Ο Pipita είναι... δύσκολα

Ο Pipita είναι... δύσκολα

Gazzetta team
Ο Pipita είναι... δύσκολα

bet365

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στην καριέρα του καθώς έχει μείνει χωρίς γκολ σχεδόν για δύο μήνες με την Μίλαν.

Πριν μερικούς μήνες η Μίλαν έπαιρνε - για τους περισσότερους - τον παίκτη που θα της έδινε το εύκολο γκολ, εκείνον που θα έκανε μια επαφή και η μπάλα θα πήγαινε μέσα. Και έτσι φαινόταν να πηγαίνει, όταν βρήκε δίχτυα σε πέντε σερί αγώνες και οι Rossoneri έδειχναν ότι θα 'χτυπήσουν' το Champions League με τις περισσότερες πιθανότητες των τελευταίων ετών. Ομως η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Το ματς της Τρίτης (18/12) κόντρα στην Μπολόνια για το πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο στο οποίο ο Αργεντινός απέτυχε να σκοράρει και έφτασε έτσι τους 7 αγώνες 'άσφαιρος', πέντε στην Serie A και δύο στο Europa League.

Ο Ιγουαΐν περνά μια από τις χειρότερες περιόδους μιας καριέρας στην οποία ήρθαν πολλά γκολ με διαφορετικές ομάδες και σύμφωνα με τους Ιταλούς υπάρχουν στους Rossoneri ακόμα και αμφιβολίες για το αν πρέπει να δοθούν τα 36 εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους έτσι ώστε να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή (ο δανεισμός κόστισε 18 εκατ.). Ηταν 28 Οκτωβρίου και η νίκη στο San Siro με 3-2 κόντρα στην Σαμπντόρια όταν για τελευταία φορά ο 31χρονος πέτυχε γκολ, όμως από τότε βρίσκεται σε άσχημη περίοδο που φτάνει σχεδόν τους δύο μήνες.

Με την Τζένοα έπαιξε 90 λεπτά, με την Ουντινέζε αποχώρησε τραυματίας στο 35', με την Γιουβέντους έχασε πέναλτι και αποβλήθηκε στο φινάλε έχοντας εμφανώς σπασμένα νεύρα, ενώ ακολούθησαν τα 90λεπτα με Ντουντελάνζ, Τορίνο, Ολυμπιακό και Μπολόνια στα οποία ο πρώην άσος της Ρεάλ, δεν μπόρεσε να δείξει το ένστικτό του, όπως μέχρι στιγμής δεν το έχει δείξει σε κανένα από τα μεγάλα παιχνίδια. «Εχω μιλήσει με τον Ιγουαΐν, είναι ο πρώτος που νιώθει άσχημα για αυτή την κατάσταση» είπε ο Γκατούζο. «Χρειαζόμαστε τα γκολ του, όμως χρειαζόμαστε και τον χαρακτήρα και την εμπειρία του».

Στα πρόσφατα ματς της Serie A, η Μίλαν έφερε για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια δύο κολλητά 0-0 και πέρα από το ότι βρίσκεται σε πολική διαφορά από την κορυφή, δεν μπορεί να νιώσει ούτε φαβορί για την 4η θέση. «Δεν είναι βάρος για μένα, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και ξέρω ότι τα γκολ είναι ο λόγος για τον οποίο με έχουν επιλέξει» είπε ο Αργεντινός, που είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο Campionato με 8.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο - κάτω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (31).

Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι επιθετικός στην Γιουβέντους και στην Μίλαν. Οι 'υπηρεσίες' που παρέχονται στον φορ στους Bianconeri είναι άλλης ποιότητας απ' ότι συμβαίνει στους Rossoneri και ο Pipita αρχίζει και το βιώνει αυτό αυτό σε ένα διάστημα μάλιστα που η ομάδα έχει πληγεί από σοβαρούς τραυματισμούς σε όλες τις γραμμές. «Ο Ιγουαΐν; Είναι λάθος όλων μας το ότι δεν σκοράρει, όχι μόνο του Γκονσάλο» είπε ο capitano, Αλέσιο Ρομανιόλι. «Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να βγούμε όλοι από αυτή την κατάσταση».

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το 4-4-2 - που χρησιμοποιεί σε πολλές περιπτώσεις τελευταία ο Γκατούζο - είναι ένας λόγος για τον οποίο ο Αργεντινός έχει χαθεί καθώς πολλές φορές αναγκάζεται να τραβηχτεί πιο έξω, ενώ επίσης δεν έχει έναν Σούσο τόσο ενεργό στην δεξιά πλευρά. Οπως και να 'χει, αυτό που περιμένουν οι επιθετικοί είναι απλά το επόμενο ματς και το ίδιο θα κάνει και ο Pipita που έχει υποσχεθεί ότι θα αποδείξει ότι η επιλογή του από τους 7 πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήταν λάθος. Οπως είπε και ο Ερνάν Κρέσπο. «Το να κάνεις κριτική στον Ιγουαΐν είναι βλασφημία. Δεν μπορείς να το κάνεις, απλά δεν το κάνεις. Θα δεις ότι θα επιστρέψει...».

 

Τελευταία Νέα