Διέπρεψαν με τη μία, απέτυχαν με την άλλη

Διέπρεψαν με τη μία, απέτυχαν με την άλλη

bet365

Το Μιλάνο βρίσκεται στις επάλξεις για το “Derby della Madonnina” και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα και της Ίντερ και της Μίλαν, όμως δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά και με τις δύο ομάδες.

Αντρέα Πίρλο
Οι εμφανίσεις του με την Μπρέσια, του έδωσαν το «διαβατήριο» για την Ίντερ, το 1998, σε ηλικία 19 ετών. Ο Ιταλός μέσος δεν κατάφερε να εδραιωθεί, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο δανεισμός του στην Ρετζίνα. Επέστρεψε στην Ίντερ, όμως δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Μπρέσια. Οι «νερατζούρι» δεν πίστεψαν ποτέ στις ικανότητές του και έκαναν ένα τεράστιο λάθος. Το καλοκαίρι του 2001 τον παραχώρησαν στην Μίλαν, έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ και κάπως έτσι άλλαξε η ιστορία. Ο Πίρλο έγινε world class ποδοσφαιριστής, κατακτώντας δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «ροσονέρι», την ώρα που η πρώην ομάδα του σπαταλούσε άσκοπα εκατομμύρια για ποδοσφαιριστές χαμηλότερου επιπέδου.

Κριστιάν Βιέρι
Μετά από οκτώ σεζόν σε οκτώ (!) διαφορετικές ομάδες, ο Ιταλός επιθετικός πήρε μεταγραφή για την Ίντερ, το 1999, έναντι 49 εκατομμυρίων ευρώ (τότε παγκόσμιο ρεκόρ). Με τον Γρηγόρη Γεωργάτο να τον βρίσκει με... κλειστά μάτια, ο Ιταλός επιθετικός ήταν εκρηκτικός στο ξεκίνημά του. Στους «νερατζούρι» έμεινε έξι χρόνια, σημειώνοντας 123 τέρματα σε 190 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις. Κάποια προβλήματα τραυματισμών τον οδήγησαν στο «αντίο» το 2005, με τον ίδιο να επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του στη συμπολίτισσα Μίλαν. Αν και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, ο «Μπόμπο» έμεινε μόλις λίγους μήνες στους «ροσονέρι», καθώς αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2006 για την Μονακό.

Πατρίκ Βιεϊρά
Μόλις στα 19 του, το 1995, πήρε μεταγραφή για την Μίλαν, όμως ποτέ του δεν μπόρεσε να χτυπήσει με αξιώσεις την πόρτα της ενδεκάδας. Μέσα σε μία σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, για να αποχωρήσει στη συνέχεια για την Άρσεναλ και να... απογειωθεί. Το 2005 επέστρεψε στην Ιταλία, αγωνίστηκε για μία χρονιά στην Γιουβέντους και μετά το σκάνδαλο Calciopolis μετακινήθηκε στην Ίντερ. Στους «νερατζούρι» έμεινε μέχρι το 2010 και για όσο διάστημα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών ήταν στις βασικές επιλογές της αρχικής ενδεκάδας. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αγγλία, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ταρίμπο Γουέστ
Μέλος της «χρυσής» γενιάς της εθνικής Νιγηρίας, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Το 1997, ο Γουέστ πήρε μεταγραφή από την Οσέρ στην Ίντερ, έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Για δύο σεζόν, ο Νιγηριανός ήταν από τις βασικές επιλογές στην άμυνα των «νερατζούρι», φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 1998. Το ξεκίνημα της σεζόν 1999-2000 δεν τον βρήκε στα πλάνα του Μαρσέλο Λίπι, με τον ίδιο, έπειτα από δύο πετυχημένες χρονιές, να αποχωρεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Επόμενος σταθμός του η συμπολίτισσα Μίλαν, στην οποία όμως δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιοσημείωτο. Στους «ροσονέρι» έμεινε για λίγους μήνες, αγωνιζόμενος σε μόλις τέσσερις αγώνες.

Φραντσέσκο Τόλντο
Σχεδόν κανείς δε θυμάται πως ο Ιταλός τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μίλαν και το 1990, στα 19 του, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Στους «ροσονέρι» έμεινε για τρία χρόνια, χωρίς όμως να καθίσει ποτέ κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, αφού και τις τρεις σεζόν δόθηκε δανεικός (Ελλάς Βερόνα, Τρέντο, Ραβένα). Ακολούθησε μια οκταετία στην Φιορεντίνα και λίγο πριν τη χρεωκοπία των «βιόλα», ο Τόλντο πήρε μεταγραφή για την Ίντερ, αν και η ομάδα του είχε συμφωνήσει νωρίτερα με την Πάρμα. Για τέσσερις σεζόν ήταν αναντικατάστατος στην εστία των «νερατζούρι» (το 2005 έχασε τη θέση του από τον Ζούλιο Σέζαρ), με τον ίδιο, πάντως να μένει στην ομάδα μέχρι το 2010, όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση, έπειτα από την κατάκτηση του τρεμπλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα