεμπούτο, τον Φεβρουάριο του 2016, έχει βάλει 26, όσα δηλαδή κανένας άλλος παίκτης της Γιουνάιτεντ.

Ο Αγγλος, στην ηλικία των 21 ετών και 95 ημερών έγινε ο 15ος νεαρότερος στην ιστορία της Premier League που φτάνει τις 100 συμμετοχές και 2ος των Κόκκινων Διαβόλων μετά τον legend του club, Ράιαν Γκιγκς (21 ετών, 74 ημερών). Ο Ράσφορντ γιόρτασε την 100άρα με γκολ-winner και για τρίτη σερί σεζόν φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 11 το 2016-17 και 13 το 2017-18.

Ο Σόλσιερ έχει βοηθήσει σαφώς τον Ράσφορντ να εμπλέκεται πολύ περισσότερο στις επιθέσεις της Γιουνάιτεντ και ακόμα και αν οι αριθμοί του πιτσιρικά λένε ψέματα σε κάτι, λένε και κάποιες αλήθειες σχετικά με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του. «Εγώ δεν γεννήθηκα με αυτό το χάρισμα, μελέτησα τα τελειώματα, μελέτησα τα γκολ, μελέτησα τις νικήσεις» είπε ο κάποτε 'δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο' και ο παίκτης του μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος ακολουθώντας το...

 

Τελευταία Νέα